FOLLOW US: facebook twitter

Κίνδυνος να χάσει ο Πύργος 2,68 ευρώ: Παρέμβαση Στάθη Καννή στο Κεντρ. Συμβούλιο Αρχιτ/κής

Ημερομηνία: 02-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”66023″ img_size=”full”][vc_column_text]H προκλητική εμμονή της δημοτικής αρχής να μην εφαρμόσει την υποχρεωτική διαδικασία διενέργειας αρχιτεκτονικού διαγωνισμού (μελετών ή σχεδίων ιδεών) για το εξαγγελθέν έργο της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας του Πύργου,θέτει σε κίνδυνο την ομαλή εξέλιξή του και καθιστά πλέον ορατή την εκ νέου απόρριψη της σχετικής αίτησης χρηματοδότησης, ύψους 2.680.000 ευρώ.

Αυτά μεταξύ άλλων έθεσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου,Στάθης Καννής, στη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, της 31ης Οκτωβρίου του 2018, που έγινε στο ΥΠΕΚΑ, στην οποίο σημειωτέον δεν παρέστη οποιοσδήποτε πολιτικός υπεύθυνος της δημοτικής αρχής.

Είναι αδιανόητο ο Δήμος Πύργου να αρνείται να προκηρύξει αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, ώστε να εξευρεθεί η βέλτιστη πρόταση από λειτουργική, αισθητική και τεχνική άποψη για μία εμβληματική περιοχή παρέμβασης που περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής πλατείας Σάκη Καράγιωργα και το λόφο του Επαρχείου.

Ο ιστορικός αυτός τόπος αναφοράς, που είναι τοπόσημο και σύμβολο για την πρωτεύουσα της Ηλείας, δεν πρέπει να πέσει θύμα της ανικανότηταςτου κ. δημάρχου. Ας παραδειγματιστεί από τον Δήμο Τρικαίων, που για την ανάπλαση της αντίστοιχης κεντρικής του πλατείας, διενήργησε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, στον οποίο κατατέθηκαν 18 (!!) μελέτες, που αξιοποιήθηκαν από τον Δήμο για την άρτια υλοποίηση του έργου. Εκτός αν νομίζειότι η μελέτη (6) σελίδων που κατέθεσε ο Δήμος Πύργου είναι αρκετή για ένα έργο συνολικής δαπάνης 2.680.000 ευρώ, που θα αποτυπώνει και θα χαρακτηρίζει την εικόνα της πόλης μας για τις επόμενες δεκαετίες.Το ιλιγγιώδες αυτό ποσό δεν πρέπει να πέσει θύμα της προχειρότητας της δημοτικής αρχής, τη στιγμή που η πόλη και τα τοπικά διαμερίσματα βουλιάζουν στον μαρασμό και τα προβλήματα.

Αν δεν μπορούν να απορροφήσουν το εν λόγω ποσό για το συγκεκριμένο έργο, να το αξιοποιήσουν για τις παραμελημένες συνοικίες του Πύργου, τις πύλες εισόδου της πόλης μας, την κάλυψη ζωτικών αναγκών των ξεχασμένων τοπικών κοινοτήτων, την αποκατάσταση της κατεστραμμένης αγροτικής οδοποιίας, την αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση του Δήμου μας και σε τόσα άλλα απαραίτητα έργα ουσίας. Εκτός αν ομολογήσουν ότι δεν έχουν καμία ώριμη μελέτη προς χρηματοδότηση.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot