FOLLOW US: facebook twitter

Μ. Κατρίνης: Το 90% των επιχειρήσεων μένει εκτός του σχεδίου “Ελλάδα 2.0”

Ημερομηνία: 29-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”96182″ img_size=”full”][vc_column_text]Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλης Κατρίνης στη συζήτηση για την κατανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, καυτηρίασε τους χειρισμούς της Κυβέρνησης σε ένα τόσο φλέγον ζήτημα που σχετίζεται με την  παραγωγική ανασυγκρότηση και τον οικονομικό μετασχηματισμό της χώρας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε :

το σχέδιο που παρουσιάστηκε έχει κυρίως μεταπρατικό και όχι αναπτυξιακό χαρακτήρα, καθώς :

-Δεν θα υπάρξει διάχυση των πόρων, αφού θα ξοδευτούν εντός ενός κλειστού οικονομικού και επιχειρηματικού κύκλου, που μέλη του έχει τους λίγους και καλούς, με τους οποίους η κυβέρνηση έχει επιλέξει να συνομιλεί και να συνεργάζεται.

-Η ρευστότητα και τα δάνεια θα συνεχίσουν να είναι άγνωστα προϊόντα για τους μικρομεσαίους, τους επαγγελματίες ή τους βιοτέχνες, που μετά τον αποκλεισμό τους από τη ρευστότητα των τραπεζών, αποκλείονται και από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Να σημειωθεί ότι μόνο 30.000 από τις 400.000 επιχειρήσεις και τα 830.000 ενεργά επιχειρηματικά ΑΦΜ έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό.

Ο κ. Κατρίνης αναφέρθηκε στην εκτελεστική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία τονίζει πως η χώρα μας εμφανίζει υπερβολικές μακροοικονομικές ανισορροπίες σε συνθήκες υψηλής ανεργίας και χαμηλής δυνητικής ανάπτυξης, σημειώνοντας ότι:

«Αυτή η επισήμανση από μόνη της κατεδαφίζει το πανηγυρικό αφήγημα που καλλιεργείται από την κυβέρνηση για υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.»

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε: «Το Ταμείο Ανάκαμψης δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως μοχλός ενός βίαιου μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας, με την εξαφάνιση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων»[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot