FOLLOW US: facebook twitter

Καθαρίζουν τα μεγάλα αποστραγγιστικά του κάμπου: Επίβλεψη από δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης και ΤΟΕΒ Μυρτουντίων

Ημερομηνία: 06-12-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”77453″ img_size=”full”][vc_column_text]Έργο – ανάσα για τον κάμπο της Ηλείας, είναι ο καθαρισμός μεγάλων αποστραγγιστικών τάφρων της περιοχής. Η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας χρηματοδοτεί έργα καθαρισμού στις αποστραγγιστικές τάφρους της ευρύτερης περιοχής του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης με το δήμο να έχει την επίβλεψη των εργασιών. Στόχος είναι να υπάρξει η μέγιστη αντιπλημμυρική θωράκιση ενόψει του χειμώνα, για την προστασία όχι μόνο των καλλιεργειών αλλά και των οικισμών… Οι καθαρισμοί πέραν των μεγάλων τάφρων γίνονται και σε άλλα επικίνδυνα σημεία σε μήκος αρκετών χιλιομέτρων, για να είναι πραγματικά αποτελεσματικές οι παρεμβάσεις.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης Χρήστος Παλαιολόγος σε δηλώσεις του χθες στα σημεία που γίνονται οι παρεμβάσεις σημείωσε πως έχουν ξεκινήσει οι παρεμβάσεις σε μεγάλα αποστραγγιστικά έργα που ανήκουν στη δικαιοδοσία του ΓΟΕΒ Αλφειού – Πηνειού, στη Βάρδα, το Καπελέτο, το Κουρτέσι, τα Λεχαινά, τη Μυρσίνη, το Νεοχώρι.

«Οι καθαρισμοί γίνονται με ευθύνη της Περιφέρειας, αλλά με δική μας επίβλεψη και μιλάω  τόσο σαν Αντιδήμαρχος, όσο και σαν Πρόεδρος του ΤΟΕΒ. Παρακολουθούμε τις εργασίες που γίνονται για αντιπλημμυρική θωράκιση στις καλλιέργειες. Στην περιοχή του Καπελέτου υπήρχε και διαιωνιζόταν ένα θέμα. Η Τ-23 και η Τ-24 καθαρίστηκαν και περίπου 10.000 στρέμματα θα «ξαναδούν» ζωή. Υπήρχαν πολλά χωράφια στα οποία δε μπορούσαν να μεταβούν οι ιδιοκτήτες τους, γιατί υπήρχε ψαθί! Πλέον οι περιουσίες τους καλλιεργούνται. Σε άλλες χρονιές, τέτοια εποχή, ήταν πλημμυρισμένα. Για να γίνει αυτό το μεγάλο έργο χρειάστηκε πολύ κόπος και προσπάθεια, το παλεύαμε χρόνια, τελικά υπήρξε χρηματοδότηση από την Πολιτική Προστασία και μπορέσαμε να προχωρήσουμε. Επίσης, ανοίχτηκε το λαγκάδι Μέλισσος μέχρι τα τρία χλμ και θα ανοιχτεί ακόμα για άλλα 500 μέτρα μέχρι το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών. Με αυτόν τον τρόπο και τα Λεχαινά δεν θα κινδυνεύσουν να πλημμυρίσουν. Το ίδιο έγινε και στη Βάρδα στο «Κλιματσίδι». Το ίδιο και στη Μυρσίνη στον Ανισάτο, τον οποίο είχαμε καθαρίσει με έξοδα του δήμου για τρία χλμ και πλέον θα καθαρίσουμε άλλα τρία με τη βοήθεια της Πολιτικής Προστασίας. Θα γίνει μεγάλος καθαρισμός στην Τ-17, θα φτάσουμε περίπου μέχρι και το Στρούσι» είπε αναλύοντάς το έργο ο κ. Παλαιολόγος.

«Σαφώς και χρειάζονται κι άλλες προσπάθειες, αλλά τουλάχιστον έχουν ξεμπλοκαριστεί από τους εκβολισμούς και δεν έχουμε θέματα ούτε με πλημμύρες, ούτε θα κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές» σχολίασε.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot