FOLLOW US: facebook twitter

Καθορίστηκαν οι θέσεις προσωπικού για το Πρόγραμμα Δακοκτονίας 2019-Από την 1η Ιουνίου οι πρώτοι ψεκασμοί

Ημερομηνία: 17-04-2019 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”74393″ img_size=”full”][vc_column_text]

-Για την ΠΕ Ηλείας 50 προσλήψεις

Δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια η απόφαση για τον καθορισμό του αριθμού προσωπικού, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για τη κάλυψη εποχικών αναγκών του προγράμματος δακοκτονίας έτους 2019.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το σχετικό έγγραφο, έχει ολοκληρωθεί η καρπόδεση των ελαιώνων σε όλες τις ελαιοκομικές περιοχές της χώρας (7 εκατ. στρέμματα περίπου), και εκτιμάται ότι στις περισσότερες περιοχές η εφαρμογή των πρώτων ψεκασμών θα απαιτηθεί να υλοποιηθεί από 1η Ιουνίου 2019.

Κατά συνέπεια – σύμφωνα με την απόφαση – πριν από αυτή την ημερομηνία θα πρέπει να αναρτηθούν παγίδες για τον έλεγχο του δακοπληθυσμού. Για το λόγο αυτό απαιτείται η άμεση έγκριση πρόσληψη του προσωπικού για την υλοποίηση του προγράμματος δακοκτονίας ώστε να αποφευχθεί η καταστροφή της ελαιοπαραγωγής της χώρας που θα πλήξει το ήδη μειωμένο εισόδημα των ελαιοπαραγωγών.

Στο πρόγραμμα Δακοκτονίας σε όλη τη χώρα, θα απασχοληθούν 940 άτομα προσωπικό, γεωπόνοι και εργατοτεχνίτες για διάρκεια 6,5 μηνών και με απόφαση του Γ.Γ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης θα γίνει και η κατανομή του προσωπικού στις Δ/νσεις Αγροτικής Ανάπτυξης των Π.Ε.

Σε ότι αφορά την Ηλεία, εκτίμηση του αντιπεριφερειάρχη αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Μητρόπουλου, είναι ότι οι θέσεις που θα καλυφθούν θα είναι 43 για εργάτες και παγιδοθέτες και 7 για γεωπόνους. Αιτήσεις έχουν ήδη υποβληθεί και θα γίνει η αξιολόγησή τους από την αρμόδια επιτροπή.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot