FOLLOW US: facebook twitter

«Κάλπικη προπαγάνδα το νέο ασφαλιστικό»: Κινητοποίηση χθες από τα Σωματεία και κάλεσμα για την απεργία στις 18/2

Ημερομηνία: 07-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Την αντίθεσή τους στον νέο ασφαλιστικό νόμο που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση εξέφρασαν χθες το απόγευμαοι εκπρόσωποι των σωματείων της Ηλείας με συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία 25ης Μαρτίου (ΟΤΕ) στον Πύργο.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, οι συμμετέχοντες διατράνωσαν τη δυσαρέσκειά τους απέναντι στην εφαρμοζόμενη πολιτική στην ασφάλιση και στο κοινωνικό κράτος

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μπάμπης Καλαντζής, μέλος του Σωματείου Εργαζομένων Πύργου, Ζαχάρως, Ολυμπίας, ο οποίος στηλίτευσε τον νέο ασφαλιστικό νόμο, τονίζοντας ότι δεν προσφέρει καμία θετική αλλαγή στη συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων και απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση της 18ης Φεβρουαρίου.

«Το παρόν νομοσχέδιο έρχεται να θωρακίσει και να ενσωματώσει όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους έχουν ψηφιστεί διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις. Το νέο ασφαλιστικό Βρούτση αφήνει ανέγγιχτα τα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου Κατρούγκαλου από τα 4.500 έως τα 9000 ένσημα, δηλαδή την πλειονότητα των ασφαλισμένων που είναι και ηπιο κακοπληρωμένη εργασία.Για τους παλιούς συνταξιούχους η προσωπική διαφορά παραμένει σε ισχύ και ροκανίζει την όποια αύξησηπροκύψει από την αύξηση τωνσυντελεστώναναπλήρωσης αλλά και αυξήσεις που θα δοθούν μετά το 2023» ανέφερε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε πως οι βασικές παράμετροι δεν αλλάζουν.

«Με τον νέο νόμο διατηρούνται τα όρια ηλικίας στα 67 έτη ή στα 52 για 40 χρόνια δουλειά για άνδρες και γυναίκες. Καταργείται αμετάκλητα η 13η και η 14η σύνταξη. Προχωρά η ενοποίηση του ΕΤΕΑΠ με τον ΕΦΚΑ με στόχο τη λεηλασία των αποθεματικών του. Διατηρείται η λεηλασία των 80 δις ευρώ που έγινε διαχρονικά από τα ταμεία», επισήμανε ο Μπάμπης Καλαντζής και χαρακτήρισε «κάλπικη κυβερνητική προπαγάνδα» τον ισχυρισμό περί φιλολαϊκής μεταρρύθμισης, καθώς η συνταξιοδοτική δαπάνη προβλέπεται να μειωθεί κι άλλο το 2021.

Ο κ. Καλαντζής ζήτησε από τους εργαζόμενους να κλιμακώσουν τον αγώνα τους και να διεκδικήσουν καλύτερες εργασιακές συνθήκες, δημόσια υποχρεωτική ασφάλιση, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την προστασία της μητρότητας και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ, Θανάσης Βομπίρης, ο οποίος αναφέρθηκε στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των αγροτών, τονίζοντας ότι οι περισσότεροι αγρότες είναι ανασφάλιστοι και με τον νέο νόμο θα επιβαυνθούν με ακόμα υψηλότερες εισφορές

«Πρέπει οι αγρότες και τα λαϊκά στρώματα να αντιληφθούν ότι ο ένας δρόμος είναι η μαζική αγωνιστική απάντηση και ο άλλος δρόμος η απραξία, που οδηγεί στο ξεκλήρισμα και την εξαθλίωση», επισήμανε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος