FOLLOW US: facebook twitter

Κόμβος (HUB) αξιοποίησης ιδεών στα Κρέστενα

Ημερομηνία: 22-08-2023 | Συντάκτης:

Η ιδέα γεννήθηκε βάση των ενεργειών και πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η Culture and Prosperity s.c.e. μέσα από τα υλοποιημένα έργα που έχει ολοκληρώσει, τις παρεχόμενες υπηρεσίες που προσφέρει και τις συνεργασίες που έχει δημιουργήσει από το 2013έως σήμερα, έτσι ώστε να εξυπηρετηθεί η ανάγκη για την αύξηση της προστιθέμενης αξίας γενικών υπηρεσιών.

Η εμπειρία της Culture and Prosperity s.c.e. εκτείνεται σε αρκετούς τομείς και προκύπτει μέσα από την συμμετοχή του Φορέα σε Συμπράξεις και Δίκτυα που συμμετέχουν κατά το ελάχιστο πέντε(5) εταίροι – φορείς από τον Ιδιωτικό ή των Δημόσιο Φορέα, την ανάληψη Δημοσίων Έργων – Συμβάσεων σε συνεργασία με Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ βαθμού, την συμμετοχή σε ομάδες διαβούλευσης, σχεδιασμού και υλοποίησης Εθνικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων καθώς και από ένα γενικό πλαίσιο παροχής υπηρεσιών που προσθέτουν στο σύνολο τους, την επιχειρηματική εξέλιξη των ατομικών δεξιοτήτων και συνολικά της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας.

Δημιουργήσαμε μια νέα δομή για να στεγάσουμε μια νέα υπηρεσία!!!

Το Central Knowledge Transferer Hub δημιουργήθηκε για να καλύψει, ένα μεγάλο κενό στον τομέα της υποστήριξης και ανάπτυξης δημιουργικών ιδεών και να εξυπηρετήσει κυρίως τις ανάγκες που προκύπτουν, για την ανταλλαγή και μεταφορά τεχνογνωσίας σε επιχειρηματικούς, εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς, τουριστικούς, περιβαλλοντικούς, αθλητικούς και γεωργικούς τομείς. Η Culture and Prosperity s.c.e. προκειμένου να ενσωματώσει τον Κόμβο στην κοινωνία, φρόντισε να ενταχθεί, μεταξύ άλλων συνεργατικών σχημάτων, στα Δημιουργικά HUB της Π.Ε. Ηλείας (Creative HUB) που υλοποιείται στα πλαίσια του Διακρατικού Έργου INTERREG και στο Δίκτυο Κοινωνικής Καινοτομίας στην Ελλάδας ως συνεργαζόμενο μέλος. Επιπλέον ο κόμβος θα αξιοποιηθεί και για τις ανάγκες του σχεδιασμού, υποβολής και υλοποίησης έργων στα πλαίσια της Θεματικής Αναπτυξιακής Σύμπραξης Παγκόσμιό Πάρκο Ολυμπιονικών όπου συμμετέχει ο φορέας ως Συντονιστής Εταίρος.

Οι υπηρεσίες του Κόμβου ακολουθούν μια διαφορετική στρατηγική ανάπτυξης, που επικεντρώνεται στις συνεργασίες (Δίκτυα, Συνεργασίες κ.λπ.), στην αξιοποίηση των ειδικοτήτων, των δεξιοτήτων και των γνώσεων της Culture and Prosperity s.c.e., των συνεργατών και άλλων ατόμων. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα να επεκταθούν και να αναπτυχθούν υπηρεσίες στους τομείς του Πολιτισμού, του Τουρισμού, του Αθλητισμού, του Περιβάλλοντος, της Εκπαίδευσης και του Αγροτικού Κλάδου.

Τα συγχρηματοδοτούμενα έργα διαφέρουν κατά πολύ μεταξύ τους. Αυτό σημαίνει ότι τα μέλη του φορέα και οι εξωτερικοί συνεργάτες, αφιερώνουν χρόνο να αναγνώσουν την εκάστοτε πρόσκληση και να εξετάσουν τις απαιτήσεις του εκάστοτε προγράμματος. Η διαδικασία αυτή έχει ως αποτέλεσμα να γνωρίζουμε τις διαδικασίες που απαιτούνται για τον σχεδιασμό, την υποβολή, την παρακολούθηση και την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων εθνικών και ευρωπαϊκών έργων, τηρώντας πιστά τα χρονοδιαγράμματα και αναφερόμενα στην ελληνική και διεθνή κείμενη νομοθεσία.

Τα Εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα που συμμετέχει ως εταίρος ή ως φορέας υλοποίησης και διαθέτει την τεχνογνωσία έτσι ώστε να υποβάλει σχέδια δράσεων είναι τα παρακάτω: Erasmus Plus, TEBA //FEAD, LLCD / LEADER, Creative Europe κ.α.

Επιπλέον, η Culture and Prosperity s.c.e. αξιοποιεί τον Κόμβο μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus Νέοι Επιχειρηματίες έτσι ώστε να προσκαλεί στα Κρέστενα (έδρα) και στο Μεσαίο Καρλόβασι / Σάμος (υποκατάστημα) νέους από διάφορά γεωγραφικά σημεία της Ε.Ε. για να συλλέξουν πληροφορίες, να αποκτήσουν γενικές γνώσεις, να παραδειγματιστούν και να αναβαθμίσουν την τεχνογνωσία σε επιχειρησιακό επίπεδο. Το Central Knowledge Transferer Hub μεταξύ άλλων:

  • Ενθαρρύνει το διάλογο.
  • Στοχεύει στη συμμετοχή και αξιοποίηση Εθνικών και Ευρωπαϊκών πόρων.
  • Συμβάλει στο σχεδιασμό προτάσεων για τη διαχείριση και αξιοποίηση Εθνικών και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
  • Συμβάλει στον σχεδιασμό και οργάνωση Συνεργατικών Σχημάτων, Συμπράξεων και Δικτύων.
  • Συμβάλει στην αξιοποίηση της γνώσης, της εμπειρίας και τις ειδικότητες των φυσικών προσώπων.
  • Στοχεύει στη γενικότερη αξιοποίηση και συνεργασία με ανώτερες πανεπιστημιακές δομές σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στην Culture and Prosperity s.c.e. αξιολογούμαστε συνεχώς υπό ένα αυστηρό σύστημα κριτηρίων που έχουμε θέσει και συναποδεχθεί όλα τα μέλη, βάση των επαγγελματικών ιδιοτήτων μας, ως προς την αποτελεσματικότητα των επί μέρους δράσεών μας.

Η διατήρηση της ποιότητας των υπηρεσιών μας, προκύπτει από την οργανωτική δομή του φορέα και τη θέληση για τη συνεχόμενη εξέλιξη. Θεωρούμε πως με αυτόν το βηματισμό επιτυγχάνουμε την αποτελεσματικότητα στις συνεργασίες μας.

Ταξιάρχης – Ιωάννης Σαραντόπουλος

Γ.Γ. του Διοικητικού Συμβουλίου της Θεματικής Αναπτυξιακής Σύμπραξης Παγκόσμιο Πάρκο Ολυμπιονικών

Μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

CEO at Culture and Prosperity sce

Mentor of Young Entrepreneur


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος