FOLLOW US: facebook twitter

Kολυμβητήριο Πύργου: Ανεξόφλητο το έργο, κίνδυνος για διακοπή εργασιών

Ημερομηνία: 27-09-2024 | Συντάκτης:

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Έχουν πυκνώσει τα… σύννεφα πάνω από το υπό κατασκευή κολυμβητήριο του Πύργου, όχι λόγω καιρού, αλλά επειδή δεν έχει εξοφληθεί κανένας λογαριασμός εργασιών από το Υπουργείο Υποδομών.

Ο ανάδοχος συνεχίζει κανονικά μέχρι τώρα τις εργασίες, ωστόσο η παρατεταμένη απροθυμία της πολιτείας να εξοφλήσει λογαριασμούς, έχει δημιουργήσει ανησυχία και δεν αποκλείεται να προβεί σε αίτηση διακοπής εργασιών το προσεχές χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, τόσο ο δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Παναγόπουλος είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον ανάδοχο και τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ηλείας, προκειμένου να μη βαλτώσει το έργο, το οποίο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με προϋπολογισμό περίπου 700.000 ευρώ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επιδιωχθεί ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μόλις επιστρέψει ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης από την Κίνα, για να συζητηθούν τρόποι αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης, καθώς πλέον όλα τα έργα που εκτελούνται στα διοικητικά όρια του δήμου Πύργου είτε είναι στα πρόθυρα της διακοπής εργασιών είτε έχουν ήδη διακοπεί λόγω μη εξόφλησης.

Ο δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, δήλωσε στην Πρωινή πως είναι επείγουσα η χρηματοδότηση των έργων από την πολιτεία, διότι πρόκειται για έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών και πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν.

«Η κατάσταση στα εκτελούμενα έργα είναι οριακή και καθημερινά καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια για να μην εκτροχιαστεί η υλοποίησή τους. Είναι αναγκαίο να προχωρήσουν ταχύτερα οι πληρωμές από την πολιτεία, διότι υλοποιούνται έργα που θα βελτιώσουν αισθητά την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας, όπως το κολυμβητήριο», τόνισε ο κ. Καννής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot