FOLLOW US: facebook twitter

Καθαρά Δευτέρα όπως παλιά στην Ηλεία: Ηλιόλουστα Κούλουμα με χαρταετούς και γλέντια σε όλο το Νομό

Ημερομηνία: 13-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Με σύμμαχο τον καιρό, γιόρτασαν τα Κούλουμα στην Ηλεία, με τις παραλίες και τους λόφους του νομού να έχουν την τιμητική τους! Ο ουρανός, γέμισε από υπέροχους χρωματιστούς χαρταετούς ενώ όλα τα τραπέζια γέμισαν μοναδικούς σαρακοστιανούς μεζέδες. Ηλείοι και επισκέπτες, διασκέδασαν με μουσική και χορό επιλέγοντας με τις παρέες τους, να συμμετέχουν είτε σε προγραμματισμένες εκδηλώσεις δήμων και συλλόγων, είτε στήνοντας το δικό τους γλέντι στην ύπαιθρο. Οι επιλογές που είχαν άλλωστε ήταν πολλές με το Κατάκολο να δέχεται χιλιάδες κόσμο που επέλεξε να πετάξει τον χαρταετό του στην αμμώδη παραλία του αλλά και στη Μαρίνα όπου το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο είχε ετοιμάσει γιορτή με παραδοσιακά νηστίσιμα εδέσματα και πολύ μουσική.

Αντίστοιχη εικόνα και στην Κουρούτα όπου ο Δήμος Ήλιδας προσέφερε μια ξεχωριστή γιορτή με άφθονα σαρακοστιανά, μουσική και χορό από το Χορευτικό τμήμα του Δήμου.

Σε πολλές περιοχές, συνδυαστικά με την Καθαρά Δευτέρα, πραγματοποιήθηκαν και καρναβαλικές εκδηλώσεις με το Βαρθολομιό και το Κάστρο Κυλλήνης να πλημμυρίζει από κόσμο που απόλαυσε την αποκριάτικη παρέλαση και κατέκλυσε τα εστιατόρια της περιοχής αλλά και τα παραθαλάσσια, απολαμβάνοντας πικ νικ με σαρακοστιανά στη φύση. Κούλουμα και από διάφορους συλλόγους στο δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, όπως την καθιερωμένη διοργάνωση από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Λεχαινών στο αλιευτικό καταφύγιο, αλλά και την εκδήλωση με πλούσια νηστίσιμα εδέσματα και πολύ χορό στην Μέλισσα.

Στην Κρέστενα και φέτος, στήθηκε ένα μεγάλο γλέντι στο χώρο της Γιορτής της Σταφίδας με άφθονο κρασί και πλούσια νηστίσιμα, χορό και τραγούδι. Οι σύλλογοι της περιοχής, έχοντας εμπειρία πλέον, για ακόμα μια φορά έστησαν ένα μοναδικό γλέντι και διασκέδασαν μέχρι αργά το απόγευμα.

Και στην Αρχαία Ολυμπία όμως, τόσο στο Στρέφι (στο χώρο της εμποροπανήγυρις) όσο και στο Λόφο του Δρούβα εκατοντάδες επισκέπτες απόλαυσαν τον ήλιο ενώ συμμετείχαν και στο διαγωνισμό χαρταετού.

Η Καθαρά Δευτέρα στην Ηλεία, μετά από καιρό, θύμισε καλές παλιές εποχές με τον κόσμο να απολαμβάνει ηλιόλουστες στιγμές με την παρέα του, ξεφεύγοντας από την καθημερινότητα. Και του χρόνου! Καλή Σαρακοστή!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος