FOLLOW US: facebook twitter

Κόροιβος: Πρεμιέρα το Σάββατο στο Σχηματάρι-Στο ρόστερ και ο Δερμιτζάκης

Ημερομηνία: 06-10-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com


Ο Κόροιβος ρίχνεται από αύριο, Σάββατο, στη μάχη του νέου πρωταθλήματος της Elite League. Παίζει στις 4.30μ.μ. στο Σχηματάρι Βοιωτίας κόντρα στον Ερμή και θέλει να ξεκινήσει με το δεξί τον φετινό μαραθώνιο. Η ηλειακή ομάδα με πολλά νέα πρόσωπα στο ρόστερ της, εννιά τον αριθμό (μόνο ο Πέτρος Νοέας συνεχίζει από πέρυσι) και με νέο προπονητή στον πάγκο, τον πολύπειρο και ικανότατο Δημήτρη Λιόγα, είναι μια νεανική και αθλητική ομάδα, που έχει ως στόχο αρχικά να αποφύγει τα πλέι-άουτ και εν συνεχεία να κυνηγήσει την συμμετοχή στα πλέι-οφ, όπως έκανε και πέρυσι, που κατέλαβε την 7η θέση στην κανονική διάρκεια. O Ερμής Σχηματαρίου την περσινή σεζόν είχε τερματίσει ένα βαθμό πίσω από τον Κόροιβο, στην 8η θέση και είχε συμμετάσχει και αυτός στα πλέι-οφ.

Ο Κόροιβος πέρυσι είχε ηττηθεί με 9 πόντους στο Σχηματάρι (86-77) στον β΄ γύρο και το είχε νικήσει στην Ήλιδα στον α΄ γύρο με 12 πόντους διαφορά (77-65). Ο Ερμής Σχηματαρίου, που έχει προπονητή τον Νίκο Οικονόμου, διαθέτει κάποιους πολύ καλούς παίκτες όπως ο πολύπειρος γκαρντ Φώτης Βασιλόπουλος που συνεχίζει στην ομάδα, ο Δημήτρης Γράβας (από Ελευθερούπολη), ο Δημήτρης Γερομιχαλός (από Μεγαρίδα), ο Αμερικανός γκαρντ Ζακ Μπράιαντ, που συνεχίζει στον Ερμή και ο οποίος είχε 21 πόντους κατά μέσο όρο πέρυσι!

Πήρε Δερμιτζάκη

Πρόκειται για ένα δύσκολο παιχνίδι για τον Κόροιβο στην πρεμιέρα της φετινής Elite League, θα παλέψει όμως για τη νίκη. Η ηλειακή ομάδα θα παραταχθεί χωρίς τον τραυματία Γεωργαλά, ωστόσο, ο έτερος προερχόμενος από τραυματισμό, Σωτήρης Ναυπλιώτης, είναι πλέον απολύτως καλά και στην διάθεση του τεχνικού τιμ. Στα πλάνα του Δημήτρη Λιόγα είναι και ο 31χρονος φόργουορντ, Μάριος Δερμιτζάκης, ο οποίος αποκτήθηκε τελικά και θα ενισχύσει και αυτός τον φετινό Κόροιβο. Ο Δερμιτζάκης έχει συνεργαστεί ξανά με τον Δημήτρη Λιόγα τη σεζόν 2019-2020 στο Παγκράτι, επίσης στην Α2 Εθνική.

Το παιχνίδι θα διαιτητεύσουν οι Μακεδόνες διαιτητές, Λόρτος (Θεσσαλονίκης), Δέλλας (Θεσσαλονίκης), Χατζηχαρίσης (Ημαθίας) και θα μεταδοθεί διαδικτυακά από το κανάλι της Ε.Ο.Κ. στο YouTube. Από την συχνότητα του Action 24 θα μεταδοθούν στιγμιότυπα του αγώνα.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 1ης αγωνιστικής

Σάββατο 7 Οκτωβρίου

16:00: Πανιώνιος-Ελευθερούπολη: Καρπάνος-Μαρινάκης-Ασλανίδης

16:00: Παπάγου-Αίας Ευόσμου: Τσιμπούρης-Νάστος-Ρίζος

16:30: Ερμής Σχηματαρίου-Κόροιβος: Λόρτος-Δέλλας-Χατζηχαρίσης

16:30: Πανερυθραϊκός-Μίλων: Μάνος-Στρέμπας-Τεφτίκης 

17:00: Μεγαρίδα-Χαρ. Τρικούπης: Γερακίνης-Μαραμής-Παζώλης 

17:00: Α.Ο. Μυκόνου-Ηρακλής: Ζακεστίδης-Τσαχάκης-Μαρτινάκος

17:00: Δόξα Λευκάδας-Έσπερος Λαμίας: Πουρσανίδης Κ.-Κατωτικίδης-Βασιλόπουλος

17:00: Αμύντας-Ψυχικό: Σκαλτσής-Θεοδωρόπουλος-Σπυρόπουλος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot