FOLLOW US: facebook twitter

Κόροιβος: Δεύτερη καλύτερη άμυνα στην Α2 – Τα στατιστικά ομάδας και παικτών

Ημερομηνία: 27-01-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Αρχισκόρερ ο Παπαρέγκας, πρώτος ριμπάουντερ ο Τάταρης, πρώτος στις ασίστ ο Μίτροβιτς, εύστοχος… από παντού ο θεαματικός Σάσα Κάππος


Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com


13 αγωνιστικές έχουν διεξαχθεί στην Α2 Εθνική και ο Κόροιβος βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας, μην έχοντας κάνει ακόμα το ρεπό του, το οποίο είναι προγραμματισμένο για την προσεχή 14η αγωνιστική και προτελευταία του α΄ γύρου. Η ομάδα του Κώστα Δελέγκου έχει την δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με μόλις 68 πόντους παθητικό, πίσω από την Καρδίτσα, και την έβδομη καλύτερη επίθεση με 77,3 πόντους ανά αγώνα, πίσω από Καρδίτσα, Τρίτωνα, Ψυχικό, Μαρούσι, Ελευθερούπολη και Πανερυθραϊκό.

Στα ομαδικά στατιστικά, ο Κόροιβος έχει μέχρι στιγμής 50% στα δίποντα, 32% στα τρίποντα και 75% στις βολές. Κατεβάζει 16 ριμπάουντ ανά παιχνίδι εκ των οποίων τα 4 είναι επιθετικά, έχει 8 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 4 λάθη ανά αγώνα. Αν μη τι άλλο, πολύ καλά ποσοστά για τους κυανόλευκους, που δικαίως βρίσκονται ψηλά στη βαθμολογία.

Οι αριθμοί των παικτών

Σε ατομικό επίπεδο, ο Νίκος Παπαρέγκας είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας και δεύτερος του πρωταθλήματος (μαζί με τον Στανόγεβιτς της Δάφνης) με μέσο όρο 16,2 πόντους ανά αγώνα, με 41% στα δίποντα, 38% στα τρίποντα και 75% στις βολές. Ο Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος είναι 2ος σκόρερ του Κοροίβου με μ.ο. 13,1 πόντους και 42% στα δίποντα, 36% στα τρίποντα και 87% στις βολές. Παράλληλα, ο Πατρινός γκαρντ με 2 κλεψίματα ανά αγώνα είναι τρίτος στην συγκεκριμένη κατηγορία στο πρωτάθλημα. Τρίτος σκόρερ του Κοροίβου είναι ο Στέφαν Μίτροβιτς με 11,4 πόντους και 40% στα δίποντα, 45% στα τρίποντα και 77% στις βολές, ενώ είναι και πρώτος στις ασίστ με 5,3 ανά παιχνίδι και εκ των κορυφαίων του πρωταθλήματος σε αυτή την κατηγορία.

Ο Σάσα Κάππος, που προσφέρει και θέαμα με τα εντυπωσιακά καρφώματα που κάνει, είναι 4ος σκόρερ με 9,6 πόντους και εκπληκτικά ποσοστά, 68% στα δίποντα, 42% στα τρίποντα και 80% στις βολές, ενώ κατεβάζει και 4 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.
Πέμπτος σκόρερ του Κοροίβου με 9,2 πόντους είναι ο Πυργιώτης Διονύσης Τάταρης, που είναι ταυτόχρονα ο πρώτος ριμπάουντερ της ομάδας με 5,5 ανά ματς. Ο Τάταρης έχει και αυτός πολύ καλά ποσοστά, 57% στα δίποντα, 43% στα τρίποντα και 76% στις βολές.

Ο αθόρυβος Γιάννης Μιχαλούτσος έχει 5,9 πόντους και 4 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, ο Βενετσάνος Μαστόρος, ο κορυφαίος αμυντικός του Κοροίβου, έχει μέσο όρο 5,7 πόντους και ο Γιάννης Γκαβασιάδης, που ταλαιπωρήθηκε για ένα δίμηνο από έναν τραυματισμό στην αρχή της σεζόν, έχει μ.ο. 5 πόντους και 4,5 ριμπάουντ, ενώ είναι και αυτός εξαιρετικός στην άμυνα.

Ο αρχηγός Απόστολος Ναούμης έχει 2.8 πόντους σε 10 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο. Τέλος, Ετζιάκα, Νάνος και Κατσαβόπουλος δίνουν ανάσες στους συμπαίκτες τους, αγωνιζόμενοι 4-5 λεπτά ο καθένας κατά μέσο όρο και παίζοντας δυνατές άμυνες, συμβάλλοντας και αυτοί από την πλευρά τους στην καλή πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Κοντολογίς, ο Κόροιβος είναι μια νεανική και δουλεμένη ομάδα, που δίνει έμφαση στην άμυνα, εξ ου και η δεύτερη καλύτερη επίδοση αμυντικά στο πρωτάθλημα, ενώ στην επίθεση έχει ταλέντο και καλά ποσοστά, με τους παίκτες να ακολουθούν πιστά το πλάνο του εργατικού και ανερχόμενου coach, Κώστα Δελέγκου. Η πορεία της ομάδας, αν μη τι άλλο, φανερώνει του λόγου το αληθές και ο ηλειακός σύλλογος ανήκει φέτος στην ελίτ των ομάδων της δεύτερης τη τάξει εθνικής κατηγορίας του μπάσκετ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος