FOLLOW US: facebook twitter

Κατάλληλο για μπάνιο το 95% των ακτών της Ηλείας

-Σε ποια σημεία απαγορεύεται η κολύμβηση

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Σε όλες σχεδόν τις ακτές της Ηλείας επιτρέπεται η κολύμβηση για τη φετινή χρονιά, σύμφωνα με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Νίκου Κοροβέση, καθώς από τις   επιτόπιες Υγειονομικές έρευνες και τις εξετάσεις που έγιναν στα θαλάσσια νερά   των   ακτών του Νομού, διαπιστώθηκε ότι είναι κατάλληλα για κολύμβηση.

Η κολύμβηση απαγορεύεται μόνο σε συγκεκριμένα σημεία, τα οποία δεν πληρούν τα πρότυπα της κείμενης Νομοθεσίας για την ποιότητα των νερών κολύμβησης.

Αυτά είναι τα λιμάνια Κατακόλου και Κυλλήνης, το αγκυροβόλιο Παλουκίου και το αλιευτικό    καταφύγιο Αγίου Παντελεήμονα Λεχαινών.  Επίσης απαγορεύεται το κολύμπι στα 100 μέτρα εκατέρωθεν της εκβολής του ποταμού Νέδα, στην περιοχή του Γιαννιτσοχωρίου του δήμου Ζαχάρως, εκατό μέτρα εκατέρωθεν της εκβολής του αντλιοστασίου της λίμνης  Αγουλινίτσας, στην περιοχή του Επιταλίου, και τριακόσια μέτρα εκατέρωθεν της εκβολής του ποταμού Αλφειού.

Η απαγόρευση ισχύει και στα εκατό μέτρα εκατέρωθεν της εκβολής του αντλιοστασίου της λίμνης Μουριάς, στην περιοχή Καβουρίου Κατακόλου, στα τριακόσια μέτρα  εκατέρωθεν της εκβολής του ποταμού Πηνειού, στα εκατό  μέτρα εκατέρωθεν της εκβολής του αντλιοστασίου Μυρσίνης και στα διακόσια μέτρα εκατέρωθεν της εκβολής της λίμνης Κοτυχίου.

Όπως επισημαίνει στην απόφασή του ο κ. Κοροβέσης, οι δήμοι των παραπάνω περιοχών καθώς και o αρμόδιος ΓΟΕΒ και οι αρμόδιοι  ΤΟΕΒ,  προς τους οποίους κοινοποιείται η απόφαση, παρακαλούνται σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Κατακόλου και Κυλλήνης, να τοποθετήσουν εγκαίρως απαγορευτικές πινακίδες στις προαναφερθείσες εκβολές. Επιπλέον οι Δήμοι θα πρέπει να φροντίζουν ώστε οι ακτές των περιοχών όπου επιτρέπεται η κολύμβηση μετά από εξέταση των θαλάσσιων νερών που έγιναν από την Υπηρεσία, να είναι πάντα καθαρές, ορίζοντας για το σκοπό αυτό υπευθύνους, για την συλλογή και αποκομιδή των απορριμμάτων(τοποθέτηση δοχείων απορριμμάτων, πινακίδες, αποδυτήρια, αποχωρητήρια, ντους, σωσίβια κτλ).

Ο έλεγχος για τυχόν παραλείψεις όσον αφορά την τήρηση και εφαρμογή της   παρούσας   θα γίνεται από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου της  Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ηλείας, σε συνεργασία με τις Λιμενικές  Αρχές του  Τόπου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot