FOLLOW US: facebook twitter

Καμπανάκι από τους εργαζόμενους του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού: «Εκτός λειτουργίας με απρόβλεπτες συνέπειες κινδυνεύει να τεθεί το έργο»

Ημερομηνία: 21-12-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα
-Ζητούν παρέμβαση Εισαγγελέα για απόδοση ευθυνών

 

Τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση του αρδευτικού και αποστραγγιστικού δικτύου της Ηλείας που ανά πάσα στιγμή μπορεί να τεθεί εκτός λειτουργίας με απρόβλεπτες συνέπειες, καθώς καμία συντήρηση δεν έχει γίνει, κρούει το Σωματείο Εργαζομένων του ΓΟΕΒ Πηνειού- Αλφειού. Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρουν ακόμα ότι αν και απλήρωτοι οι 40 περίπου εργαζόμενοι κάνουν τα αδύνατα- δυνατά για να μην τεθεί το έργο εκτός λειτουργίας αλλά παράλληλα ζητούν την παρέμβαση της Εισαγγελικής Αρχής για να αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους όσους ευθύνονται για την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Ειδικότερα αναφέρουν τα εξής:

«Σε όσες δημοσιεύσεις κι αν έχουμε προβεί οι εργαζόμενοι του ΓΟΕΒ και παρότι επί μήνες τώρα κρούουμε τον κώδωνα κινδύνου για την κατάσταση του έργου που παραπαίει, ουδείς υπεύθυνος

θορυβήθηκε, πόσο μάλλον κινητοποιήθηκε για τη βελτίωση της κατάστασης και την επίλυση του προβλήματος.

Για μια ακόμη φορά λοιπόν, κρίνουμε απαραίτητο να γνωστοποιήσουμε ότι τα αποστραγγιστικά αντλιοστάσια (συγκεκριμένα, στο Ε2 Επιταλίου από τις πέντε Κεντρικές Αντλίες λειτουργεί μόνο η μία Κεντρική Αντλία , στο Γ2 +3 Καβουριού από τις τρεις Κεντρικές Αντλίες λειτουργεί μόνο η μία Κεντρική Αντλία),αντιμετωπίζουν κίνδυνο και αυτά να τεθούν εκτός λειτουργίας, λόγω της συνεχούς λειτουργίας τους και της ελλιπούς συντήρησής τους. Οι επιπτώσεις από μια τέτοια ενδεχόμενη εξέλιξη θα ήταν καταστροφικές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις καλλιεργούμενες εκτάσεις αλλά και εν συνόλω την πόλη του Πύργου, που είναι εξαιρετικά πιθανό, αν όχι αναμενόμενο, να πληγούν από επικείμενες πλημμύρες.

Εντονότερος καθίσταται ο κίνδυνος, αν συνεκτιμηθεί ότι όλα τα αρδευτικά αντλιοστάσια έχουν καμένους κινητήρες ή διαλυμένες αντλίες, και χρήζουν εξ αυτού του λόγου άμεσης επισκευής. Εξαιτίας έλλειψης ηλεκτροδότησης στα περισσότερα από τα αντλιοστάσια, πλημμυρίζουν οι εσωτερικοί τους χώροι αλλά και τα εξωτερικά φρέατα των κεντρικών δικλείδων, με αποτέλεσμα να είναι αισθητός πλέον ο κίνδυνος καταστροφής του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

Συναισθανόμενοι οι εργαζόμενοι του ΓΟΕΒ τους κινδύνους αυτούς, αν και βρισκόμαστε σε επίσχεση εργασίας καθώς παραμένουμε επί μήνες απλήρωτοι, καταβάλλουμε τη μέγιστη προσπάθεια να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο καταστροφής και αχρήστευσης των αντλιοστασίων, αλλά στην προσπάθειά μας αυτή δεν έχουμε κανέναν αρωγό, ενώ λείπουν ακόμη και τα αυτονόητα, όπως το καύσιμο για να κινηθούν τα οχήματα του οργανισμού.

Δεν έχουν πλέον δικαιολογία οι ιθύνοντες, αφού όλοι είναι ενήμεροι για την εν λόγω κατάσταση, κυρίως έπειτα από τις συναντήσεις που πραγματοποίησε το Σωματείο με τον Υφυπουργό κ.

Κόκκαλη, με τον Περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα, με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεωργιόπουλο και με όλους τους Προέδρους των Τ.Ο.Ε.Β., ωστόσο όλοι αποποιούνται των ευθυνών τους και κωφεύουν στις εκκλήσεις μας για παρέμβαση. Εύλογα λοιπόν διερωτώμεθα: πώς είναι δυνατόν, ενώ οι εισφορές των αγροτών για το έργο εξακολουθούν να καταβάλλονται και να εισπράττονται κανονικά από τους αρμοδίους, το έργο να παραμένει δίχως συντήρηση και να τίθεται σε κίνδυνο η λειτουργία του, και παράλληλα 40 περίπου εργαζόμενοι του ΓΟΕΒ να παραμένουν απλήρωτοι από τον Αύγουστο, περνώντας ακόμη και τις εορτές σε κλίμα στερήσεων και κινδύνου διαβιώσεως. Απευθύνουμε λοιπόν το εύλογο ερώτημα προς κάθε αρμόδιο: πού διοχετεύονται τα χρήματα των αγροτών που προορίζονται για την απρόσκοπτη λειτουργία των αρδευτικών έργων και την πληρωμή των εργαζομένων; Είναι πια καιρός να αναλάβουν οι ιθύνοντες τις ευθύνες τους και να επιδείξουν τη στοιχειώδη μέριμνα για τη διάσωση ενός από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα του Νομού και την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων. Τέλος, επειδή η αδιαφορία των αρμοδίων έχει πλέον ποινικές προεκτάσεις και συνιστά αδίκημα αυτεπαγγέλτως διωκόμενο, σύμφωνα και με τη διάταξη του άρθρου 163 του Ποινικού Κώδικα όπου ορίζονται τα σχετικά με την παράβαση καθήκοντος, καθότι οι αρμόδιοι ιεραρχικά προϊστάμενοι υπάλληλοι έχουν με πρόθεση τελέσει το ως άνω αδίκημα, καλούμε την Εισαγγελική Αρχή Πύργου να παρέμβει προκειμένου να τεθεί σε κίνηση η διαδικασία της ποινικής διώξεως των εμπλεκομένων και της απόδοσης ποινικών ευθυνών σε όσους με πρόθεση παραβίασαν τα ανατεθειμένα από την υπηρεσία τους καθήκοντα, και δη προέβησαν σε κακή διαχείριση δημόσιας περιουσίας και δημοσίου χρήματος, καθώς και σε υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 375 παρ.2 του Ποινικού Κώδικα, και δη λόγω της ιδιότητάς τους ως διαχειριστών ξένης περιουσίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος