FOLLOW US: facebook twitter

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου Κεφαλλονιτών Γαστούνης «Άγιος Γεράσιμος»

Ημερομηνία: 29-01-2024 | Συντάκτης:

Με την ευχή η νέα χρονιά να είναι δημιουργική και εποικοδομητική πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην αίθουσα του Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) Γαστούνης η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Κεφαλλονιτών «Άγιος Γεράσιμος». Ο σύλλογος από το 1958 -όταν και ιδρύθηκε-παρουσιάζει πλούσια κοινωνική και πολιτιστική δράση προάγοντας την παράδοση και τη διατήρηση των στενών δεσμών με το νησί της Κεφαλλονιάς. 

Στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε η πρόεδρος του Συλλόγου κα. Γεωργία Φανού-Ζώτου αφού ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν για την προετοιμασία της εκδήλωσης, προχώρησε στο απολογισμό των πεπραγμένων του προηγούμενου έτους. Παράλληλα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο αντιπρόεδρος κ. Σιδέρης Γαλιατσάτος βράβευσε τους αποφοιτήσαντες από το Λύκειο μαθητές που συμμετέχουν στον σύλλογο.

Ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός στην τοποθέτησή του, αφού εξήρε το πολυδιάστατο έργο του συλλόγου, επανέλαβε τη δέσμευση της δημοτικής αρχής για ίση αντιμετώπιση όλων των συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο δήμο· «το δημαρχείο είναι πάντα ανοικτό για όλους, έτοιμο να προσφέρει με υπευθυνότητα και σοβαρότητα στο μέτρο του εφικτού» επεσήμανε χαρακτηριστικά ενώ παράλληλα συμπλήρωσε ότι πρόκειται να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην στήριξη των κοινωνικά ευπαθών ομάδων.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Διονύσης Καλαματιανός, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας κα. Βάντα Κοντούλη, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γεώργιος Παναγούλιας καθώς και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Αθανάσιος Θεοδόσης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμη αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι του κλήρου.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησε ο εφημέριος του Αγίου Νικολάου Γαστούνης ιερέας Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος ενώ ο τυχερός  που βρήκε το φλουρί έλαβε ως δώρο μία εικόνα του Αγίου Γερασίμου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Proini_05.07.2024-704x1024.jpg

Καιρός Πύργος