FOLLOW US: facebook twitter

Ακόμα στενότερη συνεργασία ΤΕΕ-Περιφέρειας προανήγγειλαν Φαρμάκης και Στασινός

Ημερομηνία: 14-10-2024 | Συντάκτης:

Κοινός στόχος οι ισχυρές υποδομές

Ν. Φαρμάκης: «Η πορεία του ΤΕΕ και της Περιφέρειας είναι κοινή και έτσι πρέπει να συνεχίσει»

Γ. Στασινός: Ο προσεισμικός έλεγχος των δημοσίων κτιρίων αποτελεί έμπρακτη απόδειξη του κοινωνικού ρόλου των μηχανικών 

Στο εμβληματικό έργο του προσεισμικού ελέγχου δημόσιων κτιρίων, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς και συνολικά στα έργα ανθεκτικότητας που έχουν δρομολογηθεί, εστίασε ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός, μιλώντας, την περασμένη Πέμπτη, στην Πάτρα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τα 100 χρόνια ΤΕΕ, παρουσία εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θεσμικών εκπροσώπων και μηχανικών. Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ επισήμανε τις αλλαγές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια «με νέα καθήκοντα και νέες δουλειές για τους μηχανικούς, με νέες ψηφιακές υπηρεσίες από το ΤΕΕ για τους μηχανικούς που εν τέλει εξυπηρετούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό ολόκληρης της κοινωνίας και της Πολιτείας».

Στο επίκεντρο του μετασχηματισμού βρίσκεται, σύμφωνα με τον Γιώργο Στασινό, η ανθεκτικότητα της πατρίδας συνολικά και της κοινωνίας, ενώ το πλέον εμβληματικό έργο σε αυτή την κατεύθυνση είναι ο προσεισμικός έλεγχος των δημόσιων κτιρίων και συγκεκριμένα των σχολείων, πανεπιστημίων, νοσοκομείων, πυροσβεστικών σταθμών και αστυνομικών τμημάτων. Χαρακτηρίζοντάς το «έργο – ορόσημο», υπογράμμισε τη συμβολή του ΤΕΕ και των μηχανικών για την υλοποίησή του καθώς, σύμφωνα με τον Γιώργο Στασινό «το κράτος δεν μπόρεσε να το κάνει τα τελευταία 25 χρόνια και αν κάποτε ξεκινούσε υπό κανονικές συνθήκες δημόσιας διοίκησης θα χρειαζόταν 10 και πλέον χρόνια να το ολοκληρώσει». Έκανε γνωστό ότι ήδη έχουν ελεγχθεί εκατοντάδες κτίρια από το καλοκαίρι, οπότε και ξεκίνησε το πρόγραμμα, ενώ στόχος είναι να ολοκληρωθεί σε λίγους μήνες.

«Ο προσεισμικός έλεγχος είναι δουλειά αλλά είναι και προσφορά»

«Ο προσεισμικός έλεγχος των δημοσίων κτιρίων αποτελεί έμπρακτη απόδειξη του κοινωνικού ρόλου των μηχανικών γιατί μέσα από μια κατεξοχήν επιστημονική εργασία βοηθάμε την κοινωνία και την Πολιτεία να διασφαλίσει την ασφάλεια και τη ζωή των συνανθρώπων μας» τόνισε ο Γιώργος Στασινός και πρόσθεσε ότι «είναι δουλειά αλλά είναι και προσφορά».

Εξηγώντας τον ρόλο του ΤΕΕ στην υλοποίηση του προσεισμικού ελέγχου σε δημόσια κτίρια, σημείωσε ότι «δεν ήταν εύκολο να πειστεί μια κυβέρνηση να γίνει προτεραιότητα και να βρεθούν χρήματα, ήταν όμως απαραίτητο, πιέσαμε και έγινε πραγματικότητα με προσωπική πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού». «Ο προσεισμικός έλεγχος ήταν ένα αίτημα του ΤΕΕ επί δεκαετίες που τώρα υλοποιείται. Αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του πως οι μηχανικοί προσφέρουν στην κοινωνία μέσα από τη δουλειά τους», υπενθύμισε.

Ν. Φαρμάκης: Η πορεία του ΤΕΕ και της Περιφέρειας είναι κοινή και έτσι πρέπει να συνεχίσει

Στη σημασία που αποδίδει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στη σχέση με το ΤΕΕ αναφέρθηκε, στο πλαίσιο του χαιρετισμού του, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης.

«Ζούμε σε μία Περιφέρεια που έχει την τύχη να διαθέτει ισχυρό ανθρώπινο δυναμικό μηχανικών και ισχυρά παραρτήματα του ΤΕΕ με καθοριστική συμβολή στην ανάπτυξη. Η Περιφέρεια αντιλαμβάνεται τη σχέση της με το ΤΕΕ ως γέφυρα διαλόγου για το σήμερα και αύριο. Ξέρουμε ότι έχουμε έναν πολύτιμο σύμβουλο και συνεργάτη για να παρέχει τεκμηριωμένες απαντήσεις» τόνισε.

Έκανε αναδρομή στην εποικοδομητική συμπόρευση, όπως τη χαρακτήρισε, σημειώνοντας ότι «η πορεία του ΤΕΕ και της Περιφέρειας είναι κοινή και έτσι πρέπει να συνεχίσει». Μεταξύ των παραδειγμάτων αυτής της συνεργασίας ανέφερε, την ανάπτυξη δικτύων χαμηλής και μέσης πίεσης φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα, καθώς και της ανάπτυξης αυτόνομων, έξυπνων, τηλεδιαχειριζόμενων δικτύων φωτισμού στους οδικούς άξονες και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων, Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας όπου διαπιστώνεται ελλιπής φωτισμός.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ήταν από τις πρώτες που ανταποκρίθηκε στη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΤΕΕ για την υλοποίηση ενός έργου που βελτιώνει τα επίπεδα οδικής ασφάλειας σε μήκος 900 και πλέον χιλιομέτρων» όπως επισήμανε ο Νεκτάριος Φαρμάκης. Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, αναφέρθηκε και στη νέα σιδηροδρομική γραμμή προς το λιμάνι της Πάτρας εκφράζοντας την ελπίδα το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας να σταθεί αρωγός στη διεκδίκηση.

Απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο του ΤΕΕ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός των προσπαθειών για την οικονομική και κοινωνική πρόοδο. «Εύχομαι η νέα 100ετία να αποδειχθεί το ίδιο δημιουργική και καρποφόρα για το ΤΕΕ. Όσο περισσότεροι είμαστε τόσο καλύτερα είναι, όλοι μαζί λοιπόν» είπε κλείνοντας τον χαιρετισμό του.

Στην καθοριστική συμβολή και το εύρος των παρεμβάσεων του ΤΕΕ στα 100 χρόνια από την ίδρυσή του καθώς και στον ρόλο του Περιφερειακού Τμήματος της Δυτικής Ελλάδας αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος Περιφερειακού Τμήματος Δυτικής Ελλάδας του ΤΕΕ Βαγγέλης Καραχάλιος.


1 Σχόλια για "Ακόμα στενότερη συνεργασία ΤΕΕ-Περιφέρειας προανήγγειλαν Φαρμάκης και Στασινός"

  1. Ο/Η Αντώνης λέει:

    ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ…………………………………. :'( :'( :'( :'( :'(…………………………..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot