FOLLOW US: facebook twitter

Κάλυψη από Μητσοτάκη στην αστυνομία για το ξύλο στο ΑΠΘ:”Ή με τη βαριοπούλα ή με τη βιβλιοθήκη”

Ημερομηνία: 27-05-2022 | Συντάκτης:

Βίκυ Σαμαρά

Ο πρωθυπουργος μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο αναφέρθηκε στα επεισόδια με την επίθεση ΜΑΤ σε φοιτητή στη Θεσσαλονίκη, υιοθετώντας ατζέντα “νόμου και τάξης”.


Πλήρης κάλυψη στην αστυνομία για τη χρήση βίας στο ΑΠΘ και λογική “νόμου και τάξης” από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στα επεισόδια κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ή με τη βαριοπούλα ή με τη βιβλιοθήκη, διαμήνυσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός ειδικότερα υποστήριξε ότι χθες στη Θεσσαλονίκη αποκαλύφθηκε “η υποκρισία του λαϊκισμού” καθώς όπως είπε “μερικοί νεαροί επιτέθηκαν στους αστυνομικούς που προστάτευαν τα έργα κατασκευής της νέας βιβλιοθήκης στο ΑΠΘ”, υιοθετώντας πλήρως την άποψη της ΕΛΑΣ.

Πρόσθεσε ότι: “Θα πω μόνο ότι εάν κάποιοι θέλουν να ξαναμπούν με βαριοπούλες και να τα κάνουν γυαλιά καρφιά, η πολιτεία δεν θα το επιτρέψει και ότι εάν αναζητούν αίμα και ήρωες επεισοδίων, δεν θα τους βρουν σε συλλογικότητες με το αποκαλυπτικό όνομα ανομία. Και ότι επιτέλους, ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να διαλέξει, με τη γνώση και την ελευθερία ή με τις κουκούλες και τη βία. Βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα;

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι: “Δική μας απάντηση στο γκρέμισμα των βιβλιοθηκών είναι το χτίσιμο της νέας παιδείας, της τριτοβάθμιας παιδείας”. Και δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα δώσει τους επόμενους μήνες “μεγάλη ιδεολογική μάχη” για το νέο νόμο για τα πανεπιστήμια, τον οποίο παρουσίασε χθες η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον οποίο χαρακτήρισε τολμηρό και μεταρρυθμιστικό.


“Δεν θα ανοίξουμε διάλογο με το παράνομο”

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στις προκλήσεις της Τουρκίας, διαμηνύοντας στην Άγκυρα ότι η Ελλάδα θα δημοσιοποιεί διεθνώς όσα συμβαίνουν.

“Η δυνατή Ελλάδα ενοχλεί κάποιους. Δεχόμαστε τους λεονταρισμούς της γείτονος. Όσο μας προκαλούν, εκτίθενται. Επιλέγουν να σταθούν απέναντι στο διεθνές δίκαιο, την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ. Μένουμε ανοιχτοί σε κάθε προσέγγιση που εδράζεται στη διεθνή νομιμότητα”, ανέφερε και τόνισε:

Δεν έχουμε λόγο να ανοίξουμε διάλογο με το παράνομο, με το ανιστόρητο και τελικά με το αδιέξοδο”.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στα μέτρα για την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, σημειώνοντας ότι μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα έχει ανοίξει η πλατφόρμα για την επιστροφή του 60% των υπέρογκων αυξήσεων σε όσους το δικαιούνται. Τόνισε επίσης ότι από τον Ιουλιο “εξουδετερώνεται” η ρήτρα αναπροσαρμογής και έτσι οι επόμενοι λογαριασμοί της ΔΕΗ και των ιδιωτών παρόχων θα είναι, όπως είπε, ισορροπημένοι.

“Η κυβέρνηση είναι εδώ και θα είναι εδώ για κάθε πολίτη που δοκιμάζεται”, διαβεβαίωσε.

Ο κ.Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Κριστίν Λαγκάρντ πρότεινε στο Νταβός να ακολουθήσουν και άλλες χώρες το παράδειγμα της Ελλάδας και να φορολογήσουν τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας. “Όσοι φωνασκούσαν τότε κατά των συμφερόντων, αποκάλυψαν τα δικά τους συμφέροντα”, υποστήριξε επίσης, καταγγέλλοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε τη σχετική ρύθμιση.


“Να προχωρήσει γρήγορα ο θεσμός του προσωπικού γιατρού”

Από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός επισήμανε ιδιαίτερα τρεις πρωτοβουλίες:

Η πρώτη αφορά την παρέμβαση του Ελληνικού Δημοσίου ως μεγαλύτερου πιστωτή προκειμένου τα Ναυπηγεία Ελευσίνας να αποφύγουν την πτώχευση, να εξυγιανθούν, να προσελκύσουν καινούρια κεφάλαια και να λειτουργήσουν ξανά.

“Είναι μία επιλογή που υπηρετεί την απασχόληση και την ανάπτυξη, ταυτόχρονα όμως καλύπτει και ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού μας.

Σίγουρα δίνει παραπάνω ζωή στο ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα, ο οποίος ήδη έχει να επιδείξει σημαντικές επιτυχίες με την επαναλειτουργία των ναυπηγείων της Σύρου και την ιδιωτικοποίηση του Σκαραμαγκά, όπου αντιμετωπίστηκαν και κάποιες τελευταίες εκκρεμότητες στο Ανώτατο Δικαστήριο”, ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης.

Το δεύτερο νομοσχέδιο το οποίο θέλησε να αναδείξει αφορά το θεσμό του δωρεάν προσωπικού γιατρού για όλους. Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για “μία τομή η οποία έγινε αποδεκτή πολύ θετικά από την κοινωνία” και κάλεσε τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη και την αναπληρώτρια υπουργό, Μίνα Γκαγκάκη να την υλοποιήσουν με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα.

“Τώρα ερχόμαστε να κάνουμε παρεμβάσεις στη λειτουργία των νοσοκομείων, αφενός παρέχοντας κίνητρα ώστε να ενταχθούν περισσότεροι γιατροί στο ΕΣΥ, να επιστρέψουν από το εξωτερικό όσοι έφυγαν -και είναι, δυστυχώς, πολλοί αυτοί- και αφετέρου προσφέροντας πληρέστερη εκπαίδευση στους ειδικευόμενους γιατρούς μας, ώστε να είναι πιο ουσιαστικές και οι δικές τους υπηρεσίες κατά το αγροτικό τους στην περιφέρεια και στα νησιά μας”, σημείωσε ο κ.Μητσοτάκης.


“Οι πόλεμοι πλέον δεν διεξάγονται μόνο με τα όπλα, αλλά και με τα πληκτρολόγια”

Τέλος ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε σημαντική τομή το πλαίσιο του αναδυόμενου τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, αλλά και της κυβερνοασφάλειας.

“Αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί σε κάποιους, αυτό το νομοσχέδιο να ακούγεται πολύ τεχνικό και πιθανώς όχι τόσο άμεσης προτεραιότητας. Πιστέψτε με, ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Η τεχνολογία δεν αποτελεί απλά μοχλό της οικονομίας, αποτελεί και μέρος της άμυνάς μας”, επισήμανε ο κ.Μητσοτάκης.

Ανέφερε ότι στο Νταβός για παράδειγμα συζήτησε με τον Πρόεδρο της Google Ευρώπης πώς η Ελλάδα θα καταστεί όχι απλά ενεργειακός αλλά και ψηφιακός κόμβος, αναπτύσσοντας δηλαδή μαζί με τα ενεργειακά και υποθαλάσσια δίκτυα οπτικών ινών, τα οποία θα συνδέουν την Ευρώπη με την Ασία και την Αφρική, μεταφέροντας όχι μόνο ενέργεια αλλά και δεδομένα. “Άμα δείτε πού καταλήγουν όλα αυτά τα καλώδια στη Μεσόγειο, θα διαπιστώσετε ότι η μεγάλη τους πλειοψηφία καταλήγει στη Μασσαλία. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος γιατί να μην καταστεί και η Ελλάδα κόμβος υποδοχής δεδομένων, τα οποία θα έρχονται από την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία”, σχολίασε ο πρωθυπουργός.

Ανέφερε μάλιστα: “Οι πόλεμοι πλέον δεν διεξάγονται μόνο με τα όπλα, αλλά και με τα πληκτρολόγια. Τα σαμποτάζ δε γίνονται μόνο με εκρήξεις αλλά και με ψηφιακά black-out. Και φυσικά η δημοκρατική ζωή δεν υπονομεύεται μόνο με αυταρχικές απαγορεύσεις, αλλά και με τον οργανωμένο «πληθωρισμό» ανυπόστατων ηλεκτρονικών φημών από ύποπτα κέντρα.”

Και υποστήριξε ότι αυτά “είναι ζητήματα τα οποία πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με πολύ μεγάλη σοβαρότητα. Αφορούν την ίδια πια την ποιότητα της δημοκρατίας μας.”


news247.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

olympia