FOLLOW US: facebook twitter

Κόροιβος: Η ώρα της Ήλιδας-Το Σάββατο στις 4.30μ.μ. κόντρα στον Αμύντα

Ημερομηνία: 13-10-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

O Κόροιβος «αποκαλύπτεται» το Σάββατο μπροστά στο ένθερμο κοινό του, σε επίσημο αγώνα. Δίνει το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του στο πρωτάθλημα της Elite League, με αντίπαλο τον Αμύντα Υμηττού, για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με ώρα έναρξης τις 4.30μ.μ., στο Κλειστό της Ήλιδας. Η ομάδα του Δημήτρη Λιόγα μετά την «άλωση» του Σχηματαρίου θέλει να «συνθλίψει» και τον Αμύντα και να κάνει το 2/2 στο φετινό πρωτάθλημα της Elite League. Ένα ξεκίνημα που θα είναι ιδανικό στο πιο δύσκολο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών, τη στιγμή που θα έρθουν σαφώς πιο δύσκολα ματς στη συνέχεια και ως εκ τούτου κάθε νίκη στο «σπίτι» της είναι πολύτιμη.

Για να έρθει όμως αυτή η νίκη, ο Κόροιβος έχει ανάγκη τον φίλαθλο κόσμος της Ήλιδας και της Ηλείας γενικότερα. Η Διοίκηση του Κοροίβου σε ανακοίνωσή της καλεί τους Ηλείους φιλάθλους να συμπαρασταθούν στην ομάδα και ο κόσμος να γίνει ο 6ος παίκτης, ώστε ο Κόροιβος να φτάσει στην επικράτηση και να κάνει ένα ονειρικό ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα της Elite League.

O Αμύντας, που πέρυσι είχε στον πάγκο τον νυν προπονητή του Κοροίβου, Δημήτρη Λιόγα (φέτος έχει τον 50χρονο Μιχάλη Κουρή), προέρχεται από σημαντική εντός έδρας νίκη στην πρεμιέρα επί του Ψυχικού με 65-62, με τεράστιο τρίποντο του Τζόι Γκάτζο, 7΄΄ πριν τη λήξη.

Από την αθηναϊκή ομάδα, σε σχέση με πέρυσι, αποχώρησε ο εμβληματικός Τοπάλι, αλλά παρέμεινε ο πολύπειρος και ποιοτικός γκαρντ Νίκος Λιακόπουλος, ο Τζόι Γκάτζο, αλλά και ο Μάριος Δόξας που στην πρεμιέρα έκανε νταμπλ-νταμπλ με 12 πόντους και 13 ριμπάουντ! Αποκτήθηκαν ο Αμερικάνος φόργουορντ, Σίντνεϊ Ουίλσον, ο ταλαντούχος Κώστας Μπιλάλης, ενώ επέστρεψαν οι Νίκος Καμπούρης, Ορέστης Μπέλη.

Στα αγωνιστικά του Κοροίβου, μονάχα ένα είναι το πρόβλημα, ο εδώ και καιρό τραυματισμός του Γεωργαλά, ο οποίος δεν αγωνίστηκε ούτε στην πρεμιέρα και είναι άγνωστο το πότε θα τεθεί ξανά στην διάθεση του τεχνικού τιμ.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Οι Τηγάνης (Αττικής), Αναστόπουλος (Κεντρικής και Ν. Πελοποννήσου), Λιότσιος (Β/Δ Ελλάδας) ορίστηκαν να διευθύνουν τον αγώνα στην Ήλιδα, ανάμεσα στον Κόροιβο και τον Αμύντα.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 2ης αγωνιστικής της Elite League είναι οι εξής:

Σάββατο 14 Οκτωβρίου

Ψυχικού 16.00: Ψυχικό-Πανιώνιος (Τσώνος-Ζακεστίδης-Μαρτινάκος)

Ήλιδας 16.30: Κόροιβος-Αμύντας (Τηγάνης-Αναστόπουλος-Λιότσιος)

Ιβανώφειο 16.30: Ηρακλής-Παπάγου (Σταματόπουλος-Ελευθεριάδης-Ντόγκας)

Κροίσος Πέρσης 17.00: Μίλων-Ερμής Σχηματαρίου (Σκαλτσής-Καλογερόπουλος-Αργυρούδης)

ΔΑΚ Μεσολογγίου 17.00: Χαρ. Τρικούπης-Πανερυθραϊκός (Κωνσταντινίδου-Καλογερόπουλος-Γεράνιος)

ΔΑΚ Ευόσμου 17.00: Αίας Ευόσμου-Ν.Ε. Μεγαρίδος (Ξενικάκης-Ευφραιμίδης-Πράττος)

Χαλκιοπούλειο 17.00: Έσπερος Λαμίας-Α.Ο. Μυκόνου (Θεοδωρόπουλος-Στρέμπας-Λεβεντάκος)

Γεωργιανής 17.00: Ελευθερούπολη-Δόξα Λευκάδας (Τζιοπάνος-Αγραφιώτης Γρ.-Αναστασιάδης Β.)


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot