FOLLOW US: facebook twitter

Κατρακυλάνε οι τιμές στα αγροτικά προϊόντα – Μόλις δύο μήνες παράταση έδωσε ο ΕΛΓΑ για την πληρωμή της εισφοράς

Ημερομηνία: 19-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Απογοήτευση επικρατεί στον αγροτικό κόσμο, καθώς οι χτεσινές εξαγγελίες οικονομικής στήριξης δεν τους περιλαμβάνουν. Την ίδια στιγμή, οι αγρότες συνεχίζουν καλλιεργούν για να μη μείνει πίσω η παραγωγή, ωστόσο έχουν εμφανιστεί τα πρώτα σημάδια συμπίεσης των τιμών σε ορισμένα προϊόντας, δυσκολεύοντας τη θέση τους.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας (ΟΑΣΗ), Θανάσης Βομπίρης, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι αν δεν ληφθούν υπόψη τα μέτρα που πρότεινε η Ομοσπονδία, οι μικροί και μεσαίοι αγρότες θα υποστούν σοβαρή οικονομική καταστροφή.

«Οι τιμές ήδη κατρακυλάνε, με διάφορες προφάσεις, σε πολλά προϊόντα. Τα καρπούζια βγαίνουν σε λίγο και προορίζονταν για την Ιταλία. Αυτό σημαίνει ολική καταστροφή. Η πατάτα είχε ήδη προβλήματα λόγω των ελληνοποιήσεων και των εισαγωγών που επιτρέπει η ΚΑΠ. Εμείς επιμένουμε στην πρότασή μας για κατώτερες εγγυημένς τιμές. Πρέπει οι αγρότες να το καταλάβουν και να παλέψουμε, διότι την τωρινή καπιταλιστική κρίση λόγω κορονοϊού θα τη φορτώσουν στις πλάτες μας», τονισε ο κ. Βομπίρης.

Ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας, Χρ. Βαλιανάτος, ανέφερε ότι αγρότες συνεχίζουν να καλλιεργούν με αβεβαιότητα γιατί έχει ανατραπεί ο προγραμματισμός τους, επισημαίνοντας ότι σε περιόδους κρίσης κάποιοι βρίσκουν ευκαιρία για παιχνίδια με τις τιμές. Παράλληλα, ζήτησε από τον ΕΛΓΑ  να παραταθεί ως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2020 η προθεσμία πληρωμής των εισφορών για το 2019, η οποία λήγει στις 31 Μαρτίου, διότι οι αγρότες αδυνατούν να ανταποκριθούν λόγω της τρέχουσας κατάστασης. Εντέλει ο ΕΛΓΑ ανακοίνωσε παράταση ως τις 31 Μαΐου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος