FOLLOW US: facebook twitter

Κατολισθήσεις, πλημμύρες και ανεμοστρόβιλος!: Στο μάτι του «κυκλώνα» ο δήμος Ζαχάρως-Τους πήρε και τους σήκωσε στο Νεοχώρι

Ημερομηνία: 01-02-2019 | Συντάκτης:

Ο δήμος Ζαχάρως αναδεικνύεται στην πιο πολύπαθη περιοχή της Ηλείας από τις τελευταίες κακοκαιρίες. Από τα ορεινά έως τα πεδινά τμήματα, αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, με κατολισθήσεις, καθιζήσεις, πλημμύρες, μέχρι και ανεμοστρόβιλο που έπληξε το Νεοχώρι δίπλα στην παραλία.

Δύσκολο ήταν το ξημέρωμα στο Νεοχώρι Ζαχάρως για τους κατοίκους. Λίγο μετά το ξέσπασμα μιας καταιγίδας στις πέντε το πρωί, ήρθε και ο ανεμοστρόβιλος να συμπληρώσει το φάσμα των ακραίων καιρικών φαινομένων που έχουν πλήξει ευρύτερα την περιοχή. Στο σύντομο πέρασμά του, προκάλεσε ζημιές σε δύο κατοικίες, δύο αυτοκίνητα, έριξε δέντρα και παρέσυρε κολώνες από το δίκτυο του ΟΤΕ.

“Περίπου στις 5.30 ξεκίνησε κακοκαιρία και ξύπνησα, περίπου στις 6,15 έγινε ότι έγινε και είδαμε πως προκλήθηκαν ζημιές στη σκεπή και στο αυτοκίνητο. Ευτυχώς δεν χτύπησε κανείς” είπε ο ιδιοκτήτης του ενός σπιτιού και αυτοκινήτου Αριστείδης Σταματόπουλος.
Ο πρόεδρος του χωριού Γιώργος Σκαλτσάς, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι “… ενημερώθηκα το πρωί πως έγινε χαμός στο χωριό. Έπεσαν δέντρα, πήρε σκεπή από σπίτι, μετά βύθισε και ο αγροτικός δρόμος που πρόσφατα είχαμε φτιάξει. Κάνουμε ότι μπορούμε στα αντιπλημμυρικά ζητήματα, όμως τα νερά είναι πολλά και φοβόμαστε για μεγάλα προβλήματα”.

Στους δρόμους ο δήμος

Τα συνεργεία του δήμου Ζαχάρως παραμένουν στους δρόμους τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που υπάρχουν σε όλα τα μέτωπα και σε όλες τις περιοχές του δήμου.

“Πρωί – πρωί μας χτύπησε ανεμοστρόβιλος προκαλώντας ζημιές. Το οδικό δίκτυο σε όλη το δήμο είναι κατεστραμμένο και σε αρκετά σημεία απροσπέλαστο. Προσπαθούμε να ανοίξει η μπούκα του Καϊάφα για να σταματήσει η πλημμύρα στις εκτάσεις προς την πόλη. Πολλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην Μίνθη, στην Αρήνη. Όλα τα μηχανήματά μας είναι κάθε μέρα στο δρόμο από το πρωί έως το βράδυ, προσπαθούμε να κάνουμε ότι μπορούμε. Αλλά και το Κέντρο Υγείας είναι πλημμυρισμένο με μισό μέτρο νερό. Κάναμε επανειλημμένες οχλήσεις στον υπουργό Υγείας για να παρέμβουμε στο κτίριο για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα” τόνισε ο δήμαρχος Ζαχάρως Νίκος Χαραλαμπόπουλος.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Κόσσυφας σημείωσε πως “… στο Νιοχώρι πέρασε ανεμοστρόβιλος, ξήλωσε τη σκεπή σπιτιού, μια μάντρα και δύο κολώνες του ΟΤΕ. Γενικά από την κακοκαιρία έχουμε υποστεί μεγάλες ζημιές. Έχουν έρθει και κλιμάκια της Π.Ε. Ηλείας. Είναι πολλά τα προβλήματα και οι κατολισθήσεις και θέλουμε την κατανόηση του κόσμου”
Τέλος ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Τάσος Λαμπρόπουλος επισήμανε απο την πλευρά του πως όλες οι δυνάμεις του δήμου είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. “Είναι πολλοί δρόμοι αδιάβατοι, έχουμε δεχθεί μεγάλο όγκο νερό, ο Καϊάφας έχει πλημμυρίσει. Τα προβλήματα είναι πολλά και περιμένουμε να γίνει επίσημη κήρυξη σε έκτακτη ανάγκη για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Τα προβλήματα μετά τις φωτιές του 2007 είναι πάρα πολύ μεγάλα…”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος