FOLLOW US: facebook twitter

Κίνδυνος «λουκέτου» για τα βενζινάδικα – Στο 80% η πτώση, τονίζει στην «Πρωινή» ο πρόεδρος του σωματείου, Χρ. Στεφανόπουλος

Ημερομηνία: 27-03-2020 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”108362″ img_size=”full”][vc_column_text]Προβλήματα βιωσιμότητας αντιμετωπίζουν τα πρατήρια υγρών καυσίμων της Ηλείας, καθώς η κίνηση έχει μειωθεί κατακόρυφα εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού και της απαγόρευσης των άσκοπων μετακινήσεων από την περασμένη Δευτέρα. Η τιμή καταγράφει τεράστια πτώση, αφού μέσα σε λίγες ημέρες η αμόλυβδη έφτασε από το 1,65 στο 1,35 €.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Ηλείας, Χρήστος Στεφανόπουλος, η κίνηση είχε μειωθεί από τις αρχές Μαρτίου στο 50%, ωστόσο με την επιβολή των νέων περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία έφτασε το 80%.

«Ειδικά τις τελευταίες τέσσερις ημέρες η πτώση είναι τεράστια, στο 80%. Πλέον δεν κυκλοφορεί κανένας, ενώ ακόμα και οι ελάχιστοι πολίτες που πάνε στα πρατήρια για βάλουν καύσιμα, μας ζητάνε να βάλουμε 5 και 10 ευρώ. Η τιμή έχει πέσει πάρα πολύ με συνέπεια να πουλάμε σχεδόν χωρίς κέρδος, διότι είχαμε αγοράσει το προϊόν σε υψηλότερη τιμή πριν από την εξάπλωση του κορονοϊού», τόνισε ο κ. Στεφανόπουλος και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει λάβει κανένα μέτρο για να τους στηρίξει.

«Πρέπει επειγόντως να συμπεριληφθεί και ο κλάδος μας στα μέτρα ενίσχυσης. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο η κυβέρνηση μας έχει εξαιρέσει μέχρι τώρα. Έχουμε ανοιχτά τα πρατήρια από τις 7 το πρωί ως τις 10 το βράδυ, τη νύχτα τα φυλάμε, απασχολούμε τόσο προσωπικό και είμαστε διαρκώς εκτεθειμένοι στον κίνδυνο προσβολής από τον κορονοϊό διότι ερχόμαστε σε επαφή με τον κόσμο. Καταβάλλουμε μεγάλο κόστος για να έχουμε ανοιχτά τα πρατήρια, έχουμε υποστεί μεγάλη οικονομική ζημιά διότι δεν κυκλοφορεί κανένας. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, πολλοί συνάδελφοι θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο να βάλουν λουκέτο, διότι δεν αντέχουν να σηκώσουν το κόστος λειτουργίας χωρίς έσοδα» επισήμανε στην «Πρωινή» ο κ. Στεφανόπουλος.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot