FOLLOW US: facebook twitter

Κοινή συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας με προέδρους ΤΚ ζητά ο Δημήτρης Κράλλης

Ημερομηνία: 24-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Τη διεξαγωγή κοινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, ζητά ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ήλιδα- Νέα Γενιά Ιδεών Δημήτρης Κράλλης με επιστολή του στον πρόεδρο του ΔΣ Αντώνη Πατρινό και τον Δήμαρχο Γιάννη Λυμπέρη. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η Δημοτική μας παράταξη αντιλαμβάνεται ότι η προτεινόμενη  κοινή συνεδρίαση,  θα έχει σαν αποτέλεσμα  την διαμόρφωση συναντίληψης για την κατάρτιση του ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  του 2020. Η Δημοτική μας παράταξη κρίνει την αναγκαιότητα, καθορισμού κριτηρίων και κανόνων χρηματοδότησης των Δημοτικών έργων. Για να υπάρχει στο Δήμο Ήλιδας ισόρροπη  ανάπτυξη παντού.

Η κατανομή των προβλεπομένων πιστώσεων για την εκτέλεση και χρηματοδότηση του ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2020, να γίνει με πληθυσμιακά κριτήρια για ενίσχυση  της περιφέρειας του Δήμου και ανατροπή στην πράξη των ανισοτήτων του παρελθόντος.

Προτείνουμε το 60% των πιστώσεων να κατευθυνθεί σε έργα που αφορούν τις τοπικές κοινότητες. Ταυτόχρονα να καταργήσουμε στη πράξη, την ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ, παραβίασης της ΛΑΙΚΗΣ ΕΤΥΜΙΓΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΗ, η οποία αφαίρεσε βίαια την αυτοδιοικητική εξουσία από τις τοπικές κοινότητες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, ως κορυφαίος Θεσμός Δημοκρατικού Προγραμματισμού , να δεσμευθεί με πολιτική του απόφαση, ότι στο ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2020, κάθε έργο που αφορά Τοπική Κοινότητα, θα εντάσσεται με την προϋπόθεση ότι αυτό θα συνοδεύεται από αντίστοιχη απόφαση του ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος