FOLLOW US: facebook twitter

«Καταρράκτες» στο κλειστό γυμναστήριο Πύργου

Ημερομηνία: 17-12-2018 | Συντάκτης:

Η καταιγίδα του Σαββάτου «ξεγύμνωσε» την κατάσταση που επικρατεί και επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ μας

 

Πρωτοφανείς είναι οι στιγμές που έζησαν οι αθλούμενοι στο Κλειστό Γυμναστήριο Πύργου Γιώργος Βασιλακόπουλος, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου. Η οροφή του κτιρίου ουσιαστικά άνοιξε με αποτέλεσμα τα νερά να περάσουν στο κυρίως γήπεδο, όχι απλά ως σταγόνες μέσα στην καταιγίδα που βρισκόταν σε εξέλιξη εκείνη την ώρα, αλλά ως καταρράκτης σε όλο το μήκος του γηπέδου. Με ρεπορτάζ μας από το 2014 αλλά και μόλις την περασμένη Παρασκευή επισημαίναμε την κατάσταση που επικρατεί και την καταστροφή όχι μόνο της οροφής αλλά και του παρκέ του αγωνιστικού χώρου, για το οποίο είχαν δαπανηθεί πριν μερικά χρόνια εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την αντικατάστασή του για τις ανάγκες των διεθνών αγώνων που φιλοξένησε τότε το κλειστό.

Το απόγευμα του Σαββάτου στη διάρκεια του αγώνα μπάσκετ εφήβων ανάμεσα στη ΓΕΠ και την ΑΕ Βαρθολομιού, ξέσπασε καταιγίδα. Καταιγίδα που ξεγύμνωσε την κατάσταση που επικρατεί στο κλειστό. Το αν υπήρχε οροφή ή όχι ήταν το ίδιο και το αυτό, αφού όλο το νερό της βροχής κατέληγε στο χώρο του κεντρικού γηπέδου. Από θαύμα δεν υπήρξε ατύχημα με τα παιδιά που αγωνίζονταν εκεί σε επίσημο παιχνίδι, ενώ κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αυτή την ώρα την στατική επάρκεια της στέγης του κλειστού γυμναστηρίου. Μετά από αυτό το περιστατικό που θεωρείται σίγουρο πως θα κάνει αρνητικά το γύρο της Ελλάδας, το κλειστό γυμναστήριο θα πρέπει θεωρείται ακατάλληλο προς χρήση. Σε ένα χώρο με πολλά νερά πλέον, σάπιο παρκέ, εκτεθειμένες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις… Και σαφώς θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες για την κατάσταση αυτή.

Προπονητές των ομάδων που χρησιμοποιούν το χώρο καταγγέλλουν με αναρτήσεις στους στο Facebook, πως το προηγούμενο διάστημα δέχθηκαν από πρόσωπα που φαίνεται πως μπορούν να επηρεάσουν το θέμα της διαχείρισης του κλειστού γυμναστηρίου, απειλές για μηνύσεις και αποβολή του συλλόγου από το χώρο. Από την άλλη γονείς και δημότες του Πύργου, είναι έτοιμοι να υποβάλουν μηνύσεις για την κατάντια του αθλητικού κέντρου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος