FOLLOW US: facebook twitter

Κόροιβος: Και τώρα ο Μίλωνας

Ημερομηνία: 17-10-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Αύριο, Τετάρτη, στην  Ήλιδα κόντρα στην ισχυρή αθηναϊκή ομάδα, για την 3η αγωνιστική της Elite League

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

O Κόροιβος έχει ξεκινήσει ιδανικά το νέο πρωτάθλημα της Elite League με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια (στο Σχηματάρι και με τον Αμύντα εντός) και αύριο, Τετάρτη, χωρίς ανάσα, υποδέχεται στην Ήλιδα τον νεοφώτιστο αλλά ισχυρό Μίλωνα για την 3η αγωνιστική της Elite League (ώρα έναρξης 5μ.μ.). Ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ίσως το δυσκολότερο μέχρι στιγμής, κόντρα σε μια ομάδα με πολλούς καλούς παίκτες (Μπαρτ, Δημάκος, Κανονίδης, Μελισσαράτος, Μοτσενίγος) που στοχεύει ψηλά. Ο Μίλωνας, που έχει προπονητή τον Νίκο Καραγιάννη, ο οποίος έχει περάσει για πολύ μικρό διάστημα (ένα μήνα) και από τον Κόροιβο (σεζόν 2019-2020), έχει κερδίσει μέχρι στιγμής εύκολα εντός το Σχηματάρι (87-76) το περασμένο Σάββατο και έχει ηττηθεί δύσκολα στην Ν. Ερυθραία από τον Πανερυθραϊκό (83-80), στην πρεμιέρα.

Ο Κόροιβος, από την άλλη, είναι επίσης πολύ ποιοτικός και φέτος, με παίκτες νεαρούς και φιλόδοξους, που έχουν πολλή ενέργεια στο παιχνίδι τους σε άμυνα και επίθεση, καθοδηγούμενοι από τον εξαιρετικό και πολύπειρο Δημήτρη Λιόγα. Το περασμένο Σάββατο, η ηλειακή ομάδα έδειξε ένα μέρος από τις μεγάλες της δυνατότητες κερδίζοντας με χαρακτηριστική ευκολία τον Αμύντα και παίζοντας ωραίο μπάσκετ, γρήγορο και θεαματικό, με εξαιρετικά ποσοστά από τα 6.75μ. (52%), άμυνα από… γρανίτη και απόλυτη συγκέντρωση στο πλάνο του παιχνιδιού.

Αύριο καλείται να κάνει την πρώτη φετινή υπέρβαση, κόντρα σε μια από τις ισχυρές ομάδες της κατηγορίας. Και με όπλο τον κόσμο της, που, λόγω του νικηφόρου ξεκινήματος, πρέπει να είναι σαφώς περισσότερος εν συγκρίσει με το Σάββατο (περίπου 500 φίλαθλοι έδωσαν το «παρών»), μπορεί να τα καταφέρει και να κάνει το 3 στα 3 στο πρωτάθλημα.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Ορίστηκαν χθες οι διαιτητές του αυριανού αγώνα του Κοροίβου με τον Μίλωνα και αυτοί είναι οι Τσιμπούρης, Νάστος, Ρίζος, όλοι από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου (διαιτητές Α΄ Εθνικής από το 2022 και μετά).

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 3ης αγωνιστικής της Elite League Ερρίκος Ντυνάν έχει ως εξής:

Τετάρτη 18/10

ΝΕΜ BC Αρένα 16.00: Ν.Ε. Μεγαρίδος-Ηρακλής (Τσώνος-Μαρινάκης-Λιότσιος)

Σχηματαρίου 16.30: Ερμής Σχημ.-Χαρ. Τρικούπης (Αγραφιώτης Ιωάν.-Ταρενίδης-Χατζημπαλίδης)

Ήλιδας 17.00: Κόροιβος-Μίλωνας (Τσιμπούρης-Νάστος-Ρίζος)

Στ. Καλαϊτζής 17.00: Πανερυθραϊκός-Αίας Ευόσμου (Χριστινάκης-Κατσαπρακάκης-Αγγελής)

Παπάγου 17.00: Παπάγου-Έσπερος Λαμίας (Κατραχούρας-Λόρτος-Σκανδαλάκης)

Λευκάδας 17.00: Δόξα Λευκάδας-Ψυχικό (Μπακάλης-Κοϊμτζόγλου-Λουλουδιάδης)

Π. Χανιώτη 18.00: Μύκονος-Ελευθερούπολη (Θεωνάς-Σκαλτσής-Παπαδόπουλος Χρ.)

Κροίσος Πέρσης 18.30: Πανιώνιος-Αμύντας (Μάνος-Τσαχάκης-Καλογριάς)


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot