FOLLOW US: facebook twitter

Καταλογισμός 263.000 € σε αιρετούς και υπηρεσιακούς του δήμου Ήλιδας

Ημερομηνία: 24-11-2021 | Συντάκτης:

-Έντονη αντίδραση από Λυμπέρη για Κοκκαλιάρη, κινούνται άμεσα νομικά

-Για την υπόθεση σχετικά με τα τέλη από τη λειτουργία του ΚΥΚΝΟΥ


Tου Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Το ποσό των 263.000 ευρώ περίπου καταλογίστηκε από τη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σε 38 πρόσωπα –αιρετούς και υπηρεσιακούς του δήμου Ήλιδας- που εμπλέκονται στην υπόθεση που αφορά την υπαγωγή της εταιρείας «Κύκνος» στην κατηγορία της εποχιακής επιχείρησης, με βάση την απόφαση που είχε λάβει το δημοτικό συμβούλιο του τότε δήμου Αμαλιάδας το 2001, και η οποία –ύστερα από καταγγελίες- θεωρείται ότι προκάλεσε οικονομική ζημιά στο ταμείο, με το σκεπτικό ότι εισπράττονταν τέλη για μικρότερο χρονικό διάστημα.

Ο δήμαρχος Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης, ο οποίος περιλαμβάνεται στους αιρετούς της Πράξης Καταλογισμού, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι πρόκειται για μια απόφαση που θα καταπέσει μετά τις νομικές ενέργειες στις οποίες θα προβεί άμεσα, τονίζοντας ότι είναι αβάσιμη και τυπικά και ουσιαστικά.

«Προχωράμε άμεσα τις νομικές ενέργειες, καθότι πρόκειται για μια Πράξη Καταλογισμού που πάσχει και στον τύπο και στην ουσία και θα καταπέσει. Πάσχει διότι οι αρμόδιοι ελεγκτές δεν ζήτησαν την άποψη κανενός από όσους είναι στον καταλογισμό και βασίστηκαν σε στοιχεία πρόχειρα και μη έγκυρα. Από το 2018 το δημοτικό συμβούλιο έχει λάβει απόφαση για την εταιρεία ότι έχει περιοδική λειτουργία, έπειτα από την εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής του δήμου. Θεωρώ πως θα έπρεπε να αποφεύγονται αυτά τα πράγματα, γιατί δεν είναι όλα αριθμοί, αλλά επηρεάζονται ζωές ανθρώπων και διαταράσσεται η ηρεμία τους», τόνισε.

N. Κοκκαλιάρη: ΄΄Ο Καταλογισμός, η Ανθρωποφαγία και η Ευκαιριακή Πολιτική Επιβίωση΄΄

Η Γ.Γ του δήμου Ήλιδας, Νίκη Κοκκαλιάρη, ανέφερε ότι τόσο η ίδια όσο και άλλοι 37 άνθρωποι μπαίνουν σε μια περιπέτεια επειδή έπραξαν το καθήκον τους και κάνει λόγο για ανθρωποφαγία. Σε δήλωση της αναφέρει τα εξής:

Παρακολουθώντας και συμμετέχοντας στα αυτοδιοικητικά δρώμενα και μάλιστα για πολλά χρόνια , έρχεται η ώρα που διαπιστώνεις ξεκάθαρα τις ΄΄προσεγγίσεις ΄΄ του καθενός απ’ αυτούς που ασχολούνται με τα κοινά και έχουν να κάνουν με το ΄΄πώς΄΄ και το ΄΄γιατί΄΄.

Το ΄΄πως΄΄ έχει να κάνει με τους άπειρους τρόπους για την ΄΄επιλογή ΄΄ τους και το ΄΄γιατί ΄΄ έχει να κάνει εξίσου με τους άπειρους τρόπους για την ΄΄πολιτική επιβίωσή΄΄ τους ή αν θέλετε περισσότερο κυνικά με την κατ’ εξοχήν ΄΄επιβίωσή ΄΄ τους.
Έρχονται λοιπόν πολλές φορές τα γεγονότα για να πιστοποιήσουν τις ΄΄δραματικές πολιτικές φιγούρες΄΄ που μη σκεπτόμενοι , μη σεβόμενοι , μη έχοντας ηθικούς φραγμούς, αλλά με περίσσιο θράσος παραμένοντας κρυπτόμενοι προχωρούν σε ανήθικες καταγγελίες που σκοπό τους έχουν την πολιτική, ηθική και οικονομική εξόντωση ανθρώπων που είναι γνωστοί σε όλους για την μακροχρόνια προσφορά τους , για τα καθαρά τους χέρια και για την λαμπρή συνείδησή τους .

Έρχεται λοιπόν η ώρα που οι καταγγέλλοντες δεινόσαυροι ξεπετιούνται από τα λαγούμια τους με μοναδικό στόχο την σπίλωση ανθρώπων και αξιών , πιστεύοντας πως έτσι θα έχουν ένα άλλοθι για την ΄΄πιθανή πολιτική τους παρουσία΄΄ την επόμενη μέρα.

Ξεπερνώντας ηθικές αναστολές καθώς και ανθρώπινα πιστεύω και ιδεώδη, ευελπιστούν πως ποινικοποιώντας την πολιτική ζωή , το πολιτικό τους μέλλον θα είναι πιθανόν λαμπρότερο και πιο προσοδοφόρο για την επίτευξη των στόχων, των ονείρων και των φιλοδοξιών τους.

Θα πρέπει να γνωρίζουν όμως πως η κοινωνία για να αναπτυχθεί , να λαμπρύνει και να προοδεύσει όχι μόνο δεν ταυτίζεται με τα δόλια σκεπτικά τους , αλλά είναι κάθετα αντίθετη σε αυτά.

Θα πρέπει να γνωρίζουν επίσης ότι οι πολιτικοί τυχοδιωκτισμοί και οι πολιτικοί καιροσκοπισμοί, δεν επιβιώνουν και δεν συμπεριλαμβάνονται στο κάδρο μιας κοινωνίας που την επόμενη μέρα θα θέλει να είναι πιο λαμπερή, πιο ουσιαστική, πιο αποδοτική και πιο αληθινή.

Θα πρέπει επιπλέον να γνωρίζουν ότι όταν επενδύουν σε οποιαδήποτε μορφή πολιτικού διωγμού, η ιστορία θα σταθεί αμείλικτη απέναντί τους και θα τους ταπεινώσει παραδειγματικά.

Δεν θα πρέπει λοιπόν να τους φανεί περίεργο, όταν οι μάσκες πέσουν και γνωστοποιηθούν τα πρόσωπά τους, ότι η κατακραυγή και η τιμωρία τους θα είναι αδυσώπητη. Και ας μη ξεχάσουν ότι αν ευκαιριακά επέζησαν πολιτικά , το πολιτικό τέλος τους θα είναι τραγικό και θορυβώδες.

Καλή συνέχεια τόσο στο πολιτικό στίβο όσο και στις δικαστικές αίθουσες!!!»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος