FOLLOW US: facebook twitter

Κλείνει βάνες στα «φέσια» η ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας

Ημερομηνία: 04-04-2023 | Συντάκτης:

Μονόδρομος για να μειωθεί το χρέος, τόνισε ο πρόεδρος Ν. Μαρούντας

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Δραστικά μέτρα για τη μείωση του χρέους της ΔΕΥΑ αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Επιχείρησης, καθώς οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί έχουν φτάσει το 1,9 εκατ. ευρώ, κλονίζοντας τη βιωσιμότητά της.

Για τον λόγο αυτό, ο πρόεδρος Νίκος Μαρούντας εισηγήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση την ανάθεση της διακοπής παροχών ύδρευσης σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, προκειμένου να αντιστραφεί η κατάσταση.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του, η ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα με την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών της και δεν έχει το απαραίτητο προσωπικό για να εκτελέσει τη διαδικασία διακοπής παροχών ύδρευσης σε όσους χρωστάνε.

«Η υστέρηση αυτή των εσόδων δημιουργεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης, μιας και οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί ξεπερνούν τα 1,9 εκατ.€, έχει δε προβεί σε διάφορες νόμιμες ενέργειες είσπραξης των οφειλών της, αποστέλλοντας προσωπικές επιστολές στους οφειλέτες καταναλωτές της, βεβαιώνοντας στη ΔΥΟ ληξιπρόθεσμες οφειλές, καθώς είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις. Η Υπηρεσία αυτή τη στιγμή έχει στη διάθεσή της έναν μόνιμο υδραυλικό και δύο εργάτες, οι οποίοι μετά βίας κατορθώνουν να καλύψουν τις ανάγκες της σε επισκευές και συντηρήσεις των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης και λόγω της επέκτασης της περιοχής αρμοδιοτήτων της και στους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους Φολόης, Λασιώνας, Λαμπείας, καλείται να εξυπηρετεί σήμερα εργασίες τριπλάσιων περιοχών οι οποίες αφ’ ενός είναι πολύ απομακρυσμένες και αφ’ ετέρου παρουσιάζουν πολύ συχνά βλάβες στα δίκτυα ύδρευσης», εξήγησε.

Κατά συνέπεια, αποφασίστηκε η ανάθεση της υπηρεσίας σε ανάδοχο, προκειμένου η ΔΕΥΑ να βελτιώσει τα οικονομικά της με την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών και να εξακολουθήσει να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της (ΔΕΗ, Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος, Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, Δάνειο, Προμηθευτές)

Η εισήγηση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφίας, καθώς ο κ. Μπενέτσης της ελάσσονος μειοψηφίας καταψήφισε επειδή δεν κατατέθηκαν τρεις προσφορές αλλά επειδή έγινε απευθείας ανάθεση αξίας 12.400 ευρώ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος