FOLLOW US: facebook twitter

Κόροιβος: Δύσκολη έξοδος στον Εύοσμο

Ημερομηνία: 16-02-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
ELITE LEAGUE 2023-2024 / ΑΣΑ ΚΟΡΟΙΒΟΣ – ΑΕ ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ / ILIALIVE.GR)

Κόντρα στον Αίαντα το Σάββατο για την 22η αγωνιστική της Elite League

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

O Κόροιβος για το πρωτάθλημα της Elite League ταξιδεύει στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης για να παίξει το Σάββατο στις 5μ.μ. με τον Αίαντα, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής. Ένα παιχνίδι κόντρα σε μια ομάδα που μάχεται να αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό και να διεκδικήσει την παραμονή της στα πλέι-άουτ. Ο Αίαντας έχει ρεκόρ 7 νίκες-14 ήττες και ισοβαθμεί στην προτελευταία θέση με τον Αμύντα. Τις 6 από τις 7 νίκες τις έχει κάνει στην έδρα του, εκεί όπου έχει επικρατήσει της Μεγαρίδας, του Έσπερου Λαμίας, του Ψυχικού, της Μυκόνου, του Παπάγου και του Πανερυθραϊκού κι έχει χάσει από Ερμή Σχηματαρίου, Χαρ. Τρικούπη, Πανιώνιο (στον πόντο) και Μίλωνα (6-4 εντός και 1-10 εκτός). Πρόκειται δηλαδή για μια ομάδα που ποντάρει αποκλειστικά στην έδρα της για να πάρει νίκες που συντηρούν τις ελπίδες παραμονής της στην κατηγορία.

Ο Κόροιβος από την άλλη, έχει 12 νίκες, πέντε περισσότερες από τον Αίαντα και είναι ανώτερη ομάδα. Ωστόσο, εκτός έδρας έχει χάσει αρκετά ματς στο καλάθι και όπως είπε και ο προπονητής Δημήτρης Λιόγας στις δηλώσεις του στο EOK WebRadio προχθές «αν η ομάδα συγκεντρωθεί σε αυτό, μπορεί στο μέλλον να κάνει κάτι καλύτερο».

Στόχος του Κοροίβου λοιπόν στον Εύοσμο δεν είναι άλλος από τη νίκη που θα τον ανεβάσει βαθμολογικά (τώρα είναι στην 7η θέση σε ισοβαθμία με τον Ηρακλή), ώστε να συνεχίσει την μάχη του για μια θέση στην πρώτη εξάδα, που οδηγεί απευθείας στη Φάση των «8», η οποία εν συνεχεία οδηγεί στην διοργάνωση του Final-4.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και όλοι οι παίκτες είναι στη διάθεση του τεχνικού τιμ. Η αποστολή θα αναχωρήσει σήμερα το μεσημέρι οδικώς για την Θεσσαλονίκη, όπου θα διανυκτερεύσει.  

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής

Οι Ελευθεριάδης (Κιλκίς), Ευφραιμίδης (Κεντρικής Μακεδονίας), Μαραμής (Κ.Δ. Θεσσαλίας) θα σφυρίξουν το σαββατιάτικο παιχνίδι στον Εύοσμο.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 22ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:

Σάββατο 17/2

16.00: Ψυχικό-Πανερυθραϊκός (Τζιοπάνος-Ζακεστίδης-Χριστοδουλάκης)

16.30: Έσπερος Λαμίας-Μίλωνας (Θεονάς-Σκανδαλάκης-Ξυλάς)

16.30: Αμύντας-Ν.Ε. Μεγαρίδος (Μάνος-Τσώνος-Λεβεντάκος)

17.00: Αίας Ευόσμου-Κόροιβος (Ελευθεριάδης-Ευφραιμίδης-Μαραμής)

17.00: Δόξα Λ.-Μύκονος (Ζιώγας-Λιότσιος-Γεράνιος)

17.00: Ηρακλής-Χαρ. Τρικούπης (Ξενικάκης-Κατωτικίδης-Παπαγεωργίου)

Κυριακή 18/2

15.00: Ελευθερούπολη-Ερμής Σχηματαρίου (Συμεωνίδης-Κοϊμτζόγλου-Κοντογιάννης)

Τετάρτη 21/2

18.00: Πανιώνιος-Παπάγου (Σκαλτσής-Σπυρόπουλος Σπ.-Κούλης Κ.)

Φωτογραφία: Ε.Ο.Κ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot