FOLLOW US: facebook twitter

Κων. Αρβανιτόπουλος: «Να είμαστε έτοιμοι με την Τουρκία»- Βαρυσήμαντη ομιλία από τον προσκεκλημένο του δημάρχου Πηνειού

Ημερομηνία: 28-10-2022 | Συντάκτης:

-Τί είπε ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων για την πυρηνική απειλή του Πούτιν

Φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας ανέλυσε ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Διευθυντής του ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής» κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ως προσκεκλημένος του Δημάρχου Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνου.

Ο διακεκριμένος καθηγητής και πρώην υπουργός, μίλησε την Πέμπτη το βράδυ από το Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο της Γαστούνης  σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Επετείου του 1940  και η οποία διήρκησε δύο ώρες. Με αριστοτεχνικό τρόπο, ο κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος  συνέδεσε ηρωικές στιγμές του Έπους του ’40 και τα διαχρονικά του μηνύματα, με γεγονότα του σημερινού γεωπολιτικού χάρτη.  

Τα θέματα που ανέλυσε ο καθηγητής  ήταν η διαρκώς  κλιμακούμενη τουρκική απειλή σε βάρος της χώρας μας η οποία όπως τονίστηκε πρέπει να βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα. Επίσης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανοίξει ο Πούτιν την πόρτα του «πυρηνικού φρενοκομείου» τη στιγμή που βλέπει να χάνει τον πόλεμο με την Ουκρανία, ενώ αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση προέβλεψε ένα ιδιαίτερα δύσκολο χειμώνα για την Ελλάδα και την Ευρώπη γενικότερα.

«Υπαρξιακή απειλή»

Ειδικότερα ο κ. Αρβανιτόπουλος αναφερόμενος στον νέο-Οθωμανικό αναθεωρητισμό δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι ο Ερντογάν το πρόβλημα όπως κάποιοι νομίζουν. Η Τουρκία είναι το πρόβλημα. Σύμμαχοι και εταίροι πρέπει να πεισθούν ότι η Τουρκία είναι κράτος ταραξίας και παράγοντας αποσταθεροποίησης. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Μας έχει πει ο Ερντογάν ότι θα έρθει νύχτα. Ξέρετε ποια είναι η απάντηση. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Τον περιμένουμε. Έτοιμοι σημαίνει όχι μόνο έτοιμες ένοπλες δυνάμεις αλλά ομοψυχία, όπως μας δίδαξαν οι ήρωες του ‘40. Η απειλή από την Τουρκία είναι υπαρξιακή και θα το δούμε μπροστά μας. Είτε στην Κύπρο, είτε στο Αιγαίο, είτε στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών.»

Το πολυπληθές ακροατήριο μετά το πέρας της ομιλίας-ανάλυσης, καταχειροκρότησε τον κ. Καθηγητή και  του απηύθυνε ερωτήσεις, στις οποίες ο κ. Αρβανιτόπουλος απάντησε με σαφήνεια.

«Με εντυπωσίασε το ακροατήριο»

Ο κ. Κων. Αρβανιτόπουλος μετά το τέλος της εκδήλωσης δήλωσε: «Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από την προσέλευση του κόσμου. Ευχαριστώ όλους: τους σεβαστούς πατέρες, τους βουλευτές, τους τοπικούς παράγοντες και ιδιαίτερα τον φίλο μου Δήμαρχο Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνο για την σημερινή εκδήλωση. Ευχαριστώ τον κόσμο, το ακροατήριο, που με τίμησε και με τις ερωτήσεις τους είδα ότι υπάρχει ένας σοβαρός προβληματισμός της κοινωνίας μας για όλα όσα συντελούνται αυτή τη στιγμή στο διεθνές στερέωμα. Επίσης διαπίστωσα ότι ο κόσμος είναι πολύ συνειδητός για την εθνική μας επέτειο και τα μηνύματά της»

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε: «Ήταν ιδιαίτερη τιμή για τον Δήμο Πηνειού η παρουσία του διακεκριμένου καθηγητή με το τεράστιο ηθικό και επιστημονικό ανάστημα με την πάντα ακριβή και αντικειμενική προσέγγιση. Με σαφήνεια και επιχειρήματα ο καθηγητής Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος απάντησε στις ανησυχίες και αγωνίες όλων μας. Τον ευχαριστώ που αποδέχθηκε την πρόσκλησή μου».  

Την εκδήλωση μεταξύ άλλων παρακολούθησαν με ενδιαφέρον: κληρικοί εκπρόσωποι της Ι.Μ. Ηλείας, οι βουλευτές κ.κ. Διον. Αυγερινοπούλου, Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο πρόεδρος του ΔΣ Αμαλιάδας κ.  Θεοδόσης Αθανάσιος, ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Σπύρος Βασιλείου, ο υποδιοικητής της ΠΥ Λεχαινών ,  ο Διευθυντής  του ΕΛΓΑ Πατρών κ. Τσιλιγιάννης Γεώργιος, ο παθολόγος-ογκολόγος κ. Παν. Γκινόπουλος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι ΤΚ, εκπρόσωποι συλλόγων κ.α.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος