Κατρίνης: Σε συνεχή επαφή με επαγγελματίες, εργαζόμενους, ανθρώπους του τουρισμού, αγρότες-κτηνοτρόφους να στηριχθούν μέσα στην πρωτοφανή υγειονομική & οικονομική κρίση
[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”96182″ img_size=”full”][vc_column_text]Σε συνεχή επικοινωνία με φορείς, επαγγελματίες και εργαζόμενους διαφόρων επαγγελματικών κλάδων της Ηλείας, καθώς και του αγροτικού κόσμου, βρίσκεται ο Μιχάλης Κατρίνηςμε στόχο να στηριχθούν όλοι όσοι χρειάζονται την αρωγή της πολιτείας σε μια ‘’νεκρή’’ αγορά.
Παρά τις αρχικές εξαγγελίες, ως τώρα δεν έχουν ενταχθεί στους δικαιούχους κρατικής στήριξης αρκετοί επαγγελματίες και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, ενώ απουσιάζουν πλήρως από τα μέτρα στήριξης οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι.
Ο κ. Κατρίνης έχει ζητήσει από τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης τη συμπλήρωση του πίνακα των δικαιούχων, αφού λάβουν υπόψη ότι πολλοί επαγγελματίες που πλήττονται στις δραστηριότητές τους δεν αποζημιώνονται, αφού αυτές οι δραστηριότητες δεν αποτελούν τον πρωταρχικό ΚΑΔ που έχουν δηλώσει.
Για το σκοπό αυτό ο κ. Κατρίνης ετοιμάζει επίκαιρη ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό κ. Γεωργιάδη.
Αναστολή δόσεων και για όσους έχουν υπαχθεί στο Ν.3869/2010 («νόμο Κατσέλη») για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά
Παράλληλα, με ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομικών και την οποία συνυπέγραψαν και άλλοι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, ζητά να υπαχθούν στο καθεστώς αναστολής των δόσεων και όσοι έχουν υπαχθεί στο Ν.3869/2010 («νόμο Κατσέλη») για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ώστε να μη χάσουν τη δικαστική απόφαση και την προστασία της πρώτης κατοικίας τους.
Όπως αναφέρει,οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για τρίμηνη αναστολήκαταβολής των δανειακών υποχρεώσεων από πρόσωπα ή επιχειρήσεις, δεν αφορούν όσους έχουν υπαχθεί στις ρυθμίσεις τουΝ.3869/2010, μια παράλειψη που δημιουργεί τον κίνδυνο για χιλιάδες συνεπείς ως τώρα δανειολήπτεςνα βρεθούν άδικα εκτός δικαστικής απόφασης.
Αυτό συμβαίνει γιατί αν καθυστερήσουν να καταβάλουν δόσεις τριών μηνώνθα κληθούν από τους πιστωτές τους να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους εντός 30 ημερών, διαφορετικά θα εκπέσουν από τη ρύθμιση. Οι οφειλέτες θα μπορούσαν να ζητήσουν από το ειρηνοδικείο να μην τεθούν εκτός δικαστικής απόφασης, εφόσον η μη καταβολή οφείλεται σε γεγονός ανωτέρας βίας, όμως λόγω της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων η προσφυγή στα ειρηνοδικεία δεν είναι δυνατή!
Για τον ίδιο λόγο οι οφειλέτες δεν μπορούν να ζητήσουν με αίτηση στο ειρηνοδικείο τροποποίηση της δικαστικής ρύθμισης των μηνιαίων καταβολών, σε περίπτωση που δικαιολογείται από μεταγενέστερα γεγονότα ή μεταβολές, όπως είναι η σημερινή κρίση. Σε παρόμοια θέση βρίσκονται κι οι οφειλέτες που υπάγονται σε προσωρινή προστασία.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]