FOLLOW US: facebook twitter

Καταχειροκροτήθηκε και συγκίνησε «Η καρδιά της μάνας»

Ημερομηνία: 24-08-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Με επιτυχία η μουσικοχορευτική παράσταση του Πολιτιστικού Λαογραφικού Ομίλου «Δρώμενα» στην Κρέστενα

Επιμέλεια: Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr

Μια εξαιρετική από κάθε άποψη, μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο “Η καρδιά της μάνας” παρουσίασαν τα μέλη των χορευτικών ομάδων του Πολιτιστικού Λαογραφικού Ομίλου «Δρώμενα» στο κατάμεστο ανοιχτό θέατρο της Γιορτής Σταφίδας στην Κρέστενα.

Οι χορευτές παρουσίασαν με μοναδικό τρόπο, το πώς ο λαϊκός δημιουργός μέσα από τα τραγούδια κατάφερε διαχρονικά να εκφράσει με ευαισθησία και παραστατικότητα τα συναισθήματά του για την τεράστια προσφορά της μάνας σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.

Νανουρίσματα, μοιρολόγια και διαφόρων μορφών δημοτικά τραγούδια και χοροί από πολλές περιοχές της Ελλάδας, αποτύπωσαν την προσωπικότητα και την αξία της μάνας καθώς και την συμβολή της στη διαμόρφωση του πολιτισμού μας.

Ερμηνευτής και ξεναγός στο μουσικό αυτό ταξίδι ήταν ο μοναδικός Ζαχαρίας Καρούνης που μάγεψε με την ερμηνεία του ενώ παράλληλα η πολύτιμη βοήθεια του στο όλο αυτό το εγχείρημα ήταν σημαντική.

Συνταξιδιώτες σε αυτό το υπέροχο ταξίδι οι φανταστικοί και καταξιωμένοι μουσικοί: Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος στο κλαρίνο, Παυλόπουλος Γιάννης στο βιολί και τραγούδι, Κωνσταντίνα Πατση στο τραγούδι, Παναγιώτης Σταθακης στο λαούτο

Γιαννης Γευγελης στα κρουστά, Δημήτρης Μπακος στην γκάιντα και Χαράλαμπος Μουρούζης στην ποντιακή λύρα.

Βασικός πυλώνας της σπουδαίας αυτής μουσικοχορευτικής παράστασης, ο εμπνευστής του υπέροχου αυτού θεάματος, ο δάσκαλος Κώστας Μαντζαράπης που όπως είπαν και τα μέλη του συλλόγου, τους ώθησε να περπατήσουν σε αυτό το μονοπάτι και να ζήσουν πρωτόγνωρες καταστάσεις και μοναδικές εμπειρίες.  «Αυτός έδειξε υπομονή και επιμονή για το όλο εγχείρημα. Και φυσικά το αποτέλεσμα τον δικαίωσε…».

Σημειώνεται πως στην παράσταση συμμετείχαν ακόμα τα μέλη του Εκπολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Βρίνας καθώς και του Σκοπευτικού Συλλόγου Παραδοσιακών Όπλων Πάτρας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot