FOLLOW US: facebook twitter

Καταφύγιο αδεσπότων δρομολογεί ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Ημερομηνία: 29-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”57574″ img_size=”full”][vc_column_text]Τη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς σχεδιάζει ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, αξιοποιώντας σχετικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα από τον «ΦΙΛΟΔΗΜΟ ΙΙ».

Το θέμα συζητήθηκε στην τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 20 Αυγούστου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, για να προλάβουν οι υπηρεσίες να ετοιμάσουν τον φάκελο και να τον υποβάλουν προς ένταξη.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή της η αρμόδια αντιδήμαρχος Κων/να Στρουμπάκου, το υπουργείο Εσωτερικών έχει εκδώσει πρόσκληση στην οποία προβλέπεται το δικαίωμα μόνο μίας αίτησης και ανώτατο ποσό χρηματοδότησης τα 300.000 ευρώ.Κάθε αίτηση μπορεί να συμπεριλάβει έως δύο κύρια υποέργα με ελάχιστο προϋπολογισμό κύριου υποέργου τα 30.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την πρόσκληση χρηματοδότησης, η κατασκευή εγκατάστασης καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς συνίσταται είτε στην εκ θεμελίων κατασκευή εντός οικοπέδου ιδιοκτησίας οικείου δήμου ή συνδέσμου δήμων ή σε μισθωμένο ή παραχωρημένο οικόπεδο για 10 χρόνια, είτε στη διαμόρφωση και επισκευή υπάρχοντος κτιρίου για 10 χρόνια ή στην προσθήκη  κτιριακών εγκαταστάσεων σε ήδη υφιστάμενη εγκατάσταση καταφυγίου, ώστε να πληρείται η νομοθεσία και να αποκτηθεί η άδεια λειτουργίας.

Ο φάκελος θα πρέπει να έχει υποβληθεί ως το τέλος του έτους στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στον άξονα προτεραιότητας «Κοινωνικές και Πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot