FOLLOW US: facebook twitter

Κι από ουσία… τίποτα!: Επιμένει στην αοριστολογία για την Πατρών-Πύργου ο υπ.Υποδομών, Κ. Καραμανλής ο Γ’

Ημερομηνία: 13-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”94154″ img_size=”full”][vc_column_text]

Ουδέν νεότερο από το «Δυτικό Μέτωπο»

Νέα συνέντευξη έδωσε προχθές σε κυριακάτικη εφημερίδα ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής ο Γ’ , στο πλαίσιο της οποίας ρωτήθηκε εκ νέου και για το τι πρόκειται να κάνει σχετικά με τον αυτοκινητόδρομο της Πατρών-Πύργου.

Τζάμπα φαίνεται όμως ότι έκανε την ερώτηση ο δημοσιογράφος, διότι ο υπουργός απέφυγε ξανά να μιλήσει επί της ουσίας για το τι ακριβώς θα κάνει με το έργο και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις των ενεργειών του στην πορεία του.

Αρχικά το χαρακτήρισε ως «το πιο αδικημένο έργο», λες και εμείς εδώ περιμέναμε τον Καραμανλή τον Γ’ να μας πει ότι η Ηλεία είναι αδικημένη. Στη συνέχεια επέλεξε να κατηγορήσει εκ νέου τον προκάτοχό του μέσα από ισοπεδωτική και μηδενιστική κριτική, λέγοντας ότι η «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς πήρε όλες τις λάθος αποφάσεις» για το Πάτρα Πύργος. Δηλαδή και οι ενέργειες του Χρήστου Σπίρτζη, οι οποίες εξασφάλισαν ευρωπαϊκή χρηματοδότηση 300 εκατ. ευρώ, κάτι που δεν είχε καταφέρει άλλος υπουργός μέχρι τώρα, μάλλον λάθος είναι και αυτές.

Κι αφού ο νέος υπουργός επιδόθηκε στην κριτική του προηγούμενου –παλιά μου τέχνη κόσκινο-, όταν ήρθε η ώρα να δώσει μια σαφή απάντηση για το πώς θα ολοκληρώσει τον αυτοκινητόδρομο, επανέλαβε το ίδιο… ποίημα από τη μέρα που ανέλαβετα καθήκοντά του.

«Εξετάζουμε όλες τις εργολαβίες. Μία προς μία. Όλα τα δεδομένα είναι στο τραπέζι και ελέγχονται όλες οι εναλλακτικές. Σύντομα θα έχουμε λύση που θα οδηγήσει στην υλοποίηση του έργου και όχι στη δημιουργία ακόμη ενός “κουφαριού”. Εμείς θέλουμε πραγματικά το έργο και δεσμευόμαστε ότι θα γίνει», δήλωσε και επικαλέστηκε ξανά τη δικαιολογία των 50.000 τόνων απορριμμάτων σε εργοτάξιο μίας από τις εργολαβίες που ήδη «τρέχουν». Αν δηλαδή το δημοπρατήσει το έργο ως ενιαίο, θα λυθεί αυτόματα και αυτό το πρόβλημα…

Αποτέλεσμα εικόνας για Κώστας Καραμανλής

Ο χρόνος τελειώνει…

Όπως είναι αντιληπτό, ο κ. Καραμανλής ο Γ’ συνεχίζει να μην τοποθετείται με σαφήνεια για το πώς θα προχωρήσει το έργο, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι δεν αναφέρθηκε καθόλου στη χρηματοδότηση αλλά ούτε και στο τι θα κάνει με τις πέντε εργολαβίες που είναι σε εξέλιξη και για τις οποίες υπάρχουν υπογεγραμμένες συμβάσεις.

Με τη στάση αυτή ο υπουργός εξαντλεί τα ήδη στενά χρονικά περιθώρια και μοιάζει σαν να θέλει να φέρει την Ηλεία προ τετελεσμένων γεγονότων και αιφνιδιαστικών αποφάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα κηρύχθηκε οριστικά έκπτωτος ο όμιλος «ΤΟΞΟΤΗ» από το υπουργείο Υποδομών, οπότε μας τελείωσε οριστικά και η ρητορική περί «φίλων» και «ευνοούμενων» εργολάβων. Πλέον είναι ανοιχτός ο δρόμος για να καλέσει η επιτροπή διαγωνισμού τους επόμενους μειοδότες,μ να ελέγξει τα δικαιολογητικά τους και να υπογράψει συμβάσεις χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες στο σύνολο σχεδόν του έργου. Όλη αυτή η διαδικασία θέλει το πολύ ένα τρίμηνο, επομένως στο τέλος του 2019 θα εκτελούνται έργα στις 7 από τις 8 εργολαβίες, δηλαδή στο σύνολο σχεδόν του έργου, με προοπτική τριετίας για την ολοκλήρωση του έργου.  Εκτός κι αν μέσα στις «εναλλακτικές» του νέου και φερέλπιδος υπουργού παραμένει η «κηδεία» του έργου, με την ακύρωση του διαγωνισμού και τηναπένταξή του.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot