FOLLOW US: facebook twitter

Καζάνι που βράζει!

Ημερομηνία: 20-09-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Κοινωνία, Νέα, Υγεία

Στα «κάγκελα» οι γιατροί του Νοσοκομείου Πύργου εξαιτίας του αιτήματος για πρόσληψη χειρουργού με μπλοκάκι στην Αμαλιάδα από την αναπλ. διοικήτρια κ. Αγγελάκου

-Αίτημα για τρίμηνες μετακινήσεις στην Παθολογική και πρόσκληση για «μπλοκάκι»

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


«Καζάνι» που βράζει» θυμίζει το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου το τελευταίο χρονικό διάστημα, αφού τα προβλήματα είναι παρά πολλά και ζωτικές κλινικές λειτουργούν σε οριακή κατάσταση, ενώ την ίδια στιγμή κατατίθενται αιτήματα προσλήψεων που αξιολογούνται από αναιτιολόγητα έως «ύποπτα» από νοσοκομειακούς κύκλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, η αναπλ. διοικήτρια Αμαλιάδας, κ. Αγγελάκου, φέρεται να κατέθεσε σε πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου αίτημα πρόσληψης χειρουργού στη ΝΜ Αμαλιάδας με μπλοκάκι! Η συζήτηση του αιτήματος αναβλήθηκε λόγω ωραρίου και θα συζητηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, ωστόσο ήδη οι γιατροί του Νοσοκομείου Πύργου είναι στα «κάγκελα» με το συγκεκριμένο αίτημα.

Όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές στην «Πρωινή», οι χειρουργικές επεμβάσεις στη ΝΜ Αμαλιάδας αξιολογούνται ως επισφαλείς, καθώς δεν εκτελούνται εφημερίες και δεν υπάρχουν υποστηρικτικές ειδικότητες για να παρακολουθούν τη μετεγχειρητική πορεία των ασθενών που χειρουργούνται.

Όπως χαρακτηριστικά είπε γιατρός στην Πρωινή «κάποιοι θέλουν να στήσουν ιδιωτικό χειρουργείο στην Αμαλιάδα. Το νοσοκομείο εκεί δεν εφημερεύει και δεν είναι ειδικού σκοπού, επομένως δεν θα έπρεπε να γίνονται επεμβάσεις. Δεν γίνεται να εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά στους ασθενείς και να τα επωμίζεται όλα ο Πύργος».

Έτερος γιατρός τόνισε στην «Πρωινή»  ότι ο ανομολόγητος στόχος της αναπλ. διοικήτριας της ΝΜ Αμαλιάδας είναι η μετακίνηση του χειρουργού που ήδη υπηρετεί με μπλοκάκι στον Πύργο, του οποίου η σύμβαση λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου και ακόμα δεν έχει διασφαλιστεί η παράτασή της.

«Το αίτημα για πρόσληψη χειρουργού με μπλοκάκι δεν είναι “αθώo”. Στόχος είναι να προσληφθεί με πλάγιο τρόπο ο χειρουργός που είναι ήδη στον Πύργο και του οποίου λήγει η σύμβαση. Δηλαδή κάποιοι θέλουν να μην ανανεωθεί η σύμβασή του για να τον προσλάβουν μετά στην Αμαλιάδα», ειπώθηκε χαρακτηριστικά στην «Πρωινή».

Μπλοκάκι και αίτημα για τρίμηνες μετακινήσεις στην Παθολογική

Παράλληλα, συνεχίζεται η προσπάθεια της διοίκησης να διατηρήσει ανοιχτή την Παθολογική Κλινική.Τη δεδομένη στιγμή η Κλινική λειτουργεί με μόλις έναν μόνιμο γιατρό και καθημερινές μετακινήσεις παθολόγων από άλλα νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ. Χθες εκδόθηκε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για έναρξη συνεργασίας με Παθολόγο με μπλοκάκι, όμως ο πήχυς των προσδοκιών δεν είναι πολύ υψηλά, δεδομένου ότι όλες οι προκηρύξεις καταλήγουν «άγονες».

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, το διοικητικό συμβούλιο του Νοσοκομείου ζήτησε εγγράφως από την 6ης ΥΠΕ να μετακινηθούν για τρεις μήνες δύο παθολόγοι από άλλα νοσοκομεία, προκειμένου να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά η κλινική. Σε κάθε περίπτωση, ο προβληματισμός είναι έντονος ενόψει χειμώνα και ενδεχόμενης αύξησης των νοσηλευόμενων. «Με έναν γιατρό η Παθολογική κλινική φυτοζωεί», σχολίασε έγκυρη ιατρική πηγή την κατάσταση που επικρατεί.

Την ίδια στιγμή, ανησυχία υπάρχει και για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς οι πληροφορίες της Πρωινής αναφέρουν ότι τουλάχιστον ένας (ίσως και δύο) γιατρός είναι επιτυχών σε προκήρυξη πρόσληψης μόνιμου γιατρού σε άλλο νοσοκομείο και –εφόσον αποδεχθεί τη θέση- θα μετακομίσει, δημιουργώντας πρόβλημα στη λειτουργία της Μονάδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot