FOLLOW US: facebook twitter

Κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου η τελευταία απόφαση πριν τη διάλυση της Βουλής 

Ημερομηνία: 06-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία
Την Παρασκευή η τροπολογία

Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην ΕΡΤ-1 και ο ίδιος θα πάει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας τη Δευτέρα 10 Ιουνίου, προκειμένου να τον ενημερώσει για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Επισήμανε ότι είναι η πρώτη φορά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που μια κυβέρνηση και ένας πρωθυπουργός λαμβάνει το μήνυμα των εκλογών και επισπεύδει τις εθνικές κάλπες μετά από ευρωπαϊκές εκλογές.

Τόνισε, μάλιστα, πως η χώρα θα πάει συντεταγμένα σε πρόωρες εκλογές και δεν έχει προαναγγείλει υπηρεσιακή κυβέρνηση. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα φέρει τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου πριν τη διάλυση της Βουλής, προσθέτοντας, πως «αν ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι συμφωνεί, τον καλώ να έρθει στη Βουλή να ψηφίσει». «Και αν δεν έρθει, να εξηγήσει γιατί. Εμείς τους καλούμε να μην απέχουν και να έρθουν στην βουλή να εξηγήσουν αν λένε αλήθεια». Υπενθυμίζεται πως μετά τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα πως το αφορολόγητο με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να μειωθεί, αλλά και τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου πως όπως συνέβη με τη μη περικοπή των συντάξεων, το ίδιο θα συμβεί και με τη μη περικοπή του αφορολόγητου, η ΝΔ έσπευσε να καταθέσει τροπολογία και ισχυρίστηκε πως θα ακυρώσει αυτό το μέτρο, αν και αρχικά το είχε συμπεριλάβει στους σχεδιασμούς της και μιλούσε για προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης.

Ο Α. Τσίπρας σημείωσε ότι «χάρη στην απόδοση της οικονομίας είχαμε την δυνατότητα να μην εφαρμόσουμε τη μείωση συντάξεων που ήθελε το ΔΝΤ, έτσι υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για να μην εφαρμοστεί η μείωση του αφορολογήτου». Εξάλλου, όπως υπενθύμισε, ήταν κάτι που είχε ήδη προαναγγείλει πολλές φορές, ενώ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο πρωθυπουργός είπε ότι οι θεσμοί και οι εταίροι γνωρίζουν την απόφαση της κυβέρνησης. «Είπα στον ελληνικό λαό με απόλυτη ειλικρίνεια η ψήφος σου νομιμοποιεί ή ανοίγει συζήτηση για αυτά τα μέτρα. Οταν ο αντίπαλός μου τα αμφισβητεί και παίρνει την διαφορά που πήρε τότε είναι προφανές ότι ανοίγει η όρεξη στους συντηρητικούς κύκλους των Βρυξελλών» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος