FOLLOW US: facebook twitter

Μ. Κατρίνης: «Το “όραμα” του κ. Μητσοτάκη είναι να μετατρέψει την Ελλάδα σε μια χώρα φθηνής εργασίας»

Ημερομηνία: 12-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος ΑλλαγήςΜιχάλης Κατρίνης, με αφορμή τη χθεσινή δυναμική συγκέντρωση για το εργασιακό νομοσχέδιο, έκανε την ακόλουθη δήλωσηκαι μεταξύ άλλων δήλωσε:

‘’ Η κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκηεπέλεξε να εντάξει στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά διατάξεις που απορρυθμίζουν τις εργασιακές σχέσεις και υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή.

Κρύβεται πίσω από κάποιες σωστές διατάξεις, κοινωνικού κυρίως χαρακτήρα, αποκρύπτοντας την ουσία της ατομικής διευθέτησης ωραρίου και την-πρακτικά-απεριόριστη δύναμη που δίνει σε «κακοπροαίρετους» εργοδότες.

Προφανώς, το ‘’όραμα΄΄ της νεοσυντηρητικής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι να μετατρέψει την Ελλάδα σε μια χώρα φθηνής εργασίας, με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα. Ίσως αυτό να αντιλαμβάνεται ως ‘’ανάπτυξη’’!

Ο δε  αρμόδιος Υπουργός κ.Χατζηδάκηςείναι υπουργός Εργασίας μόνον κατ΄ευφημισμό, αφού στην πραγματικότητα δεν έχει την παραμικρή επαφή με τον κόσμο της εργασίας.

Η κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί ότι η ανάπτυξη κάθε χώρας στηρίζεται στους ανθρώπους, ότι πραγματικός μοχλός  ανάπτυξης είναι το ανθρώπινο κεφάλαιο.

Και όταν στο σχέδιο της κυβέρνησης δεν χωράνε οι άνθρωποι, απλά υπονομεύεται η κοινωνική συνοχή και η ανάπτυξη της χώρας.’’


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος