FOLLOW US: facebook twitter

Καμία ενέργεια από Άδωνι στις προτάσεις για τα Νοσοκομεία της Ηλείας

Ημερομηνία: 26-06-2024 | Συντάκτης:
Από την πρόσφατη επίσκεψη στον Υπουργό όπου και προσφέρθηκε εθιμοτυπικά εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου αντίγραφο του αρχαιότερου νομίσματος που έχει βρεθεί στην Ηλεία, από το προσωπικό αρχείο του αειμνήστου Δημάρχου Πύργου Γεωργίου Δημητρακόπουλου (ευγενική προσφορά της οικογένειας του αειμνήστου Δημάρχου)

-Δυο μήνες μετά τη συνάντηση του Υπ. Υγείας με τον Ιατρικό Σύλλογο Ηλείας για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στο Νομό

Γράφει η Κική Κολοβέρου


Αναπάντητες παραμένουν οι προτάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας σχετικά με τις ενέργειες που θα πρέπει να αναληφθούν για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στα Νοσοκομεία του Νομού και κυρίως της Ν.Μ. Πύργου, από το Υπουργείο Υγείας οι οποίες είχαν κατατεθεί στον Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη τον Απρίλιο.

Στην συνάντηση με τον Υπουργό, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας Χρήστος Γιαννικούλης, ο αντιπρόεδρος Νίκος Οικονομόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Λεωνίδας Λεοναρδόπουλος και το μέλος Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, είχαν  θέσει το οξύ ζήτημα της υποστελέχωσης σε ιατρικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας και κυρίως της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου ενώ είχαν παραδώσει στον κ. Γεωργιάδη τις επικαιροποιημένες προτάσεις του Ιατρικού Συλλόγου επί του ζητήματος έπειτα και από την συνδιάσκεψη των φορέων στις 21/2/2024, οι οποίες ήδη έχουν δοθεί στην δημοσιότητα από 21/3/2024.

Στην συνάντηση αυτή, ο Υπουργός Υγείας είχε εκφράσει την βούληση για την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων, ωστόσο μέχρι σήμερα, τίποτα ουσιαστικό δεν έχει γίνει.

Στο κείμενο των προτάσεων προς το Υπουργείο Υγείας γίνεται λεπτομερής αναφορά στις ελλείψεις καίριων ιατρικών ειδικοτήτων στο Νοσοκομείο του Πύργου, όπου το συνολικό ποσοστό κάλυψης των μόνιμων οργανικών θέσεων όλων των ειδικοτήτων υπολείπεται αισθητά του 50% ενώ επισημαίνεται πως δεν θεωρούν μακροπρόθεσμα βιώσιμη λύση την κάλυψη των ελλείψεων του ΓΝ Ηλείας  σε ιατρικό προσωπικό δια της παροχής υπηρεσιών από ιδιώτες μέσω έκδοσης Α.Π.Υ., τουλάχιστον όσον αφορά τις κρίσιμες ειδικότητες (λ.χ. Παθολογία, Καρδιολογία).

Επίσης, προτείνουν ως μέτρα μεσοπρόθεσμης απόδοσης μεταξύ άλλων την ένταξη της Ηλείας σε καθεστώς άγονης περιοχής Α’ κατηγορίας και την ταυτόχρονη προκήρυξη όλων των κενών θέσεων του ΓΝ Ηλείας και ως μακροπρόθεσμης απόδοσης την αναδιαμόρφωση του υγειονομικού χάρτη του Νομού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος