FOLLOW US: facebook twitter

Καθήκον ζωής…: Συγκεντρώθηκαν 40 φιάλες αίμα στην αιμοδοσία του 6ου δημοτικού σχολείου Πύργου

Ημερομηνία: 12-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα, Υγεία

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”75329″ img_size=”full”][vc_column_text]Αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς συλλόγους αιμοδοτών στην Ηλεία. Οι άνθρωποι που στηρίζουν την Τράπεζα Αίματος του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου «Ο Άγιος Χαράλαμπος» έπραξαν και πάλι το καθήκον τους, ένα καθήκον ζωής. Μέσα σε λίγες ώρες προσφέροντας το αίμα τους, συγκέντρωσαν 40 φιάλες και γέμισαν με αισιοδοξία το Σταθμό Αιμοδοσίας της Ν.Μ. Πύργου, που βλέπει καθημερινά τα αποθέματα σε αίμα να περιορίζονται και η αναπλήρωσή τους να είναι μια δύσκολη δοκιμασία.

Το πρωί της Κυριακής, μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 6ου δημοτικού σχολείου Πύργου αλλά και ανεξάρτητοι αιμοδότες, έδωσαν λίγο από το χρόνο τους, προσφέροντας το ύψιστο αυτό αγαθό της ζωής, το αίμα.

«Να ευχαριστήσουμε τους αιμοδότες μας σήμερα (σ.σ. χθες) που είναι συνεπείς στο ραντεβού τους. Με λίγο χρόνο δίδεται πολύ αγάπη. Στη χώρα μας δυστυχώς σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, βρισκόμαστε με την λιγότερη αυτονομία σε αίμα. Πρέπει να γίνει βίωμα και τρόπος ζωής σε όλους μας η προσφορά αυτή. Και ένας λόγος που η αιμοδοσία γίνεται στο χώρο του σχολείου είναι για να καλλιεργήσουμε στα παιδιά μας αυτή την προσφορά αγάπης» ανέφερε σε δηλώσεις της η πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, Νικολέτα Βλαχοπούλου.

Πρώτιστο καθήκον η εθελοντική αιμοδοσία

Ο διαχειριστής τράπεζας αίματος του 6ου δημοτικού σχολείου Πύργου, Γιάννης Μαστρογιαννόπουλος στάθηκε στις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν. «Είναι μια ακόμα αιμοδοσία για το 2018 αυτή που κάνουμε εδώ. Το σχολείο, οι γονείς και οι εθελοντές κάνουν το καθήκον τους και συγκεντρώνουμε έτσι το πολύτιμο αυτό αγαθό που τόσο χρειάζονται οι πάσχοντες συνάνθρωποί μας. Η εθελοντική αιμοδοσία είναι πρώτιστο καθήκον στην κοινωνική μας ευαισθησία. Να ευχαριστήσω τους νέους αιμοδότες που ήρθαν σήμερα, το νοσοκομείο, το σύλλογο γονέων και να πω σε όλο τον κόσμο «σηκωθείτε από τους καναπέδες σας ποιος θα δώσει αίμα για εσάς». Δυστυχώς οι ανάγκες είναι πάρα πολύ μεγάλες και δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε σε αυτές. Πλέον κρεμόμαστε σε μονοψήφιο αριθμό φιαλών στο νοσοκομείο της πόλης» είπε μεταξύ άλλων.

Τέλος η συντονίστρια – διευθύντρια του σταθμού αιμοδοσίας Πύργου Κωνσταντίνα Πανέτα, από την πλευρά της χαρακτήρισε ικανοποιητική την προσέλευση και ευχαρίστησε «…όλους τους συντελεστές για την προσπάθεια που καταβάλουν, τους γονείς που δίνουν το καλό παράδειγμα στα παιδιά τους για να γίνουν οι αυριανοί εθελοντές αιμοδότες. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι η χώρα μας χρειάζεται πάρα πολύ αίμα γιατί είμαστε μια περιοχή με μεγάλες ανάγκες. Εκτός των άλλων το πρόβλημα μας είναι πως υπάρχουν και πάρα πολλά παιδιά με μεσογειακή αναιμία που χρειάζονται το αίμα για να ζήσουν. Με τη βοήθειά των εθελοντών αιμοδοτών προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες αυτές, για να δώσουμε αίμα σε αυτούς που το χρειάζονται για να έχουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής».[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1542008657757-9b9b52ee-4dd1-10″ include=”75330,75331,75332″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot