FOLLOW US: facebook twitter

Κόροιβος ΙΕΚ Σμαρνάκη: Αρχισκόρερ ο Λεϊμάνις-Κόντρα στον Χ. Τρικούπη του Στ. Τζόρτζεβιτς το Σάββατο

Ημερομηνία: 13-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Τομς Λεϊμάνις σκόραρε 20 πόντους στην Καλλικράτεια κόντρα στην Ευρώπη Πευκοχωρίου και παρέμεινε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς της Α2 Εθνικής. Ο Λετονός πόιντ-γκαρντ έχει πετύχει τις πρώτες πέντε αγωνιστικές 99 πόντους με 10 τρίποντα, έχοντας μέσο όρο, σχεδόν 20 πόντους ανά αγώνα. Αλλά και ο Δημήτρης Χείλαρης βρίσκεται ψηλά στην κατάταξη. Με τους 21 πόντους που σκόραρε το Σάββατο ανέβηκε στην 7η θέση με 75 πόντους συνολικά (8 τρίποντα) και μέσο όρο 15 ανά αγώνα. Δεύτερος σκόρερ πίσω από τον Λεϊμάνις είναι ο 29χρονος Σέρβος σέντερ του Χ. Τρικούπη Μεσολογγίου, Στέφαν Τζόρτζεβιτς, που έχει πετύχει 96 πόντους (19.2 πόντους κατά μέσο όρο). Τον Τζόρτζεβιτς θα κληθεί να περιορίσει το προσεχές Σάββατο ο Κόροιβος, στο Κλειστό της Ήλιδας, καθώς για την 6η αγωνιστική, η ηλειακή ομάδα θα αντιμετωπίσει την ομάδα του Μεσολογγίου, σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, όπου η νίκη είναι επιτακτική προκειμένου οι κυανόλευκοι να διατηρηθούν ψηλά στη βαθμολογία.

Άμεση «απάντηση» με Χ. Τρικούπη

Η ήττα στην Καλλικράτεια και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο ήρθε (+10 στο 34΄), έχει πεισμώσει τους παίκτες και το Σάββατο κόντρα στο Χ. Τρικούπη, θα τα δώσουν όλα για να επιστρέψουν στις νίκες. Άλλωστε, ο Κόροιβος δεν άξιζε να ηττηθεί στη Χαλκιδική, όντας το απόλυτο αφεντικό για 34 λεπτά, απέναντι σε μια ομάδα, που όσοι παρακολούθησαν το παιχνίδι διαπίστωσαν πως ήταν εμφανώς κατώτερη από αυτή του Κώστα Σορώτου. Τα δύο απανωτά τρίποντα από τους Σακελλαρίου, Καμπουρίδη (το πρώτο με επιπλέον βολή από φάουλ), που έριξαν τη διαφορά στους 3 πόντους, άλλαξαν όλη τη ροή του αγώνα. Ο Κόροιβος έχασε τη συγκέντρωσή του καθώς είδε να χάνει σε λίγα δευτερόλεπτα διψήφια διαφορά και το παιχνίδι έγειρε προς τους γηπεδούχους, που με την ψυχολογία πλέον υπέρ τους, τα έβαζαν όλα!

Δύσκολα τα διπλά

Κάπως έτσι, με αδρές γραμμές, ήρθε η ήττα στην Καλλικράτεια, σε ένα πρωτάθλημα που είναι πολύ δύσκολο να κάνεις διπλό και όταν κερδίζουν οι φιλοξενούμενοι το κάνουν συνήθως στις λεπτομέρειες. Φέτος, τις πρώτες πέντε αγωνιστικές, σε 40 αγώνες τα διπλά είναι μόλις 13 (ποσοστό 32,5%), ενώ σχεδόν ανάλογο ήταν και το περσινό ποσοστό με 94  διπλά στην κανονική περίοδο σε σύνολο 238 αγώνων (ποσοστό 39%). Στον α΄ γύρο όπου δεν υπάρχουν αδιάφορες ομάδες, οι νίκες  πέρυσι εκτός έδρας, ήταν μόλις 43 σε 119 αγώνες (ποσοστό 36%). Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η ήττα το Σάββατο του Ιωνικού Νίκαιας, που έχει μπάτζετ ομάδας Basket League, στη Νεάπολη Λάρισας από τον Ερμή Αγιάς, που πέρυσι κατέλαβε την 9η θέση της βαθμολογίας και φέτος με 3 στα 3 στην έδρα του κι ένα διπλό στον αδύναμο Εθνικό, είναι πρώτος στη βαθμολογία μαζί με Ιωνικό και Ηρακλή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος