FOLLOW US: facebook twitter

Κόροιβος ΙΕΚ Σμαρνάκη: Έλαμψαν οι «μικροί» κόντρα στον Εθνικό-Στο Ψυχικό για την παραμονή

Ημερομηνία: 08-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Οι τρεις μικροί του Κοροίβου ΙΕΚ Σμαρνάκη, από τα σπλάχνα της ομάδας, Αλέξης Κάτζος, Ανδρέας Ρούνης και Σωτήρης Γιαννακόπουλος, έλαμψαν το περασμένο Σάββατο στον αγώνα με τον Εθνικό Πειραιά, για την προτελευταία αγωνιστική της Α2 Εθνικής. Κάτζος και Ρούνης γεννηθέντες το 2001 και Γιαννακόπουλος γεννηθείς το 2002, πήραν πολύ χρόνο συμμετοχής και τα πήγαν εξαιρετικά.

Ο Κάτζος, ο οποίος το 2017 ήταν στην προεπιλογή της Εθνικής Παίδων, ενώ το 2016 είχε κάνει ντεμπούτο στη Basket League, σε ηλικία 15 ετών, κόντρα στον Ολυμπιακό, αγωνίστηκε 20 λεπτά, πέτυχε 8 πόντους με 2/4 τρίποντα και 1/1 δίποντο, ενώ μοίρασε και 5 ασίστ, χωρίς να «γράψει»  κάποιος λάθος στη στατιστική του. Ήταν η 9η φετινή συμμετοχή του ταλαντούχου  πλέι-μέικερ στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής, που είναι πολύ γρήγορος, έχει εξαιρετική ντρίμπλα και εξελίσσεται και καλός σουτέρ (πρώτος σκόρερ φέτος στη Β΄ ΕΣΚΑΗ με τον Υπερίωνα).

Ο Ανδρέας Ρούνης έπαιξε 13 λεπτά, πέτυχε και αυτός 8 πόντους με 2/5 τρίποντα και 2/2 βολές, κατέβασε 4 ριμπάουντ (2 επιθετικά) και είχε και μια τάπα. Μια γεμάτη εμφάνιση και από το νεαρό φόργουοντ του Κοροίβου, που έχει και αυτός πολύ μέλλον μπροστά του.

Τέλος, ο «βενιαμίν» της ομάδας, Σωτήρης Γιαννακόπουλος, αγωνίστηκε 7 λεπτά, δεν κατάφερε να σκοράρει, αλλά αποκόμισε και αυτός πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον. Ο Κόροιβος έχει φέτος σταθερά στη 12άδα  τους τρεις συγκεκριμένους  νεαρούς από το εφηβικό του, δείχνοντας πως δίνει μεγάλη βαρύτητα και στα τμήματα υποδομής του συλλόγου.

Στο Ψυχικό για την παραμονή

Κατά τα άλλα, το προσεχές Σάββατο ο Κόροιβος παίζει  στο Ψυχικό με την ομώνυμη ομάδα (ώρα 5μ.μ.), για την  τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 και θέλει νίκη με τρεις πόντους διαφορά (για να καλύψει τη διαφορά της ήττας του Α΄ γύρου) και ήττα του Απόλλωνα από τον Χαρ. Τρικούπη Μεσολογγίου στην Πάτρα, για να εξασφαλίσει την παραμονή στην Α2. Με αυτό το σενάριο, η ηλειακή ομάδα αφήνει πίσω της τόσο το Ψυχικό όσο και τον Απόλλωνα και καταλαμβάνει την προνομιούχο 10η θέση, που δίνει την απευθείας παραμονή. Διαφορετικά, θα παίξει στα πλέι-άουτ με πλεονέκτημα έδρας  είτε με το Μαρούσι είτε με την Καβάλα (1-1 νίκες και με τους δύο), μετά την  αποχώρηση της Ευρώπης Πευκοχωρίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος