FOLLOW US: facebook twitter

Καλοκαιρινά προγράμματα στην Βιβλιοθήκη Πύργου

Ημερομηνία: 06-06-2024 | Συντάκτης:

Aπό 18 Ιουνίου έως και 26 Ιουλίου

  • Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής
  • Αναλυτικά το πρόγραμμα του Ιουνίου

Επιμέλεια: Κική Κολοβέρου


Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου για 11η χρονιά πραγματοποιεί από 18 Ιουνίου έως 26 Ιουλίου 2024 καλοκαιρινά προγράμματα που αποβλέπουν στην ψυχαγωγία των παιδιών του Πύργου και της ευρύτερης περιοχής ηλικίας 5 – 15 ετών, μέσα από την ελεύθερη έκφραση και τη δημιουργία.

Για κρατήσεις θέσεων (μέχρι 3 προγράμματα για κάθε παιδί) μπορούν οι κηδεμόνες των παιδιών, να επισκεφθούν την Βιβλιοθήκη Πύργου έχοντας μαζί τους αστυνομική ταυτότητα, προκειμένου να υπογράψουν τη σχετική δήλωση και να παραλάβουν το φάκελο με τις οδηγίες κατά τις ημέρες και ώρες: Τρίτη 12:30-7:30, Πέμπτη και Παρασκευή: 8:00-3:00, Σάββατο: 8:00-2:00. Τις Τετάρτες δεν γίνονται δηλώσεις/κρατήσεις θέσεων.
Η συμμετοχή στα προγράμματα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Το πρόγραμμα του Ιουνίου

Τρίτη 18/6, ώρα 11-12:30

«Πρώτες βοήθειες για παιδιά», Σε έκτακτο περιστατικό το 90% των ανθρώπινων ζωών σώζονται από κάποιους σαν εσένα… Γίνε ήρωας! Σώσε μια ζωή! Για μαθητές που θα πάνε Ε’ και Στ’ Δημοτικού και Γυμνάσιο. Εμψυχωτής Ρεβέκα Κολιοπούλου, Επισκέπτρια Υγείας της 1ης ΤΟΜΥ Πύργου.

Πέμπτη 20/6, ώρα 11-12.30

«Μπορεί ένα αυγό … να γίνει αστροναύτης;». Με απλά υλικά τα παιδιά θα κατασκευάσουν μια πρωτότυπη σεληνάκατο, με σκοπό να την προσεδαφίσουν χωρίς να καταστραφεί,, αλλά το κυριότερο χωρίς να χτυπήσει ο αστροναύτης της που δεν είναι άλλος από ένα….ωμό αυγό! Μέσα από αυτή τη διασκεδαστική δραστηριότητα θα δούμε τη Φυσική που κρύβεται στις διαστημικές αποστολές. Και έτσι, θα αναδυθούν οι μικροί «Elon Musk»! Αυτή η δράση προτείνεται από την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία. Για μαθητές που θα πάνε Α’, Β’ και Γ’ Γυμνασίου. Εμψυχωτές: Μαρία Μπίρμπα Φυσικός, Ζέτα Αδαμοπούλου, Μουσικός.

Τετάρτη 26/6, ώρα 11-12.30

«Ανιχνεύουμε με ειδικές χάντρες την υπεριώδη ακτινοβολία του Ήλιου και προστατευόμαστε από αυτήν». Ειδικές άσπρες  χάντρες αλλάζουν χρώμα όταν εκτεθούν στον Ήλιο λόγω της υπεριώδους ακτινοβολίας. Αυτή η ακτινοβολία μάς μαυρίζει το καλοκαίρι, αλλά είναι επικίνδυνη και για καρκίνο του δέρματος. Μέσω πειραμάτων θα  εξετάσουμε αν διάφορα αντικείμενα της καθημερινότητας, όπως γυαλιά ηλίου, αντηλιακή κρέμα, τζάμια αυτοκινήτου, ομπρέλα θαλάσσης κ.λπ. μας προφυλάσσουν από την υπεριώδη ακτινοβολία. Για μαθητές που θα πάνε Ε’ και Στ’ Δημοτικού και Γυμνάσιο. Εμψυχωτής: Ηλίας Καλογήρου, Φυσικός, τ. υπεύθυνος Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών Ν. Ηλείας.

Πέμπτη 27 Ιουνίου, 11-12.30

«Το ταξίδι ενός αδέσποτου σκύλου», Ο Βαλεντίνος, ένας πρώην αδέσποτος σκύλος, θα μας αφηγηθεί την ιστορία του, θα μας μιλήσει για το όνειρο της παντοτινής οικογένειας, θα μοιραστεί μαζί μας την όμορφη καθημερινότητα σε ένα σπίτι που τον αγαπούν, θα μας μάθει το αγαπημένο του τραγούδι, το αγαπημένο του παιχνίδι και τέλος θα μας βοηθήσει να γράψουμε μαζί ένα γράμμα προς ένα αδέσποτο ζωάκι. Για μαθητές που θα πάνε από Δ’ μέχρι και Στ’ Δημοτικού. Εμψυχωτης Νατάσα Ζουμή, καθηγήτρια κλασικού και σύγχρονου χορού, ειδική παιδαγωγός δημιουργικού χορού για σχολικές – προσχολικες ηλικίες. Εθελόντριας επικοινωνίας για τις «αδέσποτες πατούσες» Γωγώ Γιάνναρου Δασκάλα – MEd Επιστήμες της Αγωγής.

Παρασκευή 28/6, 11-12.30

«Εργαστήριο τυπογραφίας». Σας αρέσει να ψάχνετε για απο-τυπώματα; Τρυπώστε στην αγαπημένη μας βιβλιοθήκη και αναζητήστε αποτυπώματα! Τα ξύλινα στοιχεία θα σας οδηγήσουν στο τραπέζι του τυπογραφείου, μπροστά στο συνθετήριο. Εξετάστε όλες τις φιγούρες που δημιουργεί ο φιγουροκόφτης! Θέλουν μεγάλη προσοχή τα φύλλα που έκανε το καρμπόν να έχουν διπλή ταυτότητα. Πραγματικά, τι μπορεί να κάνει μια πατάτα, ένας φελλός απ’ το μπουκάλι και το σφουγγάρι της κουζίνας, πέρα από αυτό που όλοι νομίζουμε; Για μαθητές που  θα πάνε Δ΄ και  Ε΄ Δημοτικού. Εμψυχωτής Άγγελος Μιχαλόπουλος, Δάσκαλος, ΜΕd στην ειδική αγωγή.


1 Σχόλια για "Καλοκαιρινά προγράμματα στην Βιβλιοθήκη Πύργου"

  1. Ο/Η Λεμονιά Τσαγκάρη λέει:

    Πότε θα δημοσιεύσετε τα προγράμματα του Ιουλίου;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot