FOLLOW US: facebook twitter

Κοινός στόχος το ισχυρό Νοσοκομείο

Ημερομηνία: 24-09-2024 | Συντάκτης:

-Με τον διοικητή του ΓΝ Ηλείας, Σπ. Πολίτη, και τους εκπροσώπους γιατρών και νοσηλευτών συναντήθηκε χθες στον Πύργο ο νέος διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Ηλ. Θεοδωρόπουλος


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Ο συντονισμός για την επαρκή στελέχωση της Δημόσιας Υγείας στην Ηλεία, μετά και τον χαρακτηρισμό του Πύργου και της Ανδρίτσαινας ως «άγονων» περιοχών Α’ κατηγορίας, ήταν το κύριο θέμα που συζητήθηκε κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του νέου διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Ηλία Θεοδωρόπουλου, με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, Σπύρο Πολίτη, και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό χθες το πρωί στο νοσοκομείο του Πύργου.

Ο κ.Θεοδωρόπουλος, συνοδευόμενος από τον κ.Δέντσικα και τον κ.Στασινόπουλο, υποδιοικητές της 6ης ΥΠΕ για τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας αντίστοιχα, περιηγήθηκε σε χώρους του νοσοκομείου και ενημερώθηκε αναλυτικά από τον κ. Πολίτη και εκπροσώπους των γιατρών και των νοσηλευτών για την κατάσταση που επικρατεί και για τα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο νέος διοικητής της 6ης ΥΠΕ, η Ηλεία αποτελεί κρίσιμο νομό στον σχεδιασμό και στην οργάνωση και τη διαχείριση των περιστατικών.

«Είμαστε εδώ με τους κ.κ. Δέντσικα και Στασινόπουλο, για να δούμε τα προβλήματα της περιοχής, τα οποία τα ξέρουμε βέβαια διότι είναι διαχρονικά, και να δούμε τι λύσεις μπορούμε να δώσουμε για να βελτιωθεί η παρεχόμενη υπηρεσία υγείας στην περιοχή. Το Νοσοκομείο του Πύργου είναι ένα μεγάλο νοσοκομείο, το οποίο θα πρέπει να στελεχωθεί και είναι και απαίτηση του υπουργείου Υγείας πλέον. Πρόσφατα ανακοινώθηκε από τον υπουργό η ένταξή του στο Άγονο Α και ευελπιστούμε στην προσεχή προκήρυξη που θα “τρέξει” λογικά μέσα στον Οκτώβρη θα προκηρυχθούν αρκετές θέσεις να καλύψουν τα οργανικά κενά, να στελεχωθεί επαρκώς και να αποτελέσει τον βασικό πόλο υγείας για την Ηλεία και για τη Δυτική Ελλάδα και να μην υπάρχει ανάγκη μετακίνησης στην Πάτρα και την Αθήνα», επισήμανε και πρόσθεσε ότι προβλέπεται αντίστοιχη μέριμνα για την οργάνωση και των νοσηλευτικών μονάδων της Αμαλιάδας και της Κρέστενας. 

«Όλοι μαζί, σε συνεργασία, επικοινωνία και με καλή διάθεση, συν τα κίνητρα που ήδη ανακοινώθηκαν και νομοθετήθηκαν, θα επιδιώξουμε να καταστεί ένα δυνατό και στελεχωμένο νοσοκομείο, το οποίο θα παρέχει υπηρεσίες νοσηλείας υψηλής ποιότητας», ανέφερε. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο σημαντικότερο πρόβλημα, που είναι η στελέχωση της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου, ιεραρχώντας το ως ύψιστη προτεραιότητα.

«Πανελλαδικά, ακόμη και πανευρωπαϊκά, υπάρχουν κάποιες κρίσιμες ειδικότητες οι οποίες είναι σε έλλειψη όπως παθολόγοι, ακτινολόγοι, αναισθησιολόγοι. Η “καρδιά” του νοσοκομείου είναι ο παθολογικός τομέας. Στον Πύργο υπάρχει ένα διαχρονικό πρόβλημα με τους παθολόγους. Γίνεται προσπάθεια, ενισχύεται και από όμορες περιοχές. Ευελπιστώ και με την προσεχή προκήρυξη να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό, ώστε να μην υπάρχει ανάγκη μετακινήσεων ιατρών. Όταν η Παθολογική δουλεύει καλά, θα δούμε και τα υπόλοιπα τμήματα όπου υπάρχει πρόβλημα. Θα γίνει προτεραιοποίηση από τον Διοικητή του Νοσοκομείου, με τον οποίο είμαστε σε άριστη επικοινωνία και συνεργασία, θα καταγραφούν οι ελλείψεις, να προκηρυχθούν οι θέσεις και θεωρώ ότι με τα κίνητρα να καλυφθούν οι θέσεις και να λειτουργήσει το νοσοκομείο όπως πρέπει και όπως θέλουμε», δήλωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Σπ. Πολίτης: Στόχος ένα ισχυρό νοσοκομείο Πύργου

Από την πλευρά του ο κ. Πολίτης τον καλωσόρισε επισημαίνοντας ότι η παρουσία και των υποδιοικητών στον Πύργο δείχνει τη βαρύτητα με την οποία αντιμετωπίζεται η επίσκεψη στην Ηλεία, που είναι από τις πρώτες της νέας διοίκησης.

«Όλη η πυραμίδα πρέπει να δουλέψει παραγωγικά και να μπορέσουμε να συνεργαστούμε με έναν κοινό στόχο: να μπορέσουμε να παρέχουμε ακόμη καλύτερες υπηρεσίες, πιο σταθερές ώστε οι πολίτες που εξυπηρετούνται ήδη με μερικές χιλιάδες χειρουργείων που γίνονται και εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις και νοσηλειών που μπορούμε να καλύψουμε να το κάνουμε ακόμη καλύτερα. Αυτή είναι η διάθεση που δείχνει η επίσκεψη στον πρώτο μήνα της καινούργιας διοίκησης», ανέφερε ο διοικητής του ΓΝ Ηλείας και υπενθύμισε πως το «άγονο Α» ήταν αίτημα ετών.

«Έχει πλήρη ενημέρωση η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε στο ΓΝ Ηλείας. Η στελέχωση του νοσοκομείου, μετά και την ένταξή του στη ζώνη Α μετά από χρόνια απαίτηση, ικανοποιήθηκε όχι μόνο σαν αίτημα των πολιτών και των φορέων αλλά σαν ουσιαστικό εργαλείο για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε θέσεις και να έχουμε πρόταση σε ιατρικό προσωπικό, να γίνει πράξη. Αντίστοιχα η πληρέστερη στελέχωση του ΓΝ Ηλείας αφορά και τις άλλες δύο μονάδες», εξήγησε σημειώνοντας ότι θα υπάρχει ευελιξία, στην κάλυψη με εξωτερικά ιατρεία σε ειδικότητες που δεν καλύπτονται στα όμορα νοσοκομεία.

«Άρα ο στόχος της κάλυψης των θέσεων στο νομό Ηλείας είναι κυρίως και πρωτίστως στο ΓΝ Ηλείας. Ένας ισχυρός φορέας στο κέντρο του νομού θα δώσει σίγουρα δυνατότητα καλύτερης λειτουργίας και στις άλλες δύο Ν.Μ. Αμαλιάδας και Κρεστένων. Αυτό είναι αυτονόητο και αυτός είναι ο στόχος της 6ης ΥΠΕ, που τόσα χρόνια ενισχύει και βοηθάει. Εξάλλου, αν δεν υπήρχε εξαιρετική συνεργασία και διάθεση όλα αυτά τα χρόνια, η οποία συνεχίζεται και με τη νέα διοίκηση θα είχαμε προβληματιστεί πολύ περισσότερο. Με αγώνα γίνεται όλη η διαδικασία, και όπως βλέπουμε με την ίδια ζέση θα συνεχίσουμε. Το ΓΝ Ηλείας είναι προτεραιότητα για την 6η ΥΠΕ. Είμαστε και πολύ κοντά και τα ζητήματα “επικοινωνούνται” πιο γρήγορα και εύκολα», τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot