FOLLOW US: facebook twitter

Κόροιβος: «Επανεκκίνηση» με Αμύντα-Το Σάββατο το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι στη φετινή Α2

Ημερομηνία: 10-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Για τον Κόροιβο το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας ξεκινάει το Σάββατο, στις 5μ.μ., στο Κλειστό της Ήλιδας, με αντίπαλο τον Αμύντα. Οι κυανόλευκοι έχουν αφήσει πίσω τους την ήττα από το Κολλέγιο Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη και έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους στον εντός έδρας αγώνα του Σαββάτου με τον Αμύντα, που είναι ο πρώτος της φετινής Α2 στην Αμαλιάδα.

Στόχος φυσικά είναι μόνο η νίκη απέναντι σε μια ομάδα που δεν έχει μεγάλες διαφορές από την περσινή, έχει προβεί σε λίγες αλλαγές, έχοντας αποκτήσει μεταξύ άλλων τον 34χρονο γκαρντ Δημήτρη Κομποδιέτα, που την προηγούμενη σεζόν στέφτηκε πρωταθλητής με τον Ιωνικό Νικαίας. Ο Αμύντας την περσινή σεζόν είχε κάνει διπλό στην Αμαλιάδα (63-70) και τερμάτισε στην 9η θέση. Στόχος του και φέτος είναι η άνετη παραμονή.

«Κάστρο» η Ήλιδα

Ο Κόροιβος από την άλλη, διαθέτει φέτος πολύ καλύτερο ρόστερ σε σχέση με πέρυσι, έχει θέσει ψηλά τον πήχη και θέλει να ξεκινήσει με νίκη τους εντός έδρας αγώνες του. Και μάλιστα, επειδή στόχος είναι η άνοδος, το Κλειστό της Ήλιδας επιβάλλεται να αποτελέσει «απόρθητο κάστρο», για να φτάσει τόσο ψηλά φέτος. Κάτι που σημαίνει πως οι Ηλείοι φίλαθλοι θα πρέπει να γεμίζουν το γήπεδο και να σπρώχνουν την ομάδα στη νίκη, αρχής γενομένης από τον αγώνα με τον Αμύντα.

Συν τοις άλλοις, τα πρώτα δείγματα αντιμετώπισης του Κοροίβου από τη διαιτησία, στη Θεσσαλονίκη, ήταν αρνητικά. Η ηλειακή ομάδα είχε εχθρική διαιτησία, κυρίως στο β΄ ημίχρονο, κάτι που συνέβαλε στην ανατροπή από πλευράς Ανατόλια και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος να βρίσκεται πολύς κόσμος στο Κλειστό και να «προστατεύει» την ομάδα.

Διαιτητές του σαββατιάτικου αγώνα ορίστηκαν οι Αντώνης Αναστόπουλος, Νάστος, Τσιμπούρης, όλοι από το Σύνδεσμο Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου.

 

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής

Σάββατο 12/10-Ώρα 5μ.μ.

Κόροιβος- Αμύντας

Χαρ. Τρικούπης – Ολυμπιακός Β΄

Τρίτων – Διαγόρας Δρυοπ.

Οίαξ Ναυπλίου – Απόλλων Πάτρας

Ιπποκράτης – Ελευθερούπολη

Παγκράτι-Ανατόλια

Ψυχικό – Καρδίτσα

Δάφνη Δαφνίου – Αγρίνιο


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος