FOLLOW US: facebook twitter

Κατολισθήσεις και εγρήγορση για τον Αλφειό – Άμεσες επεμβάσεις από την Πολιτική Προστασία του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Ημερομηνία: 15-02-2021 | Συντάκτης:

Επί ποδός από χθες είναι το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πέρασμα της «Μήδειας» από την Ηλεία. Χθες το πρωί σημειώθηκε κατολίσθηση στον επαρχιακό δρόμο Κρέστενα-Ανδρίτσαινα, στο ύψος της ΤΚ Γρύλλου, με συνέπεια να διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία.

Στο σημείο επενέβησαν άμεσα μηχανήματα για την απομάκρυνση του ογκόλιθου και λίγη ώρα αργότερα η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε μερικώς. Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι οι υπηρεσίες είναι σε εγρήγορση και πλήρη ανάπτυξη για να επέμβουν σε όποιο σημείο χρειαστεί.

Στη συνέχεια έκανε αυτοψία στον Αλφειό, για να διαπιστώσει τη στάθμη των υδάτων ώστε να αποτραπεί πιθανό κίνδυνος υπερχείλισης και νέων πλημμυρικών φαινομένων. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι η πρότασή του για την κατασκευή διώρυγας στον Κάμπο των Μακρισίων έγινε αποδεκτή από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς την περασμένη Παρασκευή έγινε μια πρώτη αυτοψία από κλιμάκιο της  Διεύθυνσης Ελέγχου Συντήρησης Έργων (ΔΕΣΕ) της Περιφέρειας, που είναι και η αρμόδια για τη διαχείριση του φράγματος Αλφειού, με την παρουσία του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Γιάννη Δάγκαρη.

«Αποφασίσαμε ως δήμος την εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή μιας διώρυγας, η οποία θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση των συσσωρευμένων υδάτων από τον Κάμπο Μακρισίων, για να μην επιβαρύνονται οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις κάθε φορά που έχουμε έντονες βροχοπτώσεις και πλημμυρικά φαινόμενα. Ο περιφερειάρχης προσφέρθηκε να χρηματοδοτήσει τη μελέτη και έγινα μια πρώτη αυτοψία για να δούμε τα τεχνικά ζητήματα. Ακόμα είμαστε σε πρώιμο στάδιο», τόνισε ο κ. Μπαλιούκος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος