FOLLOW US: facebook twitter

Κι όμως υπάρχει… Ελπίδα!

Ημερομηνία: 06-07-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Μια μοναδική νοσταλγική παράσταση με μουσικές και τραγούδια που κρατάνε στο χρόνο, συγκινούν και γεμίζουν τον κόσμο μας με… Ελπίδα, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλοι όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στον υπαίθριο χώρο του παλαιού Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας. Και ήταν πραγματικά πολλοί! Μια βραδιά κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι της Ολυμπίας στη σκιά του Κρόνιου λόφου, που διοργάνωσε ο τομέας Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενταγμένη στο καλοκαιρινό πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΦΛΟΓΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 2023» με ελεύθερή είσοδο για το κοινό, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας.

Την μουσική παράσταση “Υπάρχει Ελπίδα” έστησε με πολύ μεράκι ο υπεραταλαντούχος και ιδιαίτερα επιδραστικός πάνω στη σκηνή, Γιάννης Χριστοδουλόπουλος και η μοναδική Ελπίδα, η οποία με την αναλλοίωτη φωνή της ταξίδεψε τους θεατές στην εποχή των παλαιών μπουάτ, σε εποχές που κάποιοι έχουν ξεχάσει ή δεν έχουν ζήσει και ταυτόχρονα μας επανέφερε στα σύγχρονα μουσικά ακούσματα. Οι δύο καλλιτέχνες έχουν χτίσει μια καλλιτεχνική σχέση που καθηλώνει, όπου ‘συμμάχησαν” ένα πιάνο, ένα μοναδικό εξαιρετικό ταλέντο και μια φωνή από μια καλλιτέχνιδα που διατηρεί την ποιότητα που την χαρακτήριζε από τα πρώτα της βήματα και ταυτόχρονα καταφέρνει να ενώσει διαφορετικές δεκαετίες με αυτή τη χαρακτηριστική φωνή της και τη σκηνική της παρουσία. Και οι θεατές έφυγαν από την παράσταση γεμάτοι, έχοντας ακούσει μερικά από τα ομορφότερα τραγούδια και όχι τα σουξέ μια χρονιάς, εισπράττοντας την αίσθηση ότι “υπάρχει ελπίδα μέσα στο ζόφο των ημερών”, όπως είπε και ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος μιλώντας για το πώς εμπνεύστηκε την παράσταση.

Ανάμεσα στο κοινό ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και τουρισμού Νίκος Κοροβέσης που απόλαυσε αυτήν την βραδιά τονίζοντας ότι “Ήταν ένα όμορφο μουσικό ατμοσφαιρικό ταξίδι υπό το φως της πανσελήνου εδώ στην Αρχαία Ολυμπία και χαίρομαι που το αγκάλιασε ο κόσμος. Η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας θα συνεχίσει όλο το καλοκαίρι με πολλές ανάλογες βραδιές, συναυλίες, παραστάσεις και πολιτιστικά δρώμενα, να δίνει το στίγμα της, γιατί ο κόσμος έχει ανάγκη τον πολιτισμό αλλά και την ψυχαγωγία.” Φωτογραφίες  Δημήτρης Παπαϊωάννου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot