FOLLOW US: facebook twitter

Καλοκαίρι στους δρόμους οι αγρότες

Ημερομηνία: 29-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

agrotes-doy-summer16i

Πρώτο δείγμα ενόψει ενός θερμού χειμώνα – Απέκλεισαν χθες την ΔΟΥ Πύργου

Συμβολική πορεία με τα τρακτέρ τους μέσα στην πόλη

Το πρώτο δείγμα ενός αναμενόμενου θερμού και αγωνιστικού χειμώνα έδωσαν οι αγρότες της Ηλείας στην καρδιά του καλοκαιριού. Τα τρακτέρ βγήκαν ξανά στους δρόμους έστω και συμβολικά για να στείλουν το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

agrotes-doy-summer16d

Με αφετηρία τον κόμβο Αγ. Γεωργίου στην Ε.Ο. Πατρών – Πύργου οι αγρότες μέλη της ΟΑΣΗ μαζί με εκπροσώπους και από το μπλόκο της Μαραθιάς, όπως ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ. Βαλλιανάτος και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Αντωνάτος, πραγματοποίησαν συμβολικά πορεία στην πόλη του Πύργου και κατάληψη στη ΔΟΥ όπου για λίγη ώρα απέκλεισαν την είσοδο, φωνάζοντας τα συνθήματα του αγώνα. Οι αγρότες δήλωσαν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, όποτε αυτό κριθεί αναγκαίο και να συνεχίσουν τις διεκδικήσεις τους για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Τι κι αν έχουν ψηφιστεί ως δέσμη μέτρων, οι αγρότες είναι διατεθειμένοι να επιδιώξουν την ανατροπή των νόμων αυτών.

agrotes-doy-summer16g

Ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Χρήστος Χρήστος Γιαννόπουλος τόνισε πως συμβολικές κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται την ίδια περίοδο από αγρότες σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με τις αποφάσεις των 69 μπλόκων που συνεδρίασαν στις 9 Ιουλίου στη Βέροια.  «Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, με μία συμβολική κινητοποίηση των μπλόκων για να δείξουμε στην κυβέρνηση ότι δεν μας έχει πέσει και να σταματήσει να λασπολογεί κάνοντας μαύρη προπαγάνδα γυρίζοντας τα χωράφια και λέγοντας ψεύδη για την κατάσταση στον αγροτικό τομέα. Μας έχει βγάλει εφοπλιστές. Να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ και να μην ζημιώνουν τους συναδέλφους που έχουν πάθει ζημιά. Η μισή Ηλεία χτυπήθηκε από τα καιρικά φαινόμενα και δεν προχωράνε σε εκτιμήσεις και αποζημιώσεις.

agrotes-doy-summer16j

Η κυβέρνηση θα το δει και στην πράξη ότι αδυνατούν να πληρώσουν τα υπέρογκα χαράτσια του ΟΓΑ με αυξήσεις που ξεκίνησαν και έρχονται και δεν μπορούμε να πληρώνουμε τα χαράτσια τα οποία βάζουν στον Ελληνικό λαό μέσω της Εφορίας. Αυτή την έννοια έχει και η συμβολική κατάληψη μας, να τους δείξουμε ότι δεν αντέχουμε και ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε εάν δεν πληρώσουν όλοι εκείνοι που τόσα χρόνια παίρνουν το κόπο των αγροτών. Θα συνεχίσουμε και καλούμε τους αγρότες να σηκώσουν το κεφάλι και να ενωθούν με τον Ελληνικό Λαό αντιδρώντας και πολεμώντας την κατάσταση αυτή. Δεν υπάρχουν σωτήρες να μην περιμένουν σωτηρία από κανέναν που συμφωνεί με την πολιτική αυτή» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννόπουλος προαναγγέλλοντας τη συνέχιση των κινητοποιήσεων από το φθινόπωρο και σχολιάζοντας πως όλα τα μέτρα ανατρέπονται με τον λαϊκό αγώνα, όπως ο λαός μπορεί να ανατρέπει κυβερνήσεις μέσα από τις εκλογές.

agrotes-doy-summer16b

«Αν δεν πάρουν πίσω Ασφαλιστικό και Φορολογικό θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους»

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Θανάσης Αντωνάτος, από την πλευρά του τόνισε ότι «πρέπει να καταλάβουν εκείνοι που μας κυβερνούν πως εάν δεν πάρουν πίσω το ασφαλιστικό και το φορολογικό θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους. Δεν θα επιτρέψουμε να μας διώξουν από τα χωράφια μας και τις περιουσίες μας. Περιμένουμε ανάπτυξη από τον αγροτικό τομέα και τον τουρισμό. Αποδεκατίζουν εμάς αλλά και όλο τον κόσμο. Εμείς ενωμένοι θα αγωνιστούμε προκειμένου να τους ανατρέψουμε».

agrotes-doy-summer16f

Ο αντιπρόεδρος της ΟΑΣΗ Θανάσης Βομπίρης, στο ίδιο μήκος κύματος τόνισε πως η φτωχοποίηση του λαού, τον οδηγεί στους δρόμους. «Είμαστε εδώ για να δείξουμε σε όσους κυβέρνησαν την Ελλάδα το προηγούμενο διάστημα ότι φτωχοποίησαν τον λαό, τους αγρότες και τους εργαζόμενους και η σημερινή κυβέρνηση έρχεται να δείξει στον λαό, ότι δεν πρέπει να διεκδικεί και ότι δεν γίνεται τίποτα. Σε έναν βαθμό τα έχει καταφέρει αλλά είμαστε εδώ για να το ανατρέψουμε αυτό. Σήμερα είναι η απαρχή των νέων κινητοποιήσεων. Εμείς και το φθινόπωρο θα είμαστε εδώ σε συντονισμό και με τα άλλα μπλόκα της Ελλάδας για να ανατρέψουμε την κατάσταση αυτή. Θα πρέπει και ο αγρότης να καταλάβει ότι μόνο με την δύναμη του χωρίς να πιστεύει σε σωτήρες μπορεί να ανατρέψει ακόμα και όσα έχουν ψηφίσει».

agrotes-doy-summer16e

Ο αγρότης Χρήστος Σταυρόπουλος, στάθηκε και στο θέμα της σταφίδας που απασχολεί άμεσα αυτή την περίοδο. «Είμαι σταφιδοπαραγωγός και ήρθαμε να διαμαρτυρηθούμε για τα μέτρα της κυβέρνησης. Οι μισοί αγρότες είμαστε ανασφάλιστοι καθώς δεν έχουμε πληρώσει τον ΟΓΑ με την αύξηση που έχουν βάλει, τον φόρο και τον ΕΝΦΙΑ φτάσαμε σε σημείο να μην μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα. Περιμένουμε να αλλάξουν τα μέτρα αλλά δυστυχώς όλα αυξάνουν. Φάρμακα, φυτοφάρμακα, πετρέλαια, εργατικά. Και η σταφίδα μας που είναι εθνικό προϊόν αντί να αυξάνει την τιμή της πέφτει. Πως θα τα βγάλει πέρα ο κόσμος; Ζητάμε από τους βουλευτές η σταφίδα να μπει στην συνδεδεμένη, γιατί είναι ένα προϊόν μοναδικό. Ζητάμε από τον υπουργό να μπει η σταφίδα στην συνδεδεμένη γιατί είναι προϊόν εθνικό» σχολίασε μεταξύ άλλων.

agrotes-doy-summer16h


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος