FOLLOW US: facebook twitter

Κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς όχημα & δουλειά πάνω από 100 ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ

Ημερομηνία: 30-10-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Την παρέμβαση των Ηλείων βουλευτών προς την κυβέρνηση, ζητούν με σχετική τους επιστολή τα Σωματεία ΤΑΞΙ Αμαλιάδας «Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ» και Γαστούνης & περιχώρων «Ο ΚΑΜΠΟΣ», προκειμένου μα διευθετηθούν δύο πολύ σοβαρά θέματα που απασχολούν τον κλάδο και κατά συνέπεια τα σωματεία τους. Το θέμα αφορά το όριο ηλικίας των οχημάτων τους, που είναι τα 20 έτη κυκλοφορίας, ζητώντας να τους δοθεί παράταση ανά περίπτωση καθώς αφενός οι οικονομικές συνθήκες δεν τους επιτρέπουν να αντικαταστήσουν τα ταξί τους και αφετέρου γιατί δεν υπάρχουν πλέον στην αγορά νέα οχήματα. Σε διαφορετική περίπτωση, πάνω από 100 ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί την περιοχή ευθύνης τους, θα μείνουν χωρίς οχήματα και χωρίς δουλειά.


Ειδικότερα στην επιστολή τους προς τους βουλευτές οι πρόεδροι των δύο σωματείων αναφέρουν τα εξής:

“Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές,

Τα τελευταία χρόνια (από την έκδοση του νόμου 4530/18 έως και την εγκύκλιο 408948- 22/12/22) η πολιτεία παρέτεινε το όριο ηλικίας των ΕΔΧ ΤΑΞΙ που συμπλήρωναν τα 20 έτη στην κυκλοφορία.
Από τις παρατάσεις αυτές οι οποίες αφουγκράστηκαν: α) την δύσκολη οικονομική συγκυρία και β) την επιδημιολογική συγκυρία, ανακουφίστηκαν πολλοί συνάδελφοι από 2 έτη έως μερικούς μήνες, με καταληκτική ημερομηνία την 31η/12/2023.

Βάσει των ισχυόντων, στις 31 Δεκεμβρίου χιλιάδες συνάδελφοι σε όλην την χώρα θα βρεθούν ξαφνικά χωρίς όχημα.

Στην δε περιοχή ευθύνης των Σωματείων μας θα απαιτηθεί η άμεση αλλαγή των 100 περίπου από τα 160 συνολικώς κυκλοφορούντα ταξί.

Εξήντα ημέρες πριν την λήξη της προθεσμίας, οργιάζει η φημολογία ως προς τις αναμενόμενες νομοθετικές παρεμβάσεις ή προθέσεις του Υπουργείου Μεταφορών για την αντιμετώπιση του κομβικού για εμάς ζητήματος. Οι δε συνάδελφοί μας αγωνιούν.

Κρίνουμε ότι το μέτρο της παρατάσεως απαιτείται να προταχθεί εκ νέου διότι:

Α) Υπάρχει έλλειψη νέων οχημάτων στην αγορά, με τις παραγγελίες καινούριων να τελεσφορούν ύστερα και από 8 μήνες.
Β) Τα μεταχειρισμένα, ό,που είναι ετοιμοπαράδοτα, είναι υπερτιμολογημένα, λόγω μεγάλης ζήτησης.

Προτείνουμε:
Α) ΝΑ ΔΟΘΕΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΕ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΙ 1 ΧΡΟΝΟΣ (τελική παράταση) ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ

Ή

Β) ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΟΡΙΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (ΑΠΟ 20 ΣΕ 22 ΕΤΗ), όπως είχε γίνει στο παρελθόν (από 15 σε 20 έτη).

Με τον τρόπον αυτόν:
1) Θα αποσυμφορηθεί η αγορά.
2) Θα υπάρξει άνεση χρόνου για καλύτερο προγραμματισμό εκ μέρους μας σε συνάρτηση με την εξέλιξη της τεχνολογίας και την πολυπόθητη ένταξή μας σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα αντικατάστασης με συμβατικό ή (επίσης πολυπόθητο) πολυθέσιο όχημα.

Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές,

Παρακαλούμε όπως περιβάλλετε με την δέουσα προσοχή τα ανωτέρω.

Οι συνάδελφοί μας, είναι σε δυσχερή οικονομική κατάσταση και αδυνατούν να αντικαταστήσουν τα οχήματά τους, εφόσον η πολιτεία αρνείται να επιδοτήσει την αγορά οχημάτων εσωτερικής καύσης, γεγονός που επιβάλλεται, δεδομένης της εφαρμογής του μέτρου αυτού σε άλλα δημόσια μέσα μεταφοράς. Δεν ζητάμε ιδιαίτερη αντιμετώπιση αλλά ΙΣΟΝΟΜΙΑ. Ευελπιστούμε στην δική σας αρωγή και καίρια παρέμβαση για την αντιμετώπιση των προεκτεθέντων.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot