FOLLOW US: facebook twitter

ΚΚΕ: Ερώτηση προς τον Υπ. Οικονομικών για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στην Ανδρίτσαινα Ηλείας

Ημερομηνία: 12-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Ανδρίτσαινα, που εδώ και χρόνια λειτουργούσε δύο φορές την εβδομάδα, έχει αναστείλει τη λειτουργία του από το Μάρτιο όταν πάρθηκαν τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία του Κορονοϊού.

Από τη μέρα που έγινε η άρση των περιοριστικών μέτρων μέχρι και σήμερα, το κατάστημα δεν έχει ανοίξει ξανά.

Το συγκεκριμένο κατάστημα εξυπηρετεί τα χωριά του πρώην Δήμου Ανδρίτσαινας και πρώην Δήμου Αλιφείρας (40 χωριά). Τα περισσότερα από αυτά απέχουν τουλάχιστον μία ώρα διαδρομής και πάνω από 40 χλμ από το κοντινότερο τραπεζικό κατάστημα που υπάρχει στον Δήμο Ανδρίτσαινας Κρεστένων.

Ο κόσμος που συναλλάσσεται με το συγκεκριμένο υποκατάστημα είναι κυρίως ηλικιωμένοι για τη σύνταξή τους, αγρότες για τις επιδοτήσεις, αλλά και επισκέπτες της περιοχής αυτής κυρίως κατά την θερινή περίοδο για διακοπές. Ειδικά οι πιο ηλικιωμένοι κάτοικοι που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, αλλά όχι μόνο αυτοί, όλο αυτό το διάστημα, αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα.

Θεωρούμε πως το οριστικό κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τ.Π θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην περιοχή. Βεβαίως η απόφαση αυτή της Τ.Π δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Εντάσσεται  στην απόφαση που έχουν πάρει οι τράπεζες για την εξυγίανση τους (δηλαδή την αύξηση των κερδών με το κλείσιμο υποκαταστημάτων τους σε όλη την Ελλάδα, με την διεύρυνση και ελαστικοποίηση του ωραρίου για τους εργαζόμενους- απολύσεις- σπρώξιμο για εθελούσια έξοδο).

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση, ώστε, να μην κλείσει το κατάστημα με το οποίο εξυπηρετούνται οι κάτοικοι της περιοχής.

Οι Βουλευτές

Καραθανασόπουλος Νίκος

Παπαναστάσης Νίκος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος