FOLLOW US: facebook twitter

Κόροιβος: «Σταθερά στις κορυφαίες ομάδες της χώρας»

Ημερομηνία: 23-05-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η Διοίκηση του τμήματος μπάσκετ του Κοροίβου προέβη σε απολογισμό της παρουσίας της ομάδας στην φετινή Elite League

Ο Κόροιβος προχώρησε σε έναν απολογισμό της παρουσίας της ομάδας στο φετινό πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Elite League,όπου έμεινε πιστός στο δόγμα του να στηριχτεί σε όσο το δυνατόν περισσότερους νεαρούς αθλητές. Στο ρόστερ συμπεριλήφθηκαν και πέντε 16χρονοι από τις ακαδημίες του συλλόγου και κατάφερε να έχει ένα ρόστερ 15 παικτών με μέσο όρο ηλικίας τα 22,2 έτη! Τα «κλειδιά» της ομάδας για την υλοποίηση του πολύ δύσκολου εγχειρήματος σε μια χρονιά που έδειχνε (και αποδείχθηκε) ως η πιο ανταγωνιστική τουλάχιστον της τελευταίας δεκαετίας, ο Κόροιβος τα εμπιστεύτηκε σε έναν από τους πιο έμπειρους και καταξιωμένους προπονητές που υπάρχουν στον χώρο του μπάσκετ, στον Δημήτρη Λιόγα.

Ο Κόροιβος έδωσε το καλοκαίρι στον προπονητή ένα αρκετά χαμηλό για την κατηγορία μπάτζετ (αυτά μπορούσε να διαθέσει και αυτά διέθεσε) με αρχικό στόχο να αποφύγει η ομάδα την εμπλοκή της στην τελευταία 6αδα του βαθμολογικού πίνακα. Ο coach Δημήτρης Λιόγας αποδέχτηκε αυτή την πρόκληση και πλέον το μόνο που απέμενε ήταν η υλοποίηση του σχεδιασμού.

Κάπως έτσι, η χρονιά για τον Κόροιβο ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου 2023 με ένα μεγάλο διπλό εκτός έδρας στο Σχηματάρι (φιναλίστ στο F4) και ολοκληρώθηκε στις 6 Απριλίου 2024 στο Ψυχικό, καταλαμβάνοντας την 6η θέση στον βαθμολογικό πίνακα, την απευθείας πρόκριση στα play offs, και με έναν 16χρονο παίκτη του (τον Χρήστο Τσίπα) να τελειώνει τον αγώνα ως 1ος σκόρερ όλης της αναμέτρησης.

Το αναπτυξιακό «ρίσκο» του Σεπτεμβρίου είχε κερδηθεί με θεαματικό τρόπο.

Ο coach Δημήτρης Λιόγας ανέλαβε, εξέλιξε, και οδήγησε μικρούς και μεγάλους παίκτες της ομάδας σε αυτή την μεγάλη επιτυχία.

Η βράβευσή του από την Ε.Ο.Κ. ως ο καλύτερος προπονητής της Elite League για την σεζόν 2023-2024 μετά από ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν προπονητές και  παίκτες των υπόλοιπων ομάδων της κατηγορίας, πιστοποιεί με τον καλύτερο τρόπο την επιτυχία του έργου του.

Στο πιο δυνατό ανταγωνιστικό και αμφίρροπο, πρωτάθλημα την τελευταία δεκαετία η ομάδα πέτυχε να προκριθεί απευθείας στα play offs καταλαμβάνοντας την 6η προνομιούχα θέση της βαθμολογίας σε πείσμα όσων την θεωρούσαν ένα από τα φαβορί για υποβιβασμό!

Κανονική διάρκεια πρωταθλήματος

Ο Κόροιβος με αριθμούς:

-Πρώτη ομάδα σε ριμπάουντ με 1.230 και μ.ο. 41

-Πρώτη ομάδα σε επιθετικά ριμπάουντ με 377 και μ.ο. 12,6

-Πρώτη ομάδα σε ευστοχία στα σουτ 3 πόντων με 37,7%

-Πρώτη ομάδα σε κοψίματα με 102 με μ.ο. 3,4

-Δεύτερη καλύτερη επίθεση με 2.353 πόντους με μ.ο. 78,4.

-Δεύτερη καλύτερη ομάδα σε απόλυτο αριθμό εύστοχων 3ποντων με 309 μόλις ένα λιγότερο από την πρώτη ομάδα.

-Τρίτη καλύτερη ομάδα σε συνολικά σουτ εντός παιδιάς με 835.

-Τρίτη καλύτερη ομάδα στο σύστημα αξιολόγησης με 2.665 βαθμούς με μ.ο. 88,8.

Η παρουσία του Κοροίβου σε αυτό το επίπεδο δεν θεωρείται ούτε είναι δεδομένη.

Για να συνεχίσει να βρίσκεται στο υψηλό επίπεδο που βρίσκεται επί χρόνια, και να συνεχίσει να είναι ο πρεσβευτής της Ηλείας σε όλη την μπασκετική επικράτεια, πρέπει όλοι να βρίσκονται δίπλα του.

Η ομάδα μας, με τεράστια προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα (διοικητικό, οργανωτικό, αγωνιστικό κ.α.) παραμένει σταθερά στις κορυφαίες ομάδες του μπασκετικού χάρτη της χώρας, και αυτό είναι αποτέλεσμα της μεγάλης στήριξης του φίλαθλου κόσμου της Ηλείας, των χορηγών και υποστηρικτών που βρίσκονται δίπλα της, και της εμπειρίας της Διοίκησης στον σωστό προγραμματισμό και σχεδιασμό της ομάδας.

Μια εμπειρία πολλών χρόνων, από την συμμετοχή του Κοροίβου για πάνω από 12 χρόνια συνεχόμενα στο υψηλό επίπεδο της Α1 Basket League και A2 Elite League και συνολικά πάνω από 17 στις εθνικές κατηγορίες του μπάσκετ.

Ξεκινώντας την αναφορά μας, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θέρμες μας ευχαριστίες στους τρεις μεγάλους χορηγούς της ομάδας την εταιρεία Hellas Oil, το ΙΕΚ Σμαρνάκη & την κατασκευαστική Γ. Θεοδωρακάτου, που στάθηκαν δίπλα μας ως «συμπαίκτες μας»σε όλη αυτή την δύσκολη και τελικά πετυχημένη διαδρομή.

Σας ευχαριστούμε», καταλήγει η ανακοίνωση του Κοροίβου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot