FOLLOW US: facebook twitter

Κάλυψη με «μπλοκάκια» στο νοσοκομείο Πύργου

Ημερομηνία: 03-10-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

-Πρόσληψη ιδιώτη Χειρουργού, αναισθησιολόγου και πνευμονολόγου δρομολογεί η διοίκηση του ΓΝ Ηλείας

-Αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα της νομοθεσίας, δήλωσε ο διοικητής Σπ. Πολίτης

-Για λύσεις «μπαλώματα» κάνει λόγο η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκ. Γιατρών Πύργου, Αγγ. Σαραντοπούλου


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Με την πρόσληψη ιδιωτών γιατρών με μπλοκάκι προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να καλύψει τα κενά στις κλινικές η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, αφού οι προκηρύξεις για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού αποβαίνουν διαρκώς «άγονες», ενώ στη λίστα των επικουρικών της 6ης ΥΠΕ δεν υπάρχει ενδιαφερόμενος γιατρός σε ειδικότητες αιχμής όπως π.χ. η Παθολογική.

Την ίδια στιγμή, προκύπτουν διαρκώς παραιτήσεις γιατρών, με πιο πρόσφατες δύο στη Χειρουργική, όπου  πλέον είναι καλυμμένες μόνο οι τρεις από τις συνολικά επτά οργανικές θέσεις γιατρών ΕΣΥ. Για να καλυφθούν οι υπηρεσιακές ανάγκες, έπειτα από σχετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου και έγκριση από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, προκηρύχθηκε μία θέση ιδιώτη ιατρού ειδικότητας Χειρουργικής με καθεστώς έκδοσης δελτίου παροχής υπηρεσιών (τακτικό ωράριο και διενέργεια εφημεριών) Σύμφωνα με πληροφορίες, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από συνταξιούχο γιατρό με θητεία στο Νοσοκομείο Πύργου και ήδη η προκήρυξη βρίσκεται στο στάδιο υπογραφής της σχετικής σύμβασης.

Προ ημερών εγκρίθηκε και η υποβολή αιτήματος στο Υπουργείο Υγείας, μέσω της 6ης ΥΠΕ, για την έγκριση της πρόσληψης και την πίστωση της σχετικής δαπάνης,.

Η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και για την πρόσληψη γιατρού ειδικότητας Πνευμονολογίας – Φυματολογίας για χρονικό διάστημα ενός έτους με πλήρη απασχόληση και σύντομα θα υπογραφει σύμβαση με ιδιώτη γιατρό. Συνολικά θα είναι τρεις οι γιατροί με μπλοκάκι στο νοσοκομείο, αφού ήδη υπηρετεί και ένας καρδιολόγος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot