FOLLOW US: facebook twitter

Θεόδωρος Κόλλιας: Θέριεψε το κοινό μέτωπο αντίδρασης και αγώνα για τις ανεμογεννήτριες

Ημερομηνία: 29-01-2021 | Συντάκτης:
Του Θεόδωρου Κόλλια, διαχειριστή yannitsochori.blogspot.com

Τις προάλλες τόνιζα από το βήμα που διαχειρίζομαι «ότι το περιβάλλον, η επιδερμίδα μας,ο κύριος συνδετικός κρίκος της φύσης με τον άνθρωπο,  είναι πάνω από ιδεολογίες και κόμματα και πόσο  μάλλον από τον μικρόκοσμο με τα ιδιωτικά ή ατομικά αιτήματα και συμφέροντα» και ιδού αυτό έλαβε σάρκα και οστά και στην προκειμένη περίπτωση με τη μαζική αντίδραση εναντίον της τοποθέτησης των τεράστιων ανεμογεννητριών [72 τον αριθμό με  ισχύ 537 watt και ύψος 100 μέτρων με 85 μέτρα άνοιγμα πτερυγίων] στην περιοχή μας, στην κυριολεξία στις κατοικίες και στα μπαλκόνια των Θεών, όπως στον Επικούριο Απόλλωνα, στον  Λύκαιο   Δία, στην Αθηνά.

Ήδη όλοι οι άμεσα θιγόμενοι δήμοι, οι έχοντες έννομο συμφέρον κατά τον νόμο, [Οιχαλίας, Τριφυλίας, Ζαχάρως, και Κρέστενας-Ανδρίτσαινας] πήραν αποφάσεις στα δημοτικά συμβούλια και μέχρι την καταληκτική ημερομηνία 29/1 θα αποστείλουν τις αντιρρήσεις στη ΡΑΕ ο ένας μετά τον άλλον, πράγμα που ήδη έκανε η Οιχαλία. Ας ελπίσουμε ότι οι αντιρρήσεις θα πιάσουν τόπο και θα ματαιωθεί το μεγάλο έγκλημα.

Να τονίσουμε ότι λέμε ναι στην  αιολική ενέργεια, τις ανεμογεννήτριες καθότι είναι μια εναλλακτική, ανανεώσιμη πηγή ενέργειας με τη βασική προϋπόθεση τη σωστή χωροθέτηση και το μέγεθος των ανεμογεννητριώνκαι της επένδυσης, του αιολικού σταθμού.

Αδιανόητη είναι και η στάση των ΜΜΕ που δυστυχώς δεν ανέδειξαν το μεγάλο πρόβλημα μιας μεγάλης περιοχής της   Πελοποννήσου, εκτός της «ΠΡΩΙΝΗΣ» που για άλλη μια φορά κράτησε ψηλάτη σημαία σωστής δημοσιογραφίας κοντά στην κοινωνία και τον λαό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος