FOLLOW US: facebook twitter

Κέντρο κατά του κορονοϊού το Ρίο

Ημερομηνία: 09-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”92355″ img_size=”full”][vc_column_text]Σε δυο μέτωπα επιχειρεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τον κοροναϊό που συνεχίζει να διασπείρεται µε ταχείς ρυθμούς στη χώρα µας: Με συνταγή… Μόσιαλου σε ό,τι αφορά τα µέτρα πρόληψης του πληθυσμού, αλλά και µε οικονομική στήριξη των φορέων και των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τα µέτρα για τον ιό. Άλλωστε, τα µέτρα υγειονομικού χαρακτήρα που επιβάλλονται για τον περιορισμό εξάπλωσης του κοροναϊού σχετίζονται άμεσα µε οικονομικές επιπτώσεις στον τουρισμό, στις επιχειρήσεις, στις δραστηριότητες της χώρας.

Σε ό,τι αφορά στα µέτρα για την ανακοπή της επέλασης του ιού στη χώρα µας,  υιοθετούνται προτάσεις του καθηγητή του LSE Ηλία Μόσιαλου, ενός από τους πρώτους επιστήμονες που µίλησαν για αποκλεισμούς χώρων συνάθροισης, όπως σχολείων, εκκλησιών και καρναβαλικών εκδηλώσεων. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο κ. Μόσιαλος είχε προτείνει εξαρχής να κλείσουν τα σχολεία, ώστε να µη γίνει διασπορά του ιού, εάν έχουμε ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Την πρότασή του, η οποία αρχικά είχε προκαλέσει αντιδράσεις, αποφάσισε να υιοθετήσει τελικώς η κυβέρνηση, περιορίζοντας ωστόσο τα λουκέτα των σχολείων και των πανεπιστημίων µόνο στις πληττόµενες περιοχές, αλλά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Μόσιαλος είναι ο πρώτος που µίλησε και για λήψη µέτρων σχετικά µε τις εκκλησίες, προτείνοντας στις ευπαθείς ομάδες να µην πηγαίνουν στη Θεία Λειτουργία, ώστε να µην προσβληθούν. Και η εν λόγω τοποθέτηση προκάλεσε αντιδράσεις σε πολλά µέλη της Εκκλησίας. Ωστόσο, όπως επιβεβαίωσε ο επικεφαλής λοιµωξιολόγος του ΕΟ∆Υ Σωτήρης Τσιόδρας, υπάρχουν συνεννοήσεις µε την Εκκλησία για να ληφθούν περαιτέρω µέτρα προστασίας.

Τo πρώτο κύμα

Οι υγειονομικές Αρχές θεωρούν την περιοχή της Πάτρας την πρώτη µεγάλη πηγή των πιο σοβαρών κρουσμάτων στη χώρα και για τον λόγο αυτό εστιάζουν στη λήψη µέτρων πρώτιστα στη συγκεκριμένη περιοχή. Ήδη, έπειτα από αλλεπάλληλες συσκέψεις τόσο στο υπουργείο Υγείας όσο και στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ), αποφασίστηκε ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών θα αποτελέσει τον πρώτο δίαυλο υποδοχής και αντιμετώπισης του πρώτου κύματος ασθενών.

Ουσιαστικά, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου περνά πλέον σε µια διαφορετική φάση λειτουργίας και καθίσταται ουσιαστικά νοσοκομείο περίθαλψης ασθενών µε κοροναϊό. Μάλιστα, σε µερικές µέρες θα λειτουργήσει και το τοπικό εργαστήριο ελέγχου, ώστε να µην αποστέλλονται τα δείγματα στο Ινστιτούτο Παστέρ. Το νοσοκομείο περιορίζει τη λειτουργία του χειρουργικού τομέα και πλέον θα πραγματοποιούνται µόνο οι απολύτως απαραίτητες επεμβάσεις. Ήδη µεταφέρθηκαν όλοι οι ασθενείς από την ΩΡΛ Κλινική και την Οφθαλμολογική Κλινική σε άλλους θαλάμους, ώστε οι δύο αυτοί χώροι να διατεθούν αποκλειστικά για τον κοροναϊό. Σύμφωνα µε τον έως τώρα σχεδιασμό, σε συνολικά 45 κλίνες θα νοσηλεύονται µόνο ασθενείς µε κοροναϊό.

Απομονωμένα 

Το πλάνο περιλαμβάνει την ανάπτυξη µε διαδικασίες-εξπρές 10- 11 κρεβατιών ΜΕΘ, αποκλειστικά για ασθενείς µε κοροναϊό, καθώς θα πρέπει τα περιστατικά να είναι πλήρως απομονωμένα από άλλους νοσηλευόμενους σε εντατικές.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot