FOLLOW US: facebook twitter

Κόροιβος: Πάνοπλος στην πρεμιέρα- Μ. Μιχελάκος: «Να μας στηρίξει ο κόσμος»

Ημερομηνία: 04-10-2024 | Συντάκτης:

Μέσα και ο Βουλγαρόπουλος για το σαββατιάτικο ματς με τον Α.Σ. Παπάγου στην Ήλιδα

Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com

O Κόροιβος ρίχνεται το Σάββατο στη μάχη του νέου πρωταθλήματος της Elite League. Υποδέχεται στις 5μ.μ., στο Κλειστό της Ήλιδας, τον Α.Σ. Παπάγου και θέλει να ξεκινήσει με το δεξί το νέο πρωτάθλημα, πολύ περισσότερο στο «σπίτι» του, μπροστά στους ένθερμους φιλάθλους του. Η ομάδα του Μιχάλη Μιχελάκου θα παραταχθεί πάνοπλη, καθώς αναμένεται να αγωνιστεί και ο βασικός σέντερ Στράτος Βουλγαρόπουλος, που είχε χτυπήσει στον καρπό κι έλειψε στα περισσότερα φιλικά ματς, αλλά και στα παιχνίδια Κυπέλλου με τα Τρίκαλα και την Μεγαρίδα.

Όπως επίσης διαθέσιμος είναι πλέον και ο νεαρός γκαρντ Χάρης Παρασκευόπουλος, που απουσίαζε και αυτός αρκετό καιρό λόγω τραυματισμού. Αμφότεροι, βέβαια, ενσωματώθηκαν απόλυτα με την υπόλοιπη ομάδα την τελευταία εβδομάδα.

O Α.Σ. Παπάγου έχει νεανικό ρόστερ όπως ο Κόροιβος (ίδιο μέσο όρο ηλικίας, τα 21 έτη) και προπονητή για δεύτερη συνεχή σεζόν τον Φώτη Καρακώστα. Σανδραμάνης, Σταματίου και Τουλιάτος συνεχίζουν από πέρυσι και οι υπόλοιποι παίκτες είναι καινούριοι στην ομάδα. Η αθηναϊκή ομάδα διαθέτει και δύο Αμερικανούς, τον 23χρονο γκαρντ Αλεξάντερ Ράις που έρχεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη και τον πιο έμπειρο από την «Γηραιά ήπειρο» 29χρονο σέντερ, Έρικ Άνταμς.

Μιχ. Μιχελάκος «Κοντά μας ο κόσμος»

Ο προπονητής του Κοροίβου, Μιχάλης Μιχελάκος, μίλησε χθες στην «Πρωινή» για την πρεμιέρα και τόνισε πως πάντα ένας αγώνας πρεμιέρας έχει ιδιαιτερότητες και κάλεσε τον φίλαθλο κόσμο να στηρίξει την ομάδα: «Μια πρεμιέρα είναι πάντα ιδιαίτερη, ειδικά στην έδρα σου. Ο Παπάγου έδειξε μια δυναμική στο Κύπελλο, όπου προκρίθηκε στο Final-4 του UNICEF TROPHY και δείχνει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Το παιχνίδι θεωρώ θα κριθεί στο ποιος το θέλει περισσότερο και θα βάλει πιο δυνατά το κορμί του.

Εμείς είμαστε στη σωστή κατεύθυνση, τα παιδιά έδειξαν διάθεση στην προετοιμασία, παρά τα προβλήματα απουσιών που είχαμε και το Σάββατο θα παλέψουμε για τη νίκη. Καλούμε τον κόσμο να έρθει στο Κλειστό και να βοηθήσει τα νεαρά παιδιά που έχουμε. Να στηρίξει την ομάδα τόσο στην πρεμιέρα όσο και σε όλο το πρωτάθλημα, ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για 7η σερί σεζόν στην Elite League

Ο Κόροιβος καλεί τους Ηλείους φιλάθλους να στηρίξουν μαζικά την ομάδα στην πρεμιέρα της πολύ δύσκολης και ιδιαιτέρως ανταγωνιστικής Elite League. Ένα πρωτάθλημα πιο αμφίρροπο από την Basket League, με τα περισσότερα παιχνίδια να κρίνονται στο τέλος, στις λεπτομέρειες.

Ο Κόροιβος συμμετέχει για 7η σερί σεζόν στην δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ, γεγονός που από μόνο του συνιστά επιτυχία, αν αναλογιστούμε ότι πολλές μεγάλες πόλεις της Ελλάδας δεν διαθέτουν ομάδα στην Elite League. Είναι, μάλιστα, ο μοναδικός εκπρόσωπος της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας στην φετινή Elite League! Από τις υπόλοιπες 15 ομάδες της κατηγορίας, οι έξι είναι από την Αττική (Ψυχικό, Παπάγου, Πανερυθραϊκός, Νήαρ Ηστ, Πρωτέας Βούλας και Μεγαρίδα), οι δύο από την Θεσσαλονίκη (Ηρακλής και Χ.Α.Ν.Θ.) και οι υπόλοιπες από Γιάννενα, Τρίκαλα, Λαμία, Λευκάδα, Σχηματάρι Βοιωτίας, Ελευθερούπολη Καβάλας και Μύκονο!

Tο πρόγραμμα και οι διαιτητές της πρεμιέρας

Διαιτητές του αγώνα στην Ήλιδα ορίστηκαν οι Τσώνος (Αττικής), Λιότσιος (Β/Δ Ελλάδας) και Κωνσταντινίδου (ΕΣΚΑΗ).

Σάββατο 5 Οκτωβρίου
4μ.μ.: Ηρακλής-Δόξα Λευκάδας (Πουρσανίδης-Κατωτικίδης-Αναστασιάδης Β.)
4.30μ.μ.: Πρωτέας Βούλας-Βίκος Ιωαννίνων (Μαλαμάς-Ρίζος-Λεβεντάκος)
4.30μ.μ.: Ψυχικό- Ελευθερούπολη (Καρπάνος-Τεφτίκης-Αγγελής)
5μ.μ.: Κόροιβος-Παπάγου (Τσώνος-Λιότσιος-Κωνσταντινίδου)
5μ.μ.: Νήαρ Ηστ-Μύκονος (Μηλαπίδης-Σκαλτσής-Νάστος)
5μ.μ.: Πανερυθραϊκός-Μεγαρίδα (Μαγκλογιάννης-Σπυρόπουλος-Καψιώχας)
5μ.μ.: Τρίκαλα Μπάσκετ-Χ.Α.Ν.Θ. (Ευφραιμίδης-Γερακίνης-Παπαγερίδης)

Κυριακή 6 Οκτωβρίου
5μ.μ.: Ερμής Σχηματαρίου-Έσπερος Λαμίας (Ζιώγας-Παπαδόπουλος Χρ.-Μπον)


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot